Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Internet zapasowy

34 Posty
15 Użytkownicy
3 Reakcje
3,631 Wyświetlenia
Pokerfsw

Witam, od pewnego czasu mam problemy z netem, kilka razy w miesiacu mam sytuacje ze mi wywala neta na jakies 10/15min. Internet zapasowy był by najlepsza opcja, chodzi mi o cos taniego pod usb, zeby dalo rade tą 1h w miesiacu wytrybic w razie w . Co polecacie ?

Odpowiedz
Cytat
33 odpowiedzi
OcoChodzi

Miesiąc temu zamówiłem play na kartę 50zł/rok, 65zł z wysyłką. Konto ważne 12 miesięcy, po 1GB na miesiąc - niewykorzystany transfer przechodzi na kolejny miesiąc.

Odpowiedz
Cytat
Pokerfsw Autor wątku
Pokerfsw

Dzieki za info dobra opcja !

Odpowiedz
Cytat
vacacheck

masz może smartfona?

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Smartfon to słaba opcja, gdyż długo nawiązuje połączenie. Najlepsza opcja to karta + modem.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Pokerfsw Autor wątku
Pokerfsw

Mam smartfona.
Karta + modem? Czyli musiałbym miec drugi modem ?

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz

Napisane przez innocent2102
Smartfon to słaba opcja, gdyż długo nawiązuje połączenie. Najlepsza opcja to karta + modem.

Pozdrawiam

Jak szybko łączy ci się modem z zapasowym netem?

Odpowiedz
Cytat

Przenoszę do działu: Technologia i Oprogramowanie. Internet nie jest sam w sobie narzędziem pokerowym.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Kilkanaście sekund. W przypadku telefonu trwa to do 2 minut. Inną opcją jest podłączenie na początku telefonu, przełączanie na internet z którego korzystamy i wtedy kiedy zostaniemy rozłączeni z powrotem przęłaczamy się na łącze komórkowe. Dzięki temu nasz komputer szybciej łączy się z telefonem, ale musimy ciągle mieć włączony hot spot + transfer w telefonie, co w mojej opinii nie może za dobrze wpływać na żywotność baterii, dlatego wolę kupić kartę za 50zł z ważnością na ponad 500 dni i mieć spokój bez kombinowania.

Odpowiedz
Cytat
nommine

Napisane przez innocent2102
Kilkanaście sekund. W przypadku telefonu trwa to do 2 minut. Inną opcją jest podłączenie na początku telefonu, przełączanie na internet z którego korzystamy i wtedy kiedy zostaniemy rozłączeni z powrotem przęłaczamy się na łącze komórkowe. Dzięki temu nasz komputer szybciej łączy się z telefonem, ale musimy ciągle mieć włączony hot spot + transfer w telefonie, co w mojej opinii nie może za dobrze wpływać na żywotność baterii, dlatego wolę kupić kartę za 50zł z ważnością na ponad 500 dni i mieć spokój bez kombinowania.

Zmien telefon... Nexus 5 laczy sie w 3 sekundy max.

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz

Zaobserwowałem to samo tzn. 1 połączenie z hotspotem ok 2 minut, rozłączenie i ponowne połączenie już moment, ale po jakimś czasie mimo aktywnego hotspota znowu zajmuje to do 2 minut także niby mam zapas a jednak nie mam.
Mam tez router wifi z 3g, ale mimo wszystko zanim Pokerstars wychwyci rozłączenie, a router przeskoczy na 3g też mija za dużo czasu.

@ innocent2102
Jaką masz kartę?
Jaki masz modem?
Jaki system?
Przełączasz ręcznie czy masz jakiś soft, który robi to za ciebie?

Odpowiedz
Cytat
Najczarniejszy

U mnie za pierwszym razem nie działa internet, sieć się łączy ale bez dostępu do neta, nastepnie muszę dawać rozwiązywanie problemu i po jakiś czasie dopiero się łączy.

Edit: Teraz sprawdziłem i połączył się w jakieś 90 sekund, bez rozwiązywania problemów ;)
Za drugim razem, insta może z 3 sekundy ;)

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Orange (jeśli o to chodzi)
E3131A
Windows 8.1 (na 7 chyba też już miałem)

Ręcznie. Jak tylko zobaczę, że szwankuje mi net po prostu rozłączam bieżące połączenie i odpalam kolejne. Na pewno da się to zrobić, żeby łączyło automatycznie, aczkolwiek zdarza mi się to tak rzadko, że nawet nie szukałem informacji na ten temat, no i inna sprawa że to dwa kliknięcia.

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol

po co używać neta z telefonu przez wifi ? mozna przeciez przez usb przy okazji naładujemy sobie telefon:)

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz

A nie zaszkodzi baterii ładowanie po wiele godzin dziennie?

Odpowiedz
Cytat
Majku99

Napisane przez Sebkrol
po co używać neta z telefonu przez wifi ? mozna przeciez przez usb przy okazji naładujemy sobie telefon:)

Dokładnie, ja używam smarfona jako bacup, zawsze do lapka mam wpięty kabelek i nie podłączony telefon na biurku w pogotowiu. Podłączenie telefonu i nawiązanie połączenia to jakieś 10s. koszt to jakieś 10zł/msc na pakiet internetowy

Odpowiedz
Cytat
filipescu88

Tak jak kolega pisał tethering przez usb w telefonie + wykupujesz jakiś pakiet internetu u swojego operatora(na h/msc to starczy ci z 250mb) i masz neta insta, a co do ladowania przez wiele godzin to przeciez ma to byc net zapasowy. IMO w dzisiejszych czasach zmienia sie telefony tak czesto ze nie trzeba martwic sie o baterie

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz

Hmm szukam takiej opcji (tethering USB) w telefonie, ale nie mogę znaleźć :( Telefon to LG G2 z romem portowanym z G3.
A bateria nie wymienialna więc się martwię :)

Odpowiedz
Cytat
Pokerfsw Autor wątku
Pokerfsw

Mam samsunga S3 i w pakiecie mam 1GB internetu/mc, ale jak to polaczyc z kompem w razie 'w' to nie mam pojecia. Kiepski jestem w tej kwestii.

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol

w androidzie ustawienia =>wiecej ustawien=>udostepnianie internetu=>router usb

Odpowiedz
Cytat