Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] internet w telefonie

14 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,483 Wyświetlenia

Cześć ostatnio założyłem temat jaki tu telefon wybrać. myślę, że będzie to samsung galaxy.

ale teraz pytanie z innej beczki. nigdy nie korzystałem z internetu w telefonie i nie ogarniam go w ogołę. wyczyctałem coś takiego.

2GB 37 ZŁ
300mb 15zł

czy jeżeli wykupie taki pakiet, będe go miał na ile dni godzin?

13 odpowiedzi
supersymmetry

to chyba jest na miesiac i niewykorzystane dane nie przechodzą na nastepny miesiąc. tylko broń boże nie puszczaj netu na lapka, ja tak zrobiłem klika razy i mi przyszło 1000 zł rachunku...

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

telefon będe miał na kartę. a ty na lapka chciałeś mieć neta z komórki :rage: :rage:?

a i ile np. wykupileś?

tresor123

sprawdzone rozwiązanie:
orange free na kartę -> doładowanie za 50 zeta i dostajesz 2,6 GB transferu na 3 miesiące (oczywiście 50 zł na rozmowy i SMSy).
Następnie podpinamy pod komputer eliminując oglądanie filmików youtube, ściągania badziewia starcza transferu spokojnie na 3 miechy.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

tak będe miał orange, ale za bardzo nei rozumie

Qbaloz

Napisane przez tresor123
sprawdzone rozwiązanie:
orange free na kartę -> doładowanie za 50 zeta i dostajesz 2,6 GB transferu na 3 miesiące (oczywiście 50 zł na rozmowy i SMSy).
Następnie podpinamy pod komputer eliminując oglądanie filmików youtube, ściągania badziewia starcza transferu spokojnie na 3 miechy.

Te 2,6GB jest automatycznie dodawane czy trzeba to jakoś aktywować?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

już chyba kumiem

Zielu888

A co do komórki to jak najbardziej ZA, samsung galaxy s + aplikacja opera mini i net śmiga elegancko. Ja odkąd mam SGS'a z netem to caly czas telefon w łapie jak nie mam co robić, czyt. autobus, pociąg, uczelnia, praca itd. A jak Cię stać to zainwestuj w Samsung Galaxy S II ;) to już w ogole miażdzy system. Pozdro!

umothi

co do internetu bardziej opłaca się na allegro kupić od kogoś doładowaną kartę sim, nie wiem dlaczego są w takiej cenie za taki transfer ale sam skorzystałem paragon itp wszystko wporządku :-)

tani internet na najbliższe 5 miesięcy ( oczywiście trzeba unikać ściągania, youtube, internetowych radio itp - w ekstremalnych przypadkach wyłączenie obrazków na stronach w przeglądarce wtedy 4h surfowania wyniesie poniżej 10 mb ale nie jest przyjemne chodzenie po necie ).

aukcja:

http://allegro.pl/internet-orange-free-na-karte-7gb-za-44-i-pol-hit-i1764150404.html

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Zielu888
A co do komórki to jak najbardziej ZA, samsung galaxy s + aplikacja opera mini i net śmiga elegancko. Ja odkąd mam SGS'a z netem to caly czas telefon w łapie jak nie mam co robić, czyt. autobus, pociąg, uczelnia, praca itd. A jak Cię stać to zainwestuj w Samsung Galaxy S II ;) to już w ogole miażdzy system. Pozdro!

ta dzisiaj bore samsung galaxy mini. tylko nie myślę czy zostać przy plusie. czy może orendz

a interent obowiazkowo. a ty zielu co masz? (internet pakiet)

herekPL

ja w plusie mam za 15zl pakiet 500mb chyba, jak przekroczę to nie płace gorsza więcej, tylko mi ucinają szybkość transferu do tego najwolniejszego (nie wiem jaki bo nie w temacie).

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez herekPL
ja w plusie mam za 15zl pakiet 500mb chyba, jak przekroczę to nie płace gorsza więcej, tylko mi ucinają szybkość transferu do tego najwolniejszego (nie wiem jaki bo nie w temacie).

dzieki ;)

Zielu888

Ja mam w Erze abonament za około 100 zł ( w tym 10 zł miesięcznie więcej za ubezpieczenie telefonu), paczka 500 darmowych smsów za 5 złotych, bodajże 200 darmowych minut wymiennych na smsy no i 500 MB internetu co miesiąc do wykorzystania co wystarcza w zupełności ( nawet jak kiedyś podczas burzy siadł mi internet na mieszkaniu to szybko podłączyłem się przez telefon, w Galaxy S jest taka funkcja że możesz z niego stworzyć router WiFi i normalnie się podłączasz :) bez problemu pociągnąłem do końca 6 turków ) Polecam dokładnie przejrzeć wszystkie dostępne oferty na rynku, ja miałem taką sytuację ze w Erze jestem już od 7-8 lat więc coś mi tam dorzucili. Aha, za telefon zapłaciłem 200 zł w tym abonamencie. A co do tej wersji MINI to nie wiem jaka ona jest, raczej bym jej nie wybrał. Warto zainwestować troszkę więcej w normalną wersję, a najlepiej to w SGS II _thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Siema problem rozwiązany.korzystam z internetu500mb nonstop.