Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Internet w Niemczech + granie tu

19 Posty
9 Użytkownicy
3 Reakcje
2,716 Wyświetlenia
MoCuishle3

Cześć.

Przebywam obecnie w Niemczech i prawdopodobnie będę tutaj do świąt. W związku z tym mam 3 pytania:

1) Jak wygląda tutaj z legalnością grania? Jest tak jak w UK, nieopodatkowany i można sobie po prostu grać?
2) Jaki internet wybrać? Stacjonarny raczej nie jest dla mnie opcją, więc myślałem nad którymś stickiem z tej strony:
http://www.surf-stick.net/surfstick-vergleich.html najlepiej tym 10gb.
3) Ile danych zużywają starsy + tracker? Gram obecnie 4 zoomy holdema sh

Odpowiedz
Cytat
18 odpowiedzi
orb1teq

Mieszkam od lutego w Monachium.
z pokerem online jest taka sama sytuacja jak w polsce z tą różnicą, że tutaj analizowanie połączeń z serwerami podejrzanymi działa o wiele sprawniej także najlepsze wyjście - VPN
Działa tutaj kontrola cyfrowa AGB czyli taka mała kontrola przesyłu informacji ze stronami podejrzanymi bądż regulowanymi prawnie.
Co do sticków to pamietaj, że w tym kraju wszystko musisz "meldować" na swoje dane (od karty sim z sieci lidl, poprzez sticky usb, a na zakładaniu konta i transakcjach paysafe włącznie (tylko, gdy masz konto stałe na paysafe i chcesz wpłacać na nie kuponami).
Grałem chwile poprzez stick z OTELLO 3gb miesięcznie i potrafiło z odpalonym HUDem wysysać mi transfer po 10 dniach do 12

Odpowiedz
Cytat
YourMomBet

3) znikome ilości.

Odpowiedz
Cytat
MoCuishle3 Autor wątku
MoCuishle3

Czyli generalnie co, mogą mnie aresztować? :f_ugly: :f_o:

Odpowiedz
Cytat
grzeg10

tak

Odpowiedz
Cytat
MoCuishle3 Autor wątku
MoCuishle3

A tak już całkiem poważnie, mam to traktować tak jak w Polsce czy na prawdę jest się czego bać?

Odpowiedz
Cytat
orb1teq

Polacz sie nawet na 20 sekund z torrentem przez jakikolwiek torrent na niemieckim donowym ip ale zameldowanym na Ciebie :)

Odpowiedz
Cytat
MoCuishle3 Autor wątku
MoCuishle3

możesz rozwinąć?

Odpowiedz
Cytat
orb1teq

Reasumujac kwestie gry zeby nie walic stu postow na ten sam temat:
Niemcy strasznie restrykcJne co do pokera online - najbezpiwczniej tylko przez VPN

Odpowiedz
Cytat
anna1974

witam
przebywam w raichu wraz z mezem od prawie 2 lat.oboje reguralnie grindujemy.
jezeli chcesz kozystac tutaj z netu polecam aldi talk,15 euro -- 5,2 GB okres waznosci 1 miesiac transferu.stick najlepiej kupic w polsce koszt okolo 80-100 zloty.
jak mowil przedmowca karte bedziesz musial zarejestrowac {i ntu paradoks bo przez internet-nie wiem czy da sie telefonicznie}, ale nikt cie nie sprawdzi czy podajesz wlasciwe dane mozesz sie nazywac np.herr Aldi Talk.do rejestracji potrzebny ci bedzie adres email i adres zamieszkania w niemczech z kodem pocztowym -kolejna podpowiedz- caly adres znajdziesz na paragonie za zakup internetu.
z domowego internetu nie proponuje kozystac do pobierania czy gier bo bardzo szybko narobisz sobie klopotow
pozdrawiam :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
KKK555

Podbijam temat. Ja czasem pogrywam przez domowy Internet. O jakich kłopotach mówisz?
No i co to jest VPN?

Odpowiedz
Cytat
anna1974

witaj KKK555
co do gry w pokera nie będę się wypowiadać bo pewności nie mam, tymbardziej że stosunek do gier online nie jest w niemczech uregulowany -spójrz tutaj- https://polska.pokerstrategy.com/news/world-of-poker/Pokerowe-regulacje-na-%C5%9Bwiecie-w-2014-roku_81875/.Jednak wiedząc jak jest monitorowana sieć w niemczech nie ryzykowałam nigdy gry przez internet stacjonarny.Paru moich znajomych co tutaj mieszka miało kłopoty za ściągnięcie np.filmu.Przychodzi ci potem pocztą mandacik i nie ma tłumaczenia że masz oryginalną płytkę tylko ci się zarysowała.
Co do VPN to zajrzyj tutaj https://technet.microsoft.com/pl-pl/library/cc731954(v=ws.10).aspx, jednak aż takie zabezpieczenie nawet jak na niemcy chyba jest niepotrzebne biorąc pod uwagę że jest możliwość skożystania z internetu mobilnego :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
KKK555

Dzięki wielkie. Sprawdzę sobie. A stabilny ten Internet mobilny?

Odpowiedz
Cytat
anna1974

ja nie narzekam włączone jednocześnie titan lub netbet+fulltilt+pokertracker+pokerstrategy lub skrzynka pocztowa i raczej się nie tnie ani nie zawiesza choć mieszkam w małym miasteczku 15km od hamburga, ale jak to z mobilnym internetem w jednym miejscu jest lepiej w innym gorzej.jeszcze informacja na temat transferu-przy NORMALNYM użytkowaniu czyli w/w programy + normalne przeglądanie na koniec miesiąca zostaje mi jeszcze ok 1,5-2giga z 5,2 które wykupujesz. jeżeli tego transferu nie wykorzystasz to przepada ale jeżeli go wykożystasz szybciej to przed upływem 30 dni nie możesz wykupić drugiego, dlatego lepiej się zabezpieczyć w drugą kartę i doładowywać na przemian

Odpowiedz
Cytat
KKK555

Ok. Dzięki to sobie to posprawdzam:)

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

W sensie, że wszyscy niemcy grają przez VPN? :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
anna1974

hej
sory za opóźnienie. niewiemczy wszyscy niemcy grajż przez vpn ale na pewno polacy których znam i co tu przebywają i grająw pokera to robią to przez internet mobilny . tak samo jak cos pobieraja z

Odpowiedz
Cytat
yellowsock

Od 3 lat gram w pokera w DE ze stacjonarnego lacza, i zero problemow. Nic. Flixx swoje sesje nawet otwarcie streamuje na twichu z Kolonii, i tez ziro problemow, wiec mozesz spokojnie wyluzowac, i sobie pogrindowac.

Odpowiedz
Cytat

Boże co za ciemnota... Jakie VPNy?! Że niby polskie czy co mają Ci dać? Można normalnie grać na stacjonarnym łączu, problem (podobnie jak w PL) zaczyna się jak masz dużo hajsu do wypłaty, tak to w DE można sobie nawet firmę zarejestrować i podatki płacić (nie opłaca się, ale można taniej niż w PL). Monitoring sieci i problemy bo mały procent społeczeństwa gra NL2 turki za 3EUR? lol... Po Paryżu jak spróbujesz sprzedać AK47 dla żartu w necie masz wjazd na chatę. Ale nie za granie gównoturków itp, służby mają więcej do roboty niż zajmowanie się planktonem. Kup aldi sim czy co tam w danej chwili najtańsze i spokojnie graj co tam grasz.

Paru moich znajomych co tutaj mieszka miało kłopoty za ściągnięcie np.filmu.Przychodzi ci potem pocztą mandacik i nie ma tłumaczenia że masz oryginalną płytkę tylko ci się zarysowała.

Tak mieli mandacik, pewnie ten sam scam co to nawet w PL wysyłali że płać 500 EUR/PLN? Jak zapłacili to pozostaje tylko cwaniakom którzy to wymyślili pogratulować :)

Odpowiedz
Cytat