Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Internet pre paid

26 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
3,360 Wyświetlenia
Miloszpoker2

Napisałem ale so far bez odzewu.

Nie wiem jak ale udało mi się połączyć :D Tylko, że ten net jest tak słaby jakby go nie było. Nawet stronki nie wczytam. A pisze mi Windows że połączyłem się, że prędkość 238kb. ;/ Jutro mam plan zmienić miejsce komputera, myślicie, że to dobry pomysł?

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl

U mnie działał szybko. Może nie był to demon prędkości ale działał mniej więcej jak net 2mb/s... Czyli całkiem przyzwoicie.

Być może jesteś w "dziurze" jeśli chodzi o zasięg. Kompa przenieś i sprawdź :). Zazwyczaj jak ktoś mieszka w nieciekawej okolicy to najlepiej łapie tam gdzie najlepiej łapią telefony :).

Odpowiedz
Cytat
ZidoL

Jestem na etapie testowania internetu na kartę, kupiłem starter play i orange 6gb z allegro. Używam modemu huawei k3765, wszystko chodzi elegancko, zero zrywania połączenia na obu kartach. Ustawienia orange:

Orange bije na głowę prędkością play. W playu można wykupić za 10zl transfer 4mb/s, w orange jest max bez dodatkowych kosztów. Plus playa jest taki, że za 10zł można kupić nielimitowane ściąganie w godzinach nocnych. Tylko nie zrobisz tego od razu kupując starter. Trzeba się zarejestrować w salonie i zmienić taryfę na nowy play online. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z obu połączeń.

ps
Jak masz problemy z polaczeniem może warto zainwestowac w osobną antene do modemu?

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2

Zmieniłem położenie kompa(piętro zamiast parteru) i wygląda to naprawdę dużo lepiej. Może nie jest to miód z malinami, ale przeglądać PS się da, gg, skype działają, więc starsy pewnie też. Połączenie nie jest stabilne bo zdarząją się rozłączenia. Mimo wszystko jest nawet, nawet :) tego posta piszę obv z tego neta.

Macie jeszcze jakieś rady jak ewentualnie to wzmocnić? Tak jak napisał PLtotryl mieszkam w nieciekawej okolicy :D Zidol możesz rozwinąć myśl o ten antenie do medemu?

Odpowiedz
Cytat
speculator87

Witam, tutaj zalozylem o tym wątek:
Darmowy internet do pokera?

Korzystalem z prepaidów kilka mcy. Mialem orange free, skorzystalem juz z 5 prepaidów, teraz sobie kupilem taką kartę co ma 36 GB / na rok (chyba za 250 zł na allegro, cos takiego).

Kwestie które trzeba brac pod uwagę:

1. jak jesteś ograniczony transferem i nie chcesz dokupywać co chwile karty, to ZAPOMNIJ o filmikach, youtute, jakiś bardziej rozwiniętych multimediach interaktywnych - strasznie transferożerne
2. skype j/w

Pokerroomy -
iPoker - ŻRE TRANSFER, momentalnie wyczyści kartę
Ongame - można grać na prepaidzie bez problemu, mysle ze kilka dobrych miesiecy
PokerStars - OK, j/w
PartyPoker - chyba ok, nie testowałem dokladnie

Bardzo duzo zalezy od lokalizacji - ta sama karta jak jest blisko BTS chodzi swietnie, a jak BTS jest daleko to nie da sie z tego korzystac, bo co chwile rozlacza. Tutaj lista btsów:
http://mapa.btsearch.pl/
Znajdz swoja okolice i zobacz jakie masz BTS obok siebie. Zaznacz w opcjach - orange.
W tym miejscu zamieszkania BTS mam doslownie na drugiej ulicy, z 30 metrów od tego okna gdzie teraz pisze, i internet (HSPA+) chodzi zajebiscie. Ale np. na uczelni juz jest gorzej, bo BTS jest daleko... Zobacz na mapie gdzie masz BTS.

Jest opcja taka - jak masz blisko np. samego Plusa, to wtedy najlepiej poszukac chyba prepaida plusa (jezeli jest). jak lepiej masz ustawione BTS orange , to kupujesz orange free.
Wszystko zalezy w obrębie jakich btsów się poruszasz - w moim wypadku najlepszy jest Orange (BTS na kazdym kroku i na kazdym kroku zasiec). Ale np. na sasiedniej dzielnicy juz jest lepszy Plus.

Najwazniejsze z mobilnym netem - zmienny adres iP.
Osobiscie zakladam jednak stale lacze, bo na mobilnym internecie (jak juz napisalem wyzej) NIE MOZNA KORZYSTAC Z MULTIMEDIOW BO ŻRE TRANSFER. Multimedia, czyli: youtube, sciaganie wielkich plikow, jakies telekonferencje, coachingi live, filmiki na pokerstrategy, wszystko co wymaga kamerki, nagrywania obrazu online, mozna zapomniec tez o updateach do Windows7...
Jednak sporym plusem w przypadku neta mobilnego jest zmienne iP.

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl

Ok używam już od jakiegoś czasu Aero jak skończy mi się transfer playa. Szczerze powiem, mimo, że Aero jest darmowy to zdecydowanie polecam jednak wybierać orange free. Aero działa szybko ale praktycznie średnio co 15minut muszę go resetować bo traci łączność z niewiadomego powodu (a mam bardzo dobry zasięg w miejscu zamieszkania). Także jako net bardzo zapasowy jak ktoś chce przejrzeć pocztę i strony www to może się nada ale dla mnie póki co to jest męczarnia a muszę go teraz używać przez 10dni ;/.

Odpowiedz
Cytat