Witam.
Korzysta ktoś z Was z internetu mobilnego play, do gry w pokera? Często jestem w podróży, może też będę się przeprowadzać niedługo, i rozważam wzięcie takiego neta. Sieć nie ma wielkiego zasięgu, ale w 3city i Wawie działa, więc to mnie robi. Ciekaw jestem jak to się w praktyce sprawdza i czy da się grać normalnie? dodam, że gram na max 4 stołach
Ja na co dzień korzystam z iPlusa 7,2 mbps i do czasu, gdy włączą mi ograniczenie prędkości po wykorzystaniu limitu - miesięcznie 3 GB bodajże (o_O) - wszystko hula w porządku
Riverneed, a grając na kilku stołach ile to danych pożera?
Korzystałbym z tego netu głównie, do pokersa, przeglądania stron www, i poczty.
Myślę o playu, gdyż za 45 zł miesięcznie mam limit aż 10gb.
niestety prędkośc to do 1mbps, i nie wiem czy ten 1mbps będzie stykał;/
Tak jak mówiłem, przy up to 7,2 mbps wszystko działa (daje się z tego wyciągnąć rzeczywisty transfer ~300 kbps). Ale już po włączeniu tego ograniczenia, mam wtedy niby up to 450 kbps, są same problemy (nie wiem, czy wyciągam wtedy 5 kbps - szybciej działa mi WAP), na kilku stołach w ogóle się nie da grać. Inna sprawa, że ten iPlus ciągle się rozłącza bez powodu. Playa nie znam, ale 45 zł za 10 GB to niezła oferta. Jeśli ten 1 mbps z nazwy przekładałby się na co najmniej 200 kbps rzeczywistego, spokojnie wystarczy. Pamiętam, że kiedy Play wprowadzał ten swój internet, można było za darmo testować go przez tydzień. Jeśli masz dylemat, polecam tę drogę
Szczegóły: http://web.playmobile.pl/pl/internet/promocje/sprawdz-i-kup/index.html
Na innym forum, znalazłem wpis, kolesia, który wziął internet z playa i wkleił dane:
Download: 263 kbps (32.9 KB/s)
Upload: 328 kbps (41 KB/s)
Styknie na pokerka??
Tak jak napisal Riverneed polecam wziąć go do testowania
Jeżeli chodzi o prędkość to wiadomo że jak się będzie blisko nadajnika to będzie ona taka jak na ulotkach, jendak jak będzie się gdzies w pomieszczeniu lub na "końcu świata" to prędkośc napewno nie będzie taka jaką oczekujesz..... Co do tych danych co napisałes (32.9kb/s) bez problemu wystarczy aby grac w pokera na necie
Jeżeli chodzi o grę w pokera to dla ciebie najważniejsza powinna być stabilność połączenia. Z ciekawości uruchomiłem program do mierzenia przesyłu danych i przy jednym stole miałem maksymalny download w granicy 0.2 KB/s, a upload tez był znikomy.
Do testów przesyłu danych polecam NetLimiter Monitor, NetMeter
Czyli jak w play jest 3 grosze za 100 kilobajtów to oznacza że za godzinę gry na jednym stole płacimy 21 gr.
1 sekunda 0.2 kilobajta 1 minuta to 12 a jedna godzina to 720 czyli około 21 groszy razy piec stołów i coś tam jeszcze to wyjdzie ze 2 zł na godzinę .
Dobrze liczę?
Witam
Ja będę brał internet w playu, wygląda ok
River powiedz proszę, czy 3Gb to dużo i na ilę to starczy?
Pozdrawiam
Rodrigo1988 napisał
Czyli jak w play jest 3 grosze za 100 kilobajtów to oznacza że za godzinę gry na jednym stole płacimy 21 gr.1 sekunda 0.2 kilobajta 1 minuta to 12 a jedna godzina to 720 czyli około 21 groszy razy piec stołów i coś tam jeszcze to wyjdzie ze 2 zł na godzinę .
Dobrze liczę?
Jakby nie było cholernie drogo, lepiej skorzystać z umowy na playonline i za 45zl miesiecznie miec 5giga:), albo mając umowę na abonament, jak ja, mieć 10 giga miesięcznie
damianpat napisał
Witam
Ja będę brał internet w playu, wygląda ok
River powiedz proszę, czy 3Gb to dużo i na ilę to starczy?
Pozdrawiam
Starczy na miesiąc, pod warunkiem że nie będziesz przeglądał YouTube'a etc. i ściąganie ograniczysz do minimum
Dzięki, myślę, że nie będę ściągał, lecz tylko surfował po internecie i sporo bawił się w CMSie
Pozdrawiam
Mam nadzieję, że nie zje mi to 5GB
ja dzis spróbowałem pożyczonego iplusa od znajomych bo jestem na wyjeździe i... jestem zadowolony ładnie chodzi na prawie całej trasie przejazdu i na miejscu wypoczynku , wyszło na to że pobiera 2.7 - 3 MB danych na godzinę (razem upload i download) na fabrycznych ustawieniach bez żadnych kompresji danych itp. grałem jednego MTT.
iplus - najtańszy ambonament i modem za zetę limit miesieczny 1 GB, zero zawieszenia przez kilka godzin gry a później serfowania po necie
moje pytanie: czy ustawienie kompresji danych itp. znacząco zmniejszy transfer danych aby oszcządzac limit przy samej grze w pokera bez oglądania stron www?
przetestowałem ponownie iplusa grajac BSS no limit full ring - 6 stołów Titan Poker, ani jednej zwiechy przez 2,5 godziny. zużycie limitu przesyłu danych podobne jak w poście wyżej czyli plus minus 3 MB na godzinę
aha niewykorzystany limit transferu nie przechodzi niestety na następny miesiąc.
ja mam pleya 4gb / 50zl / 56dni / 1mbps (czyli max 128kb/s download). Do pokera wystarczy 1/5 takiego
A co z orange 39,5 ? drozej za mb ale przynajmniej nie trzeba placic za cos z czego i tak sie nie skorzysta.
myślę, że nie ma sensu
w orange masz za 40 PLN 1GB to śmiesznie mało
w playu za 45 PLN 5GB
i coraz lepszą jakość IMO jakość jest świetna,
PLAY działa u mojej rodziny na zapadłej wsi, gdzie nikt nie chciał podłączyć im neta
dużo też zależy niestety od modemu, bo inny im już tam nie działał
pozdro
damianpat napisał
myślę, że nie ma sensu
w orange masz za 40 PLN 1GB to śmiesznie mało
w playu za 45 PLN 5GB
i coraz lepszą jakość IMO jakość jest świetna,
PLAY działa u mojej rodziny na zapadłej wsi, gdzie nikt nie chciał podłączyć im netadużo też zależy niestety od modemu, bo inny im już tam nie działał
pozdro
O super, to który modem jest najbardziej polecany na wsie i zapadłe dziury? Bo taki akurat idealnie by się wpisywał w zielone krajobrazy trójmiasta.
Dla ludzi co mają telefony z HDSPA (wbudowany modem) polecam na próbe iplusa/play itd.
Wystarczy uruchomić usługę i za pośrednictwem bluetoth/kabla wykorzystujemy telefon jako modem.
Korzystałem z iplusa przez około pół roku. Połączenie ci wystarczy spokojnie myślę, że nawet na 20-30 stołów. Nie zanotowałem też żadnych przerw w połączeniu, chyba, że byłem na naprawdę totalnym odludziu jak np domek, gdzieś w wielkopolskim a dookoła las, nawet nie pamiętam jak tam trafić :D.
W okolicach dużych miast nie będzie najmniejszego problemu.