Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Internet mobilny

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,168 Wyświetlenia

Czy ktokolwiek korzysta z internetu mobilnego np. podczas gry albo w ogóle ? Ile szacunkowo potrzeba GB aby codzienne sesje rozgryuwac 6x w tyg?

edit:
jakieś info. już znalazłem lecz jeśli ktoś ma jakieś spostrzeżenia to proszę o odp. a jak nikomu się do tego czasu nie uda to proszę Admina o wyrzucenie tematu do kosza/archiwum.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Aksolot

Ja siedzę na mobilnym z pomarańczowej sieci. Z moich spostrzeżeń wynika, że na samego pokera spokojnie najmniejszy możliwy pakiet. Ja mam do wykorzystania 20gb miesięcznie i jeszcze nie udało mi się nawet zbliżyć do tego pułapu. Jeśli chodzi o moje użytkowanie, to jest to zwyczajne serfowanie po sieci, trochę jutuba (najwięcej w formie bajek, które ogląda moja córa). Sam poker naprawdę zużywa marginalną część transferu.

Niestety z minusów muszę wspomnieć o tym że łącze nie jest w 100% stabilne. Nie rozgryzłem jeszcze czy to wina np warunków pogodowych, czy samego airboxa (router od orangea) ale czasami potrafi zerwać połączenie. Zazwyzaj tylko na chwilę, ale niestety kilka razy popsuło mi to sytuacje na stole.

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol

sprawdzilem dziś dokladnie 3 godziny gry 1400 rozdan 10MB transferu przez starsy

z tego co pamietam ipoker kiedys duzo wiecej od starsow mial przesyl danych

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Witaj,

najlepiej ściągnąć program typu netmeter i samemu sprawdzić ile danych pobiera potrzebujmy na grę.

Jak zauważył Sebkrol, ilość pobieranych danych może być zależna od poker roomu, dlatego najlepiej to samemu sprawdzić.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
illithid

Witam,

czy jest ktoś kto korzysta z internetu mobilnego LTE w T-Mobile? Noszę się z zamiarem zakupu i chciałbym wiedzieć jak jest ze stabilnością/prędkością. Prawdopodobnie byłby wykorzystywany głównie do pokera, miejsce - Warszawa.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat