,
a moglby ktos powiedziec cos o tym
lte?
mysle, ze zasieg nie bedzie problemem
kolega ma i zamiast 100 Mbitów ma 3 ale zawsze to coś.
Dodam że zasie z plusa ma ok.
jaki abonament???? o czym piszesz??? uzyj google i poczytaj a dopiero potem wypisuj bo inaczej wprowadzasz ludzi w blad.
tam placisz 20PLN zastaw (JEDNORAZOWO) za karte sim i to wszystko - DZIALA PO sieci plus i cyfrowego polsatu)
kurde wlasnie ja nic nie ogarniam bo nigdy nie uzywalem takiego neta.
Szukam czegos tylko na zapasowy net, wiec najlepiej bez abonamentow zadnych. Wkladam w usb i smiga. Najelpiej wlasnie zebym sam sobie doladowywal go.
I teraz nie wiem ten orange free na akrte czy dalej szukac:D
aldon7 wejdz na aero2.pl i poczytaj - to jest calkowicie za free net, testowalem w wawie i smigal pieknie (ograniczenie do 512kb/s ale do pokera wystarcza (pingi mialem po 80-100ms)
jedyny problem ze po wplaceniu kaucji czekasz okolo 6 tygodni na karte (no chyba ze cos sie zmienilo przez pol roku)
a ja szukam taniego i dobrego neta w trojmiescie, upc odpada bo jakiegos kabla nie mam ale nie orientuje sie mowil kolo ze by musial kuc sciane czy cos.
pomoze ktos ?
z monopolistycznych rozwiązań posiadam w domu netię od ~1.5 roku i przez ten czas raz byłem na godzinę bez neta, do tego mam gdzieś tą kartę aero, ale nigdy nie miałem konieczności z jej skorzystania płacę 50zł/miech i mam 8-10mb. W domu zazwyczaj ze 3 kompy działają, w tym 14latka co zasysa nonstop jakieś gierce, filmiki youtube. Nigdy nie miałem braku stabilności połączenia co przy poprzednim osiedlowym necie po radiówce potrafiło dość mocno zitytować, stiltować.
Napisane przez Lookbehind
z monopolistycznych rozwiązań posiadam w domu netię od ~1.5 roku i przez ten czas raz byłem na godzinę bez neta, do tego mam gdzieś tą kartę aero, ale nigdy nie miałem konieczności z jej skorzystania płacę 50zł/miech i mam 8-10mb. W domu zazwyczaj ze 3 kompy działają, w tym 14latka co zasysa nonstop jakieś gierce, filmiki youtube. Nigdy nie miałem braku stabilności połączenia co przy poprzednim osiedlowym necie po radiówce potrafiło dość mocno zitytować, stiltować.
pisz wyraznie - placisz 50zl/mc ale za NETIE - z twojego wywodu wychodzi jakbys za aero tyle placil ;-))
Potwierdzam posty moich poprzedników o darmowości Aero2.
Właśnie jestem w busie do domu i piszę tego posta dzięki Aero2.
Zasięg ok (zależy od modemu po części).
Stabilność ok.
Nawet dokończyłem odcinek Dextera.
Koszt Aero2 to:
20pln zwrotna kaucja
7pln koszt wysyłki karty
XX pln - modem (w zależności od tego co kto potrzebuje)
ja zamknąłem się w kosztach Aero2 w granicach 120 - 150 pln
Tutaj możecie poczytać o modemach:
http://jdtech.pl/2011/09/aero2-jak-wybrac-modem-do-bezplatnego-internetu.html
A tutaj jest strona Aero2:
http://www.aero2.pl/bdi.html
Pozdrawiam
Brzoza
jaki abonament???? o czym piszesz??? uzyj google i poczytaj a dopiero potem wypisuj bo inaczej wprowadzasz ludzi w blad. tam placisz 20PLN zastaw (JEDNORAZOWO) za karte sim i to wszystko - DZIALA PO sieci plus i cyfrowego polsatu)
chyba pisalismy w jednym czasie
nie znam tzn, nie znałem AERO, piszac myślałem o Plusie,swoją drogą to nerwusek z Ciebie:)
pozdro
Mógłby mi ktoś powiedzieć, który z tych dwóch modemów będzie lepszy?
http://allegro.pl/modem-usb-aero2-darmowy-internet-hspa-orange-areo2-i2744581838.html
http://allegro.pl/modem-21-6-huawei-e3131-wszystkie-sieci-aero2-i2734631801.html
Internet oczywiście potrzebny do gry w pokera na laptopie jako Internet zastępczy w przypadku zabraknie prądu lub normalny Internet siądzie.
I to Aero faktycznie Wam działa i przychodzi i za darmo?
Czemu tak? Bo coś mi się nie chce wierzyć, a na stronce aero nic nie napisali, czemu to za darmo jest.
na stronie Aero2 znalazłem taką informację:
"każdorazowe nieprzerwane i bezpłatne połączenie z siecią Internet nie przekracza jednorazowo 60 minut licząc od momentu nawiązania takiego połączenia"
czy to oznacza, że połączenie po 1h jest zrywane? jak to w praktyce wygląda w przypadku grindu?
Aero2 to spółka, która wygrała przetarg na częstotliwości 2500-2600MHz służące do obsługi sieci bezprzewodowej LTE. Umowa z Urzędem Komunikacji Elektronicznej jest taka, że w zamian za częstotliwości spółka musi udostępniać Polakom darmowy internet do grudnia 2016 roku.
podepne sie, mam oferte w plusie neta do telefonu 1.5gb/20zl miesiac, o ile na strony internetowe starczy bez problemu to czasem pewnie tez bym pogral tym bardziej, ze biore prawdopodobnie telefon z tabletem i teraz pytanie na ile taki internet wystarczy do pokera i jak sie w ogole bedzie sprawdzal tzn czy nie bedzie to mulilo? niestety nie mam z tym wielkiego doswiadczenia
w duzych miastach mulic nie powinno - gorzej jak pojedziesz na wies i nie bedzie 3G w zasiegu ale do pokera powinno wystarczyc (byleby ping byl ok)
co do ilosci przesylanych danych to sa naprawde niewielkie - bede w weekend uzywal to zerkne ile to mniej wiecej schodzi ;_))