Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

internet do pokera

39 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
5,522 Wyświetlenia

,

Odpowiedz
Cytat
aldon7

a moglby ktos powiedziec cos o tym

lte?

http://internet.plus.pl/indywidualni/promocje/dla-nowych-klientow/nowe-plany-cenowe?gclid=CIbbtuerp7MCFcq7zAodzn4AjQ

mysle, ze zasieg nie bedzie problemem

Odpowiedz
Cytat
Orlo007

kolega ma i zamiast 100 Mbitów ma 3 ale zawsze to coś.
Dodam że zasie z plusa ma ok.

Odpowiedz
Cytat
ikarPL

jako ZASTEPCZY... no to Aero2 - taniej nic nie dostaniesz ;-)))

Odpowiedz
Cytat

tak ,tylko że to już abonament

Odpowiedz
Cytat
ikarPL

jaki abonament???? o czym piszesz??? uzyj google i poczytaj a dopiero potem wypisuj bo inaczej wprowadzasz ludzi w blad.

tam placisz 20PLN zastaw (JEDNORAZOWO) za karte sim i to wszystko - DZIALA PO sieci plus i cyfrowego polsatu)

Odpowiedz
Cytat
aldon7

kurde wlasnie ja nic nie ogarniam bo nigdy nie uzywalem takiego neta.

Szukam czegos tylko na zapasowy net, wiec najlepiej bez abonamentow zadnych. Wkladam w usb i smiga. Najelpiej wlasnie zebym sam sobie doladowywal go.

I teraz nie wiem ten orange free na akrte czy dalej szukac:D

Odpowiedz
Cytat
ikarPL

aldon7 wejdz na aero2.pl i poczytaj - to jest calkowicie za free net, testowalem w wawie i smigal pieknie (ograniczenie do 512kb/s ale do pokera wystarcza (pingi mialem po 80-100ms)
jedyny problem ze po wplaceniu kaucji czekasz okolo 6 tygodni na karte (no chyba ze cos sie zmienilo przez pol roku)

Odpowiedz
Cytat
koval1990

a ja szukam taniego i dobrego neta w trojmiescie, upc odpada bo jakiegos kabla nie mam ale nie orientuje sie mowil kolo ze by musial kuc sciane czy cos.

pomoze ktos ?

Odpowiedz
Cytat
Lookbehind

z monopolistycznych rozwiązań posiadam w domu netię od ~1.5 roku i przez ten czas raz byłem na godzinę bez neta, do tego mam gdzieś tą kartę aero, ale nigdy nie miałem konieczności z jej skorzystania płacę 50zł/miech i mam 8-10mb. W domu zazwyczaj ze 3 kompy działają, w tym 14latka co zasysa nonstop jakieś gierce, filmiki youtube. Nigdy nie miałem braku stabilności połączenia co przy poprzednim osiedlowym necie po radiówce potrafiło dość mocno zitytować, stiltować.

Odpowiedz
Cytat
ikarPL

Napisane przez Lookbehind
z monopolistycznych rozwiązań posiadam w domu netię od ~1.5 roku i przez ten czas raz byłem na godzinę bez neta, do tego mam gdzieś tą kartę aero, ale nigdy nie miałem konieczności z jej skorzystania płacę 50zł/miech i mam 8-10mb. W domu zazwyczaj ze 3 kompy działają, w tym 14latka co zasysa nonstop jakieś gierce, filmiki youtube. Nigdy nie miałem braku stabilności połączenia co przy poprzednim osiedlowym necie po radiówce potrafiło dość mocno zitytować, stiltować.

pisz wyraznie - placisz 50zl/mc ale za NETIE - z twojego wywodu wychodzi jakbys za aero tyle placil ;-))

Odpowiedz
Cytat
brzozakwadrat

Potwierdzam posty moich poprzedników o darmowości Aero2.
Właśnie jestem w busie do domu i piszę tego posta dzięki Aero2.
Zasięg ok (zależy od modemu po części).
Stabilność ok.

Nawet dokończyłem odcinek Dextera.
Koszt Aero2 to:
20pln zwrotna kaucja
7pln koszt wysyłki karty
XX pln - modem (w zależności od tego co kto potrzebuje)

ja zamknąłem się w kosztach Aero2 w granicach 120 - 150 pln

Tutaj możecie poczytać o modemach:
http://jdtech.pl/2011/09/aero2-jak-wybrac-modem-do-bezplatnego-internetu.html

A tutaj jest strona Aero2:
http://www.aero2.pl/bdi.html

Pozdrawiam
Brzoza

Odpowiedz
Cytat

jaki abonament???? o czym piszesz??? uzyj google i poczytaj a dopiero potem wypisuj bo inaczej wprowadzasz ludzi w blad. tam placisz 20PLN zastaw (JEDNORAZOWO) za karte sim i to wszystko - DZIALA PO sieci plus i cyfrowego polsatu)

:) :) :) :)
chyba pisalismy w jednym czasie
nie znam tzn, nie znałem AERO, piszac myślałem o Plusie,swoją drogą to nerwusek z Ciebie:)
pozdro

Odpowiedz
Cytat
sqrviel

Mógłby mi ktoś powiedzieć, który z tych dwóch modemów będzie lepszy?
http://allegro.pl/modem-usb-aero2-darmowy-internet-hspa-orange-areo2-i2744581838.html
http://allegro.pl/modem-21-6-huawei-e3131-wszystkie-sieci-aero2-i2734631801.html

Internet oczywiście potrzebny do gry w pokera na laptopie jako Internet zastępczy w przypadku zabraknie prądu lub normalny Internet siądzie.

Odpowiedz
Cytat
Siekier24

I to Aero faktycznie Wam działa i przychodzi i za darmo? :D Czemu tak? Bo coś mi się nie chce wierzyć, a na stronce aero nic nie napisali, czemu to za darmo jest.

Odpowiedz
Cytat
trinec

na stronie Aero2 znalazłem taką informację:

"każdorazowe nieprzerwane i bezpłatne połączenie z siecią Internet nie przekracza jednorazowo 60 minut licząc od momentu nawiązania takiego połączenia"

czy to oznacza, że połączenie po 1h jest zrywane? jak to w praktyce wygląda w przypadku grindu?

Odpowiedz
Cytat
akus1979

Aero2 to spółka, która wygrała przetarg na częstotliwości 2500-2600MHz służące do obsługi sieci bezprzewodowej LTE. Umowa z Urzędem Komunikacji Elektronicznej jest taka, że w zamian za częstotliwości spółka musi udostępniać Polakom darmowy internet do grudnia 2016 roku.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

podepne sie, mam oferte w plusie neta do telefonu 1.5gb/20zl miesiac, o ile na strony internetowe starczy bez problemu to czasem pewnie tez bym pogral tym bardziej, ze biore prawdopodobnie telefon z tabletem i teraz pytanie na ile taki internet wystarczy do pokera i jak sie w ogole bedzie sprawdzal tzn czy nie bedzie to mulilo? niestety nie mam z tym wielkiego doswiadczenia

Odpowiedz
Cytat
ikarPL

w duzych miastach mulic nie powinno - gorzej jak pojedziesz na wies i nie bedzie 3G w zasiegu ale do pokera powinno wystarczyc (byleby ping byl ok)

co do ilosci przesylanych danych to sa naprawde niewielkie - bede w weekend uzywal to zerkne ile to mniej wiecej schodzi ;_))

Odpowiedz
Cytat