Hej. Jak włączyć w hm2 wykres wygranych wliczająć rakeback(taka żółta linia) oraz dodatkowo wyłączyć linię showdown i nonshowdown? Widziałem takie wykresy na wielu blogach a sam nie wiem jak to ustawić
z góry dzięki
A wiesz może co zrobić jeśli nie pokazuje mi mimo wszystko tej żółtej linii? W ogóle to dziwi mnie jak ten hm może sam wyliczać ten rackback w zależności od statusu i w ogóle.
HM2 sam nie wylicza. Musisz wejść w zakładke settings i tam masz opcje "rakeback and bonuses" czy cos takiego (pisze z pamieci) ustawiasz tam na jakim sofcie chcesz miec ile % i jaka data. Dla SN to 28%
Jak nie dasz rady to jutro wrzuce Ci screena bo juz na laptopie siedze
Ok poradziłem sobie, z tym że jakoś źle mi wylicza te 28%, tzn. raz wylicza np. 17%, a innym razem jak dałem większą próbkę to wyliczyło około 24%. Dzięki za pomoc
Ale tam wpisujesz %
Dodatkowo każdy step jest inny dlatego może Ci się to początkowo nie zgadzać na małej próbce. Np przy 5 stepie dostajesz więcej niż za pierwsze 4. Na próbce ok 100k rąk powinno być ok
Wpisałem oczywiście te 28%. Chodziło mi o to, że wyliczając te 28% z oddanego raku(co hm wylicza dokładnie) wychodzi zupełnie inna liczba niż ta którą mi pokazuje na wykresie ;p
Możliwe że tam jest jakiś błąd. Jak kiedyś próbowałem sprawdzić ile mi VPP/hand idzie to też źle wyliczyło.
Najlepiej zagraj miesiąc i zobacz ile SC uzbierałeś, a potem skoryguj liczbę z 28% na taka która odpowiada wartości - to chyba najlepsza metoda
chyba tak
dzięki za pomoc, pozdrowienia na stolikach w nowym roku
może się spotkamy na jakichś zoomach ;p