Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

goraca pogoda, dwa systemy, mulacy kompe

13 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
676 Wyświetlenia
ohayonippon

wczoraj sformatowalem kompa, muli jak s***** od paru godzin.
Wlaczajac go przed uruchomieniem windy pojawia sie wybor dwoch systemow, po 2 sekundach znika i wlacza sie normalnie system.
Posiedze 5 minut na kompie i zdycha.

Co mu moze byc, to ze w cieniu mamy 40 stopni czy te dwa systemy ?

mam 8 gb ramu, po sprawdzaniu opcji na moj komputer pisz w nawiasie (dostepne 3,x gb) o co tu chodzi? jak wywalic ten drugi system, co polecicie na sprawdzenie temperatury? nieraz zagrzalem go ze parzyl, a nie bylo tak zle, byc moze nagrzewalem inne elementy?

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi

pierwsze co to go odkurz w srodku :)

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon Autor wątku
ohayonippon

mam go pol roku, rozkrecalem milion razy. wrocil 3 tygodnie temu z naprawy. ochlonal i chyba smiga. nie sadze by bylo trzeba czyscic.

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon Autor wątku
ohayonippon

nie. kurwa. chodzi 5 minut jak zyleta i go trafia chuj. wybaczcie przeklenstwa, ale ostatnio staralem sie jak chuj. i ciagle cos sie sypie. ja pierdole! ilez tych jebanych wyzwan przede mna :rage: czemu w ogole za kazdym razem jak wlacze na nowo na nowo konfiguruja sie ustawienia z uptadera. jak to wyjebac?

to jest takie przykre, dla goscia ktory wolnego czasu ma niemal zero, i chce go wykorzystac pograjac kilka set rozdan, i musi sie z tm pierdolic, tragedia kurwa :facepalm: zycie jest takie okrutne:( :( :( :( :( :(

Odpowiedz
Cytat

Wylacza sie gdy system jest juz uruchomiony czy przed? Jak sie zachowuje w trybie awaryjnym?

EDIT:
Sry nie doczytalem. Mniej ramu bo 2 systemy to po pierwsze, zintegrowana grafa? Uruchom w trybie awaryjnym zrob smarta dysku, sprawdz napiecia na zasilaczu, speedfan i temperatury hdd, cpu, gpu.

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon Autor wątku
ohayonippon

DOBRA. ZROBIE TAK, ZE GO SFORMATUJE. I POWIEDZCIE MI CO MUSZE SFORMATOWAC ZEBY POZBYC SIE DWOCH SYSTEMOW. JAK ODPALAM INSTALKE WINDY MAM 3 DYSKI , 0 KTORE ZAWIERA BODAJZE 100MB I 1 I 2 KTORE MAJA LACZNIE 500BG. W AWARYJNYM OK, WLASNIE W NIM SIEDZE WIEC KOMP SIE NIE GRZEJE. tylko jak zwykle wlazyla sie opcja konfigurowania uptade i wyskoczyl jakis blad czego nie bylo wczesniej.

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon Autor wątku
ohayonippon

moge wyjebac ten 100mb dysk? chyba o to chodzi? ale nie pozbede sie wtedy ostatniej partycji na ktorej mam cenne rzeczy?

mysle ze jestem nawet w stanie zrobic pelnego formata. jak ? mam winde 7.

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon Autor wątku
ohayonippon

dobra jestem po pelnym formacie, dalem na kazda partycje i na usu , przydzielilem miejsca na nowo. niby smiga jak zyleta, bo nic nie instalowalem jednak, a ja kwchodze na poperties my computer dalej ramu jest 3.16 usable. co jest?

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon Autor wątku
ohayonippon

uwaga, podkrecilem w ms onfig ram trzy krotnie. zobaczymy, kompie [*] albo :D

Odpowiedz
Cytat
Artur90

Masz system x64bit?
Co to w ogóle za komputer? Podaj całą konfiguracje.
Sprawdź temperatury np:
Core Temp
HWMonitor.

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon Autor wątku
ohayonippon

lenovo g580
po formacie jest ok ale dalej 3gb ramu. wszelkie programy wskazuja osiem a na moj komputer usable jest 3. wersja 32 bit.

Odpowiedz
Cytat
Artur90

No to już jeden problem rozwiązany: system 34bitowy obsługuje maksymalnie 4GB ramu a właściwie 3,25GB.

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon Autor wątku
ohayonippon

WOW, TO ODPOCATKU NIE WYKORZYSTYWALEM JEGO MOZLIWOSCI. JARAM SIE ! WSZYSTKO PROCZ TEGO JUZ GRA, ALE IM DOPIEPRZE !

Odpowiedz
Cytat