Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

głośniki ;)

11 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
811 Wyświetlenia
naturehol

Siema,

Przy pokerowym stole nieodzowną rzeczą dla mnie jest muzyka. A skoro coraz więcej gram to postanowiłem zaopatrzyć się w lepszy sprzęt.
Może ktoś z was mógłby polecić mi jakieś dobre głośniki?
Oczywiście myślałem o bezkonkurencyjnych Logitechach Z5500 oraz ich następcy czyli Z906.

Pierwsze są dość drogie dlatego szukam alternatywy. Drugie odpadają z tego względu, że są gorsze od prawie 10 letniego poprzednika.

Może jesteście w stanie mi doradzić co mógłbym kupić za cenę 400-800zł, co jednocześnie zatrzęsie okolicą tak samo jak 500 watowe logitechy.

Mój pokój do największych nie należy ale fajnie jak by to były 5.1 _cool:

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
innocent2102

Jesli kupujesz glosniki do muzyki to nie warto brac 5.1 lecz 2.0 czy 2.1. Poczytaj sobie wiecej na ten temat a dowiesz sie dlaczego:) a Logitechy wcale nie sa takie bezkonkurencyjne:P

Odpowiedz
Cytat
streamus

http://www.techfanatyk.net/polecane-glosniki-komputerowe-2-0-2-1-5-1/

co prawda ostatnia aktualizacja z lutego 2011 ale w tym przypadku technologia nie idzie az tak szybko do przodu plus ceny moga byc teraz nizsze

Odpowiedz
Cytat
Riviero007

Jestem posiadaczem głośników Logitecha Z5500. Faktycznie cena jest dość wygórowana i cały czas stabilizuje się na tym samym poziomie....Na Allegro znajdziesz używki do 800zł ale nigdy nie ma tej pewności jak to będzie grało...

Odpowiedz
Cytat

http://allegro.pl/listing.php/search?utm_source=opera&utm_medium=link&utm_campaign=opera&string=Manta+MM-1950+MONSTER+2.1

Jestem posiadaczem tego sprzętu. Na domowe potrzeby nic więcej nie potrzeba, gra świetnie do Pokera jak i do dużej imprezy w domu lub ogrodzie. Zależy co kto potrzebuje dla mnie rewelacja, jak padną kupie identyczne.

Odpowiedz
Cytat
southernn

Musisz sobie zadać pytanie czy będziesz głównie oglądał filmy, czy słuchał muzyki. Jeśli to drugie, to żadne wynalazki typu 2.1 czy tym bardziej 5.1, tylko porządne kolumienki 2.0, no chyba, że nie zależy Ci na czystym dzwięku z całego przedziału częstotliwości, tylko na dudniącym do przesady basie, to bierz zestaw z Subem :) W podanym przez Ciebie przedziale cenowym zaintersuj się Microlabami z serii Solo.

Odpowiedz
Cytat
naturehol Autor wątku
naturehol

hmmm no dobra dzięki za opinie. może faktycznie 5.1 nie potrzebuję, będę szukał
:f_cool:

Odpowiedz
Cytat
bart87

tez sie nad glosnikami troche zastanawiam i jedynie w tym przedziale cenowym prezentuja sie glosniki z logitecha z506... inne propozycje?

Odpowiedz
Cytat
karol098

do muzyki microlaby solo 6, 7 albo tańsze modecomy np. mc-hf40
myślę, że będzie zadowolenie ;)
inwestowanie w lepszy sprzęt nie ma sensu nie mając dobrego źródła, nagrań i słuchu
tak na prawdę żeby odczuć różnicę to trzeba się już bawić w monitory studyjne +1k, a one i tak "same" nie zagrają

co do 5.1.. darował bym sobie takie zestawy. mając ograniczoną kwotę zawsze dostaniemy lepsze 2.o pomijając już pasmo grania ;). wyjątek może być jeżeli ktoś głównie gra na komputerze.. tak czy inaczej po co katować uszy kiepskimi satelitkami

pzdr.k

edit: co do moich propozycji.. jeżeli ktoś często nie słucha bardzo głośno muzyki to spokojnie może brać sprzęt z tych serii o mniejszych gabarytach bo i tak nie rozkręci tych kolumienek na więcej niż 50% ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez karol098
do muzyki microlaby solo 6, 7 albo tańsze modecomy np. mc-hf40
myślę, że będzie zadowolenie ;)
inwestowanie w lepszy sprzęt nie ma sensu nie mając dobrego źródła, nagrań i słuchu
tak na prawdę żeby odczuć różnicę to trzeba się już bawić w monitory studyjne +1k, a one i tak "same" nie zagrają

co do 5.1.. darował bym sobie takie zestawy. mając ograniczoną kwotę zawsze dostaniemy lepsze 2.o pomijając już pasmo grania ;). wyjątek może być jeżeli ktoś głównie gra na komputerze.. tak czy inaczej po co katować uszy kiepskimi satelitkami

pzdr.k

edit: co do moich propozycji.. jeżeli ktoś często nie słucha bardzo głośno muzyki to spokojnie może brać sprzęt z tych serii o mniejszych gabarytach bo i tak nie rozkręci tych kolumienek na więcej niż 50% ;)

Takie posty to ja rozumiem :] Krótko konkretnie to samo chciałem napisać tylko mnie uprzedziłeś _biggrin: . Logitechy/Creativy i inne cuda można sobie wsadzić w buty plastik zabija te marki .

Microlaby będą dobrym wyborem 6C wystarczą w zupełności .

Wcześniej miałem Geniusy 2000X i też mnie nie zawiodły

Odpowiedz
Cytat

Naturehol, kupiles te glosniki? masz jakies stare na sprzedaż?

Odpowiedz
Cytat