Siema.
Wlasnie skonczyl mi sie Avast i potrebuje jakiegos dobrego darmowego antywirusa.
Polecicie cos?
Ale klucz licencyjny avast dawał chyba po podaniu maila - może podaj inny mail i znów na rok przyślą.
z darmowych avast free jest obecnie raczej najlepszy, sprobuj zrobic tak jak pisze mooris, moze miales zainstalowana wersje "pro" ...
Z tym najlepszy to bym był ostrożny. Avast jest dobry dopóki nic się nie dzieje a kod można nawet odnowić o ile się nie mylę nawet na tego samego e-maila.
http://www.avast.com/pl-pl/registration-free-antivirus.php
z darmowych tzw parasolka czyli Avira, 100% darmo
z platnych NOD32, uzywam i polecam:)
Napisane przez bastian081
Z tym najlepszy to bym był ostrożny. Avast jest dobry dopóki nic się nie dzieje a kod można nawet odnowić o ile się nie mylę nawet na tego samego e-maila.
pisalem zgodnie z opiniami z pism branzowych ktore kupuje tj. pc format, ks swiat czy tez cda. sam uzywalem pelnych wersji kasperskiego, pandy, g-data internet security, ale pozniej przerzucilem sie na avasta, ktora z podanych najmniej zamula system. nie ma antywirow doskonalych, ale po polaczeniu z jakims dobrym programem przeciw spyware + jakis firewall i otrzymujemy calkiem dobre zabezpiecznie za free.
I ja również polecam Avire
Zawsze mi się wydawało że ona jest taka mało znana i niedoceniana, a tu proszę
Może rzeczywiście Avast jest polecany przez czasopisma komputerowe i słusznie, ja po prostu piszę ze swojego doświadczenia. Ze dwa, trzy razy zdarzyły mi się przygody z wirusami gdzie avast był bezradny. Zgodzę się też że mało obciąża system i najlepiej go połączyć z jakimś firewallem.
Wyslalem maila i dostalem nowy kod.
Zostalem przy avascie.
Polecicie mi teraz jakiegos firewalla?
W testach nie tylko darmowych firewalli chyba najlepiej wypada Comodo Personal Firewall, nie najgorszy jest też PC Tools Firewall Plus. Możesz też zamiast oddzielnego antywira i zapory zainstalować pakiet Comodo Internet Security 2011 z częściową analizą plików w chmurze i Sandboxem.
dlatego polecam DARMOWY comodo internet security (firewall + antivir w jednym programie)
Ja używam Zone Alarm do Avasta. Trochę denerwujące mogą być wyskakujące okienka ale można się przyzwyczaić. Poza tym Windows ma wbudowanego firewalla.