Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 2 monitory (XP)

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
3,842 Wyświetlenia

Witam serdecznie. Mam problem zwiazany z ustawieniem 2 monitorów (windows XP) Mam 2 monitory, i chciałbym uzyskac efekt 2 oddzielnych ekranów, lecz moge tylko rozdziagnac pulpit na 2 monitory. Na lapku mam windowsa 7 i po podlaczeniu dodatkowego monitora od razu uzyskalem taki efekt. Chcialbym aby P* wykrylo mi 2 monitory a nie 1. zeby stoliki ustawialy sie oddzielnie na kazdym monitorze. Prosze o pomoc, pozdrawiam. Karta graficzna NVIDIA 7900GS

3 odpowiedzi

Nie masz na klawiaturze lapka jakiegoś skrótu do zmiany ustawień wyświetlaczy, np. FN + F8 or sth?

Jeśli nie, to w opcjach sterowników powinieneś mieć opcje ustawienia pulpitu rozszerzonego na 2 monitory, zamiast zwykłego klonowania obrazu.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chodzi o komputer stacjonarny :)

Napisane przez Rumcajzz69
Witam serdecznie. Mam problem zwiazany z ustawieniem 2 monitorów (windows XP) Mam 2 monitory, i chciałbym uzyskac efekt 2 oddzielnych ekranów, lecz moge tylko rozdziagnac pulpit na 2 monitory. Na lapku mam windowsa 7 i po podlaczeniu dodatkowego monitora od razu uzyskalem taki efekt. Chcialbym aby P* wykrylo mi 2 monitory a nie 1. zeby stoliki ustawialy sie oddzielnie na kazdym monitorze. Prosze o pomoc, pozdrawiam. Karta graficzna NVIDIA 7900GS

tak przyznam że jak to czytam to nie bardzo rozumiem. chcesz rozciągnąć pulpit, ale niestety tylko się tobie pulpit rozciąga? :f_confused:

no nie ważne. jakbyś chciał mieć rozszerzony pulpit, to musisz to ustawić tak jak zaznaczyłem na grafikach i dodatkowo w sofcie starsów zaznaczyć tamtą opcje. wtedy rozdzielasz stoliki po monitorach. np 6 stołów wrzucasz na lewo, 8 na prawo. jak tym po lewej karzesz ustawić się w tile, to tylko te 6 się poustawia, a te po prawej nie będą formatowane.