Witam serdecznie. Mam problem zwiazany z ustawieniem 2 monitorów (windows XP) Mam 2 monitory, i chciałbym uzyskac efekt 2 oddzielnych ekranów, lecz moge tylko rozdziagnac pulpit na 2 monitory. Na lapku mam windowsa 7 i po podlaczeniu dodatkowego monitora od razu uzyskalem taki efekt. Chcialbym aby P* wykrylo mi 2 monitory a nie 1. zeby stoliki ustawialy sie oddzielnie na kazdym monitorze. Prosze o pomoc, pozdrawiam. Karta graficzna NVIDIA 7900GS
Nie masz na klawiaturze lapka jakiegoś skrótu do zmiany ustawień wyświetlaczy, np. FN + F8 or sth?
Jeśli nie, to w opcjach sterowników powinieneś mieć opcje ustawienia pulpitu rozszerzonego na 2 monitory, zamiast zwykłego klonowania obrazu.

Napisane przez Rumcajzz69
Witam serdecznie. Mam problem zwiazany z ustawieniem 2 monitorów (windows XP) Mam 2 monitory, i chciałbym uzyskac efekt 2 oddzielnych ekranów, lecz moge tylko rozdziagnac pulpit na 2 monitory. Na lapku mam windowsa 7 i po podlaczeniu dodatkowego monitora od razu uzyskalem taki efekt. Chcialbym aby P* wykrylo mi 2 monitory a nie 1. zeby stoliki ustawialy sie oddzielnie na kazdym monitorze. Prosze o pomoc, pozdrawiam. Karta graficzna NVIDIA 7900GS
tak przyznam że jak to czytam to nie bardzo rozumiem. chcesz rozciągnąć pulpit, ale niestety tylko się tobie pulpit rozciąga?
no nie ważne. jakbyś chciał mieć rozszerzony pulpit, to musisz to ustawić tak jak zaznaczyłem na grafikach i dodatkowo w sofcie starsów zaznaczyć tamtą opcje. wtedy rozdzielasz stoliki po monitorach. np 6 stołów wrzucasz na lewo, 8 na prawo. jak tym po lewej karzesz ustawić się w tile, to tylko te 6 się poustawia, a te po prawej nie będą formatowane.