Przejdź do forum
Tomaerda268 (Ponczk...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tomaerda268 (Ponczkowski95 @ party) - oszust z PS

21 Posty
12 Użytkownicy
63 Reakcje
843 Wyświetlenia
Rust888
Legacy Member

8 października dałem ogłoszenie, że szukam żetonów PokerStars. Zgłosił się użytkownik Tomaerda268 z info, że posiada takie żetony. Nazajutrz dogadaliśmy się co do ceny i wysłałem pieniądze na partypoker.

Tomaerda napisał, że wysłał żetony 12 października, bo coś mu wypadło. No problem. Jeszcze w ten sam dzień podbił z kolejnym interesem, a 3 dni później z pytaniem czy mam pożyczyć $10 na party... Oczywiście już wtedy domyśliłem się, że żetony pewnie nie przyjdą. Niemniej Tomaerda przez cały czas zarzekał się, że żetony wysłał. Może ogarniał jakiś kolejny deal na PS.

Na koniec poprosiłem o wysłanie mi potwierdzenia wysyłki (skan czy zdjęcie albo sam numer paczki), ale od tygodnia nie mam już kontaktu z "kontrahentem".

Publikuję tylko ku przestrodze dla innych. Nie zależy mi na jakimkolwiek rozwiązaniu tego, szkoda czasu i nerwów. :)

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
20 odpowiedzi
shinthps
PokerStrategist

jedna z podstawowych zasad internetu: nie rób deali przez prywatne wiadomości z anonimami.

Odpowiedz
Cytat
Rust888 Autor wątku
Rust888
Legacy Member

Spoko. Gdybym nie mógł sobie pozwolić na taką stratę, to bym nie robił.

Nie pierwszy raz kupowałem czy wymieniałem się w taki sposób i zawsze było si, więc pewnie nie tak łatwo natknąć się na kogoś takiego, a jednak wygoda większa i zaoszczędzony czas też (niż gdyby trzeba było ogarniać allegro czy coś takiego), Dodatkowo, on nie był kompletnym nonamem, bo sprawdziłem najpierw, że konto miał pół roku i trochę postów.

Odpowiedz
Cytat
bukma
Oldschool Grinder

Pokerstrategy powinno założyć specjalny temat z listą oszustów, gdzie można by było podawać linki do tematów z oszustwami. W ten sposób chociaż w niewielkim stopniu oszuści byliby wyświetleni. Znalazło by się też pewnie kilka osób które odwiedziły by delikwentów i "porozmawiały" o sprawach ;)

Odpowiedz
Cytat
Hardchorusss
PokerStrategist

był kiedys taki wątek-chodziło o oszustwa na stackingu.Skończyło się zdaje się tym że autora wątku też było trzeba dopisać:)

Odpowiedz
Cytat
Rust888 Autor wątku
Rust888
Legacy Member

Co?

2 razy życiu grałem stackowany i za każdym razem stacking dokończyłem, a rolla + profit wypłaciłem, więc nie wiem o co biega. W tym drugim przypadku (przez Strategy), z tego co pamiętam, trochę się przeciągnęło, ale byłem w ciągłym kontakcie z backerem i nie pamiętam by miał jakieś pretensje. Najlepiej jakby sam napisał, jeśli nadal tu zerka. Porzuciłem jedynie bloga, bo mi się nie chciało go dłużej prowadzić.

Poniżej moja ostatnia rozmowa z backerem. Po jakichś 70k/100k rozdaniach oddałem rolla ($300) + jakiś drobny profit i zaproponowałem, że dokończę po wakacjach, bo wyjeżdżałem, już za swoją kasę, co też zrobiłem, a na koniec przelałem resztę profitu.

Spoiler

PS Gdzie jest ten wątek?

Odpowiedz
Cytat
Mareckiy
PokerStrategist

ech, szkoda, ze mu sie w koncu udalo

Odpowiedz
Cytat
szoker22
PokerStrategist

gnidy jebane zeby za 10$ sie szmacic to trzeba byc naprawde ostrym niedojebancem

Odpowiedz
Cytat
Boskilolooo
Poker Player

kupowałem od tego goscia koszulke z pokerstars, podobna platnosc tyle ze na pokerstarsie, myslałem że też dałem sie wy8ebać bo wgl nie było z typem kontaktu 2 tyg ale mimo to paczka do Mnie dotarła co prawda dopiero 3 tyg od zamówienia,niewiem dlaczego ale ważne że dotarła. Nie lepiej poczekać jeszcze niż nadawać od oszóstów ?

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

Napisane przez Boskilolooo
kupowałem od tego goscia koszulke z pokerstars, podobna platnosc tyle ze na pokerstarsie, myslałem że też dałem sie wy8ebać bo wgl nie było z typem kontaktu 2 tyg ale mimo to paczka do Mnie dotarła co prawda dopiero 3 tyg od zamówienia,niewiem dlaczego ale ważne że dotarła. Nie lepiej poczekać jeszcze niż nadawać od oszóstów ?

kupowałeś koszulkę a masz tylko jeden post który pofatygowałeś się napisać właśnie w obronie tego typa xD Dziwny zbieg okoliczności jak i....

Napisane przez Tomaerda268
Witam sprzedam koszulke PokerStars London rozmiar XL/XXL kolor niebieski
Koszulka praktycznie wgl nie noszona ponieważ na Mnie była jak sukienka :D
Zainteresowanych prosze o kontakt

"kupowałem od tego goscia koszulke z pokerstars, podobna platnosc tyle ze na pokerstarsie, myslałem że też dałem sie wy8ebać bo wgl nie było z typem kontaktu"
:thinking:

Odpowiedz
Cytat
Rust888 Autor wątku
Rust888
Legacy Member

LOL. Kupowałeś od niego koszulkę, ale masz 0 postów i nie masz go w znajomych? To jak się z nim dogadałeś?

Poza tym, o czym tu gadać. Koleś nie odzywa się w ogóle od tygodnia, a od 2 tygodni nie chce zrobić skanu potwierdzenia nadania paczki/wysłać numeru paczki.

Do tego próbuje na lewo i prawo pożyczać po $10, a ma "nie mały bankroll bo nie całe 12 tyś Złotych"... :D

PS Mogłeś użyć chociaż jakiegoś konta z postami na nim (bo pewnie masz ich jeszcze wiele) i dodać konto "Tomaerda" do znajomych.

Odpowiedz
Cytat
JasiuZ
Poker Player

Napisane przez Rust888
Co?

2 razy życiu grałem stackowany i za każdym razem stacking dokończyłem, a rolla + profit wypłaciłem, więc nie wiem o co biega. W tym drugim przypadku (przez Strategy), z tego co pamiętam, trochę się przeciągnęło, ale byłem w ciągłym kontakcie z backerem i nie pamiętam by miał jakieś pretensje. Najlepiej jakby sam napisał, jeśli nadal tu zerka. Porzuciłem jedynie bloga, bo mi się nie chciało go dłużej prowadzić.

Poniżej moja ostatnia rozmowa z backerem. Po jakichś 70k/100k rozdaniach oddałem rolla ($300) + jakiś drobny profit i zaproponowałem, że dokończę po wakacjach, bo wyjeżdżałem, już za swoją kasę, co też zrobiłem, a na koniec przelałem resztę profitu.

Spoiler

PS Gdzie jest ten wątek?

https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=344438

Odpowiedz
Cytat
Rust888 Autor wątku
Rust888
Legacy Member

Ostatni post w tym temacie jest z 2014 roku. Ja byłem stackowany w minione wakacje, a konto mam od marca tego roku, więc siłą rzeczy mnie tu być nie może i nadal nie wiem ocb.

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Napisane przez Hardchorusss
był kiedys taki wątek-chodziło o oszustwa na stackingu.Skończyło się zdaje się tym że autora wątku też było trzeba dopisać:)

Napisane przez Rust888
Ostatni post w tym temacie jest z 2014 roku. Ja byłem stackowany w minione wakacje, a konto mam od marca tego roku, więc siłą rzeczy mnie tu być nie może i nadal nie wiem ocb.

Autora wątku stackingowego pewnie, nawet nie sprawdzam.

Odpowiedz
Cytat
JasiuZ
Poker Player

Napisane przez Rust888

xD

Odpowiedz
Cytat
Rust888 Autor wątku
Rust888
Legacy Member

LOL. :f_wink:

To ten temat już jest podwójnie bekowy.

Przez chwilę myślałem, że ktoś mnie faktycznie dodał do jakiejś listy czy coś, a wiadomo, że feedback w tym środowisku to wszystko, szczególnie jakbym chciał w przyszłości jeszcze wziąć stake-a, więc się zapaliłem i wyłączyłem myślenie. Mea culpa.

Odpowiedz
Cytat
Hardchorusss
PokerStrategist

miałem na myśli oczywiście autora tamtego wątku o oszustwach na stackingu

Odpowiedz
Cytat
bezeliusz
Poker Player

Napisane przez Varrancomando

Napisane przez Boskilolooo

kupowałeś koszulkę a masz tylko jeden post który pofatygowałeś się napisać właśnie w obronie tego typa xD Dziwny zbieg okoliczności jak i....

Napisane przez Tomaerda268
Witam sprzedam koszulke PokerStars London rozmiar XL/XXL kolor niebieski
Koszulka praktycznie wgl nie noszona ponieważ na Mnie była jak sukienka :D
Zainteresowanych prosze o kontakt

"kupowałem od tego goscia koszulke z pokerstars, podobna platnosc tyle ze na pokerstarsie, myslałem że też dałem sie wy8ebać bo wgl nie było z typem kontaktu"
:thinking:

Nie wyciągajmy pochopnych wniosków, również polecam tego allegrowicza :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
Rust888 Autor wątku
Rust888
Legacy Member

Szacunek do siebie to podstawa. :)

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

well dzieciaki zakladaja konta i cisna na jana, standard. brak szkoly brak wychowania brak rodziny - patola 24/7 a jak to wywnioskujesz po postach na forum :P no ciezko :D nic to. h w $ wazne ze zetonow nie ma :P

Odpowiedz
Cytat