Przejdź do forum
wantmemoney wszyscy...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

wantmemoney wszyscy splaceni

671 Posty
134 Użytkownicy
10 Reakcje
103.4 K Wyświetlenia
RealGains
Oldschool Grinder

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

@UP

Napisane przez wantmemoney
Cześć
Przepraszam że nie odpisywałem ale złamałem wtyczke playa do internetu...
Generalnie leże w w Wojskowym Szpitalu Klinicznym we Wrocławiu. (...)

Odpowiedz
Cytat
nawratus
Oldschool Grinder

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

Po pierwsze wypieprzcie z tego watku tych trolli ze srebrem nie majacych pojecia o inwestowaniu.

Po drugie, cala sprawa nie trwa kilka miesiecy, a akurat 2 (dopiero 3 to bedzie kilka). I latwo jest sprawdzic czy Norbert rzeczywiscie lezy w tym szpitalu. Macie skan dowodu? To dzwonicie do szpitala i pytacie sie czy lezy i kiedy go mozna odwiedzic. Falszywy dowod? Norbert to rzadkie imie, ciezko takiego akurat trafic w szpitalu. Zreszta macie fotke to porownajcie ja z fotkami z HESOP'a Norberta, jest ich pelno. Ba, macie skan? Jest tam nazwisko? Rownie latwo je zdobyc patrzac kto zajal 5 miejsce na 3-cim HESOPie. Proste prawda, wystarczy uzyc Google? ;P

A teraz pomyslcie logicznie, po co Norbert mialby zgarniac tylko $3k zamin jeszcze stacking sie zakonczyl? Jest hazardzista? Ok, moze jest, ale w takim wypadku za ta kase wzialby udzial w tych turkach, przegamblowalby wszystko i nic nikomu nie bedzie winny. A jak to hazardzista liczy, ze mu sie poszczesci, wiec jeszcze zarobi bez ryzyka.
A moze po prostu to z zimna krwia zaplanowal zeby zbudowac sobie bankroll za darmo? W takim wypadku zebralby 100% sumy, rozegral turki z zyskiem, a dopiero potem zajumal 3x wieksza kase. Jesli historia ze szpitalem nie trzyma sie kupy to mi jeszcze bardziej nie trzyma sie kupy scenariusz z kradzieżą tylko $3k. Po co skoro mozna zrobic to lepiej i na wieksza kase?

Powiem tak, Norbarta od jakiegos czasu nie widzialem na turniejach live, ani w Saloniku, ani w Kasynach. Niedawno urodzilo mu sie dzieckow, wiec raczej watpliwe by zgarnął kase i uciekl na Malte. Normalnie raz w tygodniu go widywalem, wiec cos musialo sie stac.

Ja nie weryfikuje tego co pisze Norbert, bo o kase sie boje. Zainwestowalem maly promil mojego bankrolla, ktory i tak lezy odlogiem na Starsach. Poza tym i tak mam to dalej zamiar przeznaczyc na stacking Norbarta, wiec po prostu cierpliwie czekam. Moglbym sie przejechac do szpitala by potwierdzic wszystko i Was uspokoic, ale po tych postach co tutaj przeczytalem po prostu mi sie nie chce. Zrozumiale jest, ze sie niecierpliwicie i obawiacie o swoje pieniedze. Natomiast niezrozumiale jest wyzywanie Norberta od najgorszych nie majac na to dowodow. Przez nieszczesliwy wypadek Norbert bedzie mial zszargana opinie, a Wy dolozyliscie swoje 3 gr. Mysle, ze 3 miesiace oczekiwania bedzie dla Was odpowiednia za to karą.

PS. I nie bronie Norberta dlatego, ze jest moim znajomym. Wierzcie mi, ze jak bede dowody na to, ze cos krecil to pierwszy kopne go w dupe.

Odpowiedz
Cytat
BRIGANTOS
PokerStrategist

Napisane przez nawratus
Natomiast niezrozumiale jest wyzywanie Norberta od najgorszych nie majac na to dowodow. Przez nieszczesliwy wypadek Norbert bedzie mial zszargana opinie, a Wy dolozyliscie swoje 3 gr. Mysle, ze 3 miesiace oczekiwania bedzie dla Was odpowiednia za to karą.

nie bede zaglebial sie w wywody i udowadanial,ze nawet jak nie jest oszustem(w co watpie) jak by mu naprawde zalezalo na zwrocie pieniedzy to by to mogl zrobic,ale tylko powiem tyle,ze o powaznym inwestowaniu to ty chyba nie masz pojecia.

W powaznym biznesie,interesach,czy w przypadku kredytow,glowno kogos obchodzi czy druga strona ma jakies przeciwnosci,trudnosci z wywiazaniem sie z wczesniej ustalonych''umow'',to nie domowe przedszkole.

Wantmemoney pozyczyl pieniadze i nawet jak by rzeczywisice mu sie cos przytrafilo to kto powiedzial,ze inni maja mu isc na reke,ani on dla inwestrowow nie jest rodzina ani kolega,wiec jak ktos chce zwrot swoich pieniedzy to ma go miec tu i teraz,a za to ze ludzie tak dlugo do tego momentu spokojnie czekali,to on moze tylko mocno podziekowac i skulic uszy

Odpowiedz
Cytat
RealGains
Oldschool Grinder

@nawratus
Jezeli Twoim zdaniem jestem trollem to zyjesz w swiecie pieknej (nie)swiadomosci. Nastepnym razem miej chociaz odwage odniesc sie do mnie personalnie. Do stakingu zostala wykorzystane forum PS i ja, podobnie jak kazdy inny, jako czlonek tej spolecznosci moge sie tutaj wypowiedziec. Nie podoba sie/nie obchodzi moje zdanie - swietnie - syp ignorem, ponoc na forum nawet istnieje taka opcja.

Napisane przez nawratus
PS. I nie bronie Norberta dlatego, ze jest moim znajomym. Wierzcie mi, ze jak bede dowody na to, ze cos krecil to pierwszy kopne go w dupe.

Calkowicie sie nie zgadzam. Twoj post to jedna wielka obrona znajomego. Watek racjonalnosci/oplacalnosc uwazam za chybiony. Zlodzieje rzadko kiedy postepuja racjonalnie, co wyraznie zaznaczylem w poprzednim poscie i wierz mi, jest to wiedza poparta osobistym doswiadczeniem, no ale co moze wiedziec srebro. Fajnie, ze znasz "Norberta" i to na pewno bardzo dobra wiadomosc dla stakerow, jezeli wszystko to co mowisz jest prawda. Nie zrozumiale sa dla mnie natomiast Twoje pretensje do osob wypowiadajacych sie niezbyt pochlebnie na temat stakowanego.

Napisane przez nawratus
Mysle, ze 3 miesiace oczekiwania bedzie dla Was odpowiednia za to karą.

Kara dla inwestorow :f_rolleyes:, czy ja dobrze czytam? Zrozum, ze ludzie sie denerwuja ze wzgledu na brak konkretow. "Norbert" nie udzielajac absolutnie zadnych informacji nie popisal sie profesjonalizmem. Ponownie zaznacze, ze bazuje na przeswiadczeniu o braku, badz znikomej komunikacji pozaforumowej. Nie mam interesu aby hatowac "Norberta". W poprzednim poscie napisalem jedynie jak na cala sprawe moze patrzec ktos racjonalny (i nigdzie nikogo nie wyzywalem), to co dopiero mowic o kims kto ma tutaj swoje udzialy. No, ale co tam troll ze mnie i najlepiej abym wypier*****, wiec dla mnie eod.

Serdecznie niepozdrawiam,
L

Odpowiedz
Cytat
prezesbk
PokerStrategist

haha znajomy sie wypowiada :facepalm: wez czlowieku sie nie kompromituj

PS ile ci zaplacil za dobre slowa?

Odpowiedz
Cytat
SlaybackShark
Oldschool Grinder

Napisane przez nawratus

Mysle, ze 3 miesiace oczekiwania bedzie dla Was odpowiednia za to karą.

made my day :nh

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot
Oldschool Grinder

Prezes nie powinien tracic czasu na blache forumowe sprzeczki ?(. Prezesie, inwestuj czas w firme! :rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
KubaICP
PokerStrategist

Sorry ze sie wtrącam ale poczytałem sobie i zamiast płakac tutaj to nie lepiej Wam kogos opłacic zeby pojechał do tego szpitala? a jak nie to jesli macie ten skan dowodu wyslac kogos do domu ? za drobną opłatą ja moge sie wybrac jako windykacja :D

Odpowiedz
Cytat
Strider444
PokerStrategist

Serio możesz?

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot
Oldschool Grinder

Napisane przez KubaICP
Sorry ze sie wtrącam ale poczytałem sobie i zamiast płakac tutaj to nie lepiej Wam kogos opłacic zeby pojechał do tego szpitala? a jak nie to jesli macie ten skan dowodu wyslac kogos do domu ? za drobną opłatą ja moge sie wybrac jako windykacja :D

+1 i dorzucam do puli 16 centów

Odpowiedz
Cytat
pabo69
PokerStrategist

Napisane przez CichyGrzmot

Napisane przez KubaICP

+1 i dorzucam do puli 16 centów

+1

Odpowiedz
Cytat
nawratus
Oldschool Grinder

@ Lagmalix
Nie bylo moim celem Cie urazic. Nie pisalem konkretnie o Tobie, a ogolnie o osobach rzucających mięsem i nie zwiazanych z tematem. Po cholere ktos nie zwiazany z tematem wyraza tutaj swoje zdanie? Nie twierdze, ze nie moze tego robic, moze, wolny kraj, pytam jaki jest tego cel i w czym to nam niby pomaga? Uwazam, ze nie pomaga i wolalbym tutaj widziec tylko merytoryczna dyskusje zmierzajaca w strone rozwiazania wspolnego problemu.

Ja tez nie wiem na czym stoje, nie jest mi na reke, ze stacking nie wypalil. Wolalbym zgarnac 150% zainwestowanej kwoty. Jednak jeszcze bardziej nie podoba mi sie obrzucanie blotem bez dowodow i bicie piany na forum. Norbert mial nieszczesliwy wypadek, nie mam powodu by mu nie wierzyc, zalozylem dobre intencje. Nie zmienie zdania poki nie bede mial twardych dowodow.

Rządacie zwrotu kasy? Macie do tego swiete prawo. To obowiazek Norberta by oddac nam kasy. Tylko "rządanie" jak widac nie pomaga w rozwiazaniu problemu. Czy zamiast bruździć na forum zrobiliscie cos w kierunku rozwiazania problemu? Sprawdziliscie szpital, probowaliscie potwierdzic wersje Norberta, zaproponowaliscie rozwiazanie alternatywne, poszukaliscie na niego namiary? Norbert nie jest osoba anonimowa. W sieci sa jego zdjecia, nazwisko, KRS, mozna zdobyc telefon itp. Zna go wielu graczy z Wroclawia, takze trenerzy i redaktorzy PS. Mozna wieszac psy na Norbercie, ale mozna tez wykazac odrobine dobrej woli i pomoc mu rozwiazac problem. To nie Wasz obowiazek i nie musicie tego robic, ale chyba w interesie wszystkich jest by sprawa zakonczyla sie pozytywnie?

PS. Jak juz ochloniecie to dajcie znac. W wolnej chwili postaram sie zajac sprawa, skontaktowac z Norbertem i przekaze konkrety.

Odpowiedz
Cytat
elo3200
Elite Grinder

Napisane przez nawratus

@ Lagmalix
Nie bylo moim celem Cie urazic. Nie pisalem konkretnie o Tobie, a ogolnie o osobach rzucających mięsem i nie zwiazanych z tematem. Po cholere ktos nie zwiazany z tematem wyraza tutaj swoje zdanie? Nie twierdze, ze nie moze tego robic, moze, wolny kraj, pytam jaki jest tego cel i w czym to nam niby pomaga? Uwazam, ze nie pomaga i wolalbym tutaj widziec tylko merytoryczna dyskusje zmierzajaca w strone rozwiazania wspolnego problemu.

Ja tez nie wiem na czym stoje, nie jest mi na reke, ze stacking nie wypalil. Wolalbym zgarnac 150% zainwestowanej kwoty. Jednak jeszcze bardziej nie podoba mi sie obrzucanie blotem bez dowodow i bicie piany na forum. Norbert mial nieszczesliwy wypadek, nie mam powodu by mu nie wierzyc, zalozylem dobre intencje. Nie zmienie zdania poki nie bede mial twardych dowodow.

Rządacie zwrotu kasy? Macie do tego swiete prawo. To obowiazek Norberta by oddac nam kasy. Tylko "rządanie" jak widac nie pomaga w rozwiazaniu problemu. Czy zamiast bruździć na forum zrobiliscie cos w kierunku rozwiazania problemu? Sprawdziliscie szpital, probowaliscie potwierdzic wersje Norberta, zaproponowaliscie rozwiazanie alternatywne, poszukaliscie na niego namiary? Norbert nie jest osoba anonimowa. W sieci sa jego zdjecia, nazwisko, KRS, mozna zdobyc telefon itp. Zna go wielu graczy z Wroclawia, takze trenerzy i redaktorzy PS. Mozna wieszac psy na Norbercie, ale mozna tez wykazac odrobine dobrej woli i pomoc mu rozwiazac problem. To nie Wasz obowiazek i nie musicie tego robic, ale chyba w interesie wszystkich jest by sprawa zakonczyla sie pozytywnie?

PS. Jak juz ochloniecie to dajcie znac. W wolnej chwili postaram sie zajac sprawa, skontaktowac z Norbertem i przekaze konkrety.

Zgodze sie z Toba. Czesciowo cale zamieszanie powstalo na skutek dosyc slabego kontaktu, momentami jego calkowitego braku. Dlatego wszyscy na pewno beda Ci wdzieczni za pomoc w wyjasnieniu sprawy.

Odpowiedz
Cytat
KubaICP
PokerStrategist

Napisane przez Strider444
Serio możesz?

Mam kawałek ale mam tez doswiadczenie w sciaganiu długów :) wiec dlatego tymbardziej nie rozumiem po co tutaj robic problemy, znajdujecie kogos opłacacie go jedzie i po problemie kasa jest i koles nauczy sie ze nie mozna robic w ciula ludzi

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot
Oldschool Grinder

A co jak kasy nie ma ?:( Ktos traci paluszki ?:(

Odpowiedz
Cytat
wlod4000
PokerStrategist

Co tu się dzieje?
Chyba niektórzy przesadzają.

Norbert przesłał mi skan dowodu i numer telefonu.

Odpowiedz
Cytat
nawratus
Oldschool Grinder

Czesc,

rozmawialem dzisiaj z Norbertem. Podsumujmy fakty:

1. Kontakt urwal sie nagle gdyz Norbert trafil do Wojskowego Szpitala Klinicznego we Wrocławiu.
2. Norbert przeszedl ciezka operacje i nadal lezy w szpitalu - obserwacja, szereg badan itd. Nie naciskalem o szczegoly, bo to prywatna sprawa, podejrzewam, ze nie jest to otwarte zlamanie nogi, bo tym Norbert by sie pochwalil.
3. Poczatkowy brak kontaktu wynikal z powyzszego. Zalatwienie dostepu do sieci troche zajelo, dostep jest ograniczony.
4. Brak konkretow wynika z tego, ze Norbert sam nie wie kiedy wyjdzie i jakie sa rokowania.
5. Zrozumiale jest, ze niepokoicie sie o swoje pieniadze, ale Norbert ma teraz wzglednie duzo powazniejsze problemy i problem windykacyjny naprawde jest malo wazny.
6. Coraz gorsza komunikacja wynika z powyzszych, a takze z tego, ze Norbert jest zniechecony calym tym watkiem. Najwiecej szkody wyrzadzily osoby w ogole nie zwiazane ze stackingiem, ale majace doswiadczenie w "windykacji".
7. Norbert nie jest anonimowy. Jesli ktos chce to w sieci sa jego dane, zdjecia itp. Kazdy moze do niego napisac proszac o fotki, skan dowodu, imie, nazwisko, telefon. Mozna zadzwonic i pogadac, mozna osobiscie wpasc w odwiedziny do szpitala (nie zapomnijcie kwiatow ;).
8. Jesli ktos nie moze czekac na zwroty z Netellera/MB (te Norbert wykona dopiero z domu ze wzgledu na zabezpieczenia) to moze wpasc po gotowke osobiscie. Moze to byc w szpitalu lub w umowionnym miejscu kase przekaze ktos z rodziny.
9. Pieniadze sa bezpieczne i kazdy ma gwarantowany zwrot. Jak Norbert wyjdzie ze szpitala to sie wszystkim zajmie.

Odpowiedz
Cytat

niech Ci poda hasła itp i wyślesz

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

zlodziej imo nadal.

Odpowiedz
Cytat
GSELukasz
PokerStrategist

Dorzucę parę dolców jeśli ktoś się do niego "przejedzie" :D

Odpowiedz
Cytat