Przejdź do forum
[SOLD!] [KONIEC] 5 ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[SOLD!] [KONIEC] 5 dni micro/low MTT = 75mtts - (esakyu P*)

108 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
5,752 Wyświetlenia
bersu
Elite Grinder

Napisane przez asiarat
Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

2% napisalem ze jak sie sprzeda - mam przelewac czy juz zamkniete?

:D :nh

Odpowiedz
Cytat
espantheon Autor wątku
espantheon
PokerStrategist

Napisane przez wlod4000
Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.
Jeszcze jedno, nie wiem czy jest sens przerzucania na MB, masz w PLN czyli będziesz tracił na przewalutowaniach, możesz po prostu nadwyżki wpłacać na konta inwestorów :)

Mam nadzieję, że nikt nie będzie teraz robił burdy o to - po prostu nie usnąłbym spokojnie, gdybym miał 3k$ na P* i do tego 3/4 nie są moje(jeszcze by mi je ktoś zakosił, a wy sądzilibyście że to wałek). Dla waszego bezpieczeństwa warto chyba zainwestować te 10-30$ i rozdzielić to na dwa konta (ew. potrącę wszystkim łącznie ze mną 1-2% z profitu aby nikt nie był poszkodowany). Liczę jednak na to, że dolar do czasu wpłaty spadnie i wpłaci się więcej niż się wypłaciło - wtedy z korzyścią dla wszystkich ;)

Cashout amount: USD 1,387.65 = 4740,70 PLN - tej kwoty użyjemy do rozliczeń części

Co do wypłat - mogę porozsyłać pewniaczki, czyli kwotę która na pewno będzie na plus (kolumna WYNIK$) jeżeli przegram wszystkie następne 60MTTs, z drugiej strony może ktoś będzie chętny na ponowny staking mej osoby i też wysyłanie kasy w te i z powrotem leci po limitach:

Spoiler

2% napisalem ze jak sie sprzeda - mam przelewac czy juz zamkniete?

Z tego co mi się wydaje, to starałem Ci się jakoś dać znać żebyś przelewał 2% - wysłałem Ci zaproszenie do znajomych jednak bez rezultatu. Dlatego też napisałem w 1 poście, że Twoja oferta została anulowana z tego powodu (nie jestem w stanie za każdym podążać i ściągać haracze :) a 36% leżało przez tydzień na koncie i się marnowało :( ). Ogólnie jestem za tym żeby w przeszłości wysyłać mi kwoty na konto, bo wtedy mam pewność, że 10% napisane na forum to 10% będzie na pewno a nie że ktoś się rozmyśli...

Odpowiedz
Cytat
wlod4000
PokerStrategist

Nie wiem jak pozostali inwestorzy ale może, skoro są już zyski, zagrasz też z nich SM? Będzie trochę niezręczna sytuacja gdy dla nas będziesz grał normalną pulę a dla Grekazorby SM.

Odpowiedz
Cytat
Droocers
PokerStrategist

Ja bym proponował zacząć od satelitek do SM, a jak sie nie uda to zdeydujemy w niedziele

Odpowiedz
Cytat
espantheon Autor wątku
espantheon
PokerStrategist

Witam,

Aktualne tabele (mogą być jakieś błędy). 2% odjęte na poczet kosztów związanych ze wszystkimi MB, możliwe że potem jednak nie będzie tej tabelki.

TABELA TURNIEJÓW I WYNIKÓW:

Spoiler

ROZLICZENIA

Spoiler

Biegnę na late-reg się zapisywać, cześć, wish me GL i byle nie na minus dzień! :)
//edit: 2 rozdanie w 16.50$ turbo QQ , na UTG+1 dobry reg wrzuca stacka, snap call na 15BB z QQ pokazuje AK , flop A :( _rolleyes: _rolleyes:

LIVE:
- były trzy fajne deepy, niestety nie wyszło ;)
- sick zagranie z mojej strony, zupełnie nie zwróciłem uwagi co się dzieje na stole:

Spoiler

PokerStars - Hold'em Tournament - $40/80 Blinds - 9 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

esakyu (UTG): $2,845
OMGuRnothing (UTG+1): $4,330
mig2909 (MP1): $2,430
SEWart (MP2): $6,990
lachsuck (MP3): $3,420
xotione (CO): $6,508
charliebukan (BTN): $3,699
potomokkatal (SB): $3,092
sergey4444 (BB): $4,176

Pre-flop: Dealt to esakyu 9♦ 9♠
esakyu raises to $170, OMGuRnothing calls $170, (5 folds), potomokkatal raises to $3,092 and is all-in, sergey4444 raises to $4,176 and is all-in, esakyu calls $2,675 and is all-in, (1 folds), sergey4444 returns $1,084

Flop: ($9,199) J♥ Q♣ 8♦ (3 Players)

Turn: ($9,199) 2♥ (3 Players)

River: ($9,199) 4♣ (3 Players)

potomokkatal Showed T♣ T♠
sergey4444 Showed A♦ K♠
esakyu Showed 9♦ 9♠
potomokkatal wins $494 with a pair of Tens
potomokkatal wins $8,705 with a pair of Tens

- następny debil co on tu zrobił z czym mnie sprawdził mając 2 limperów za sobą :O

Spoiler

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $400(BB) Poker Stars
Hero ($9,490)
BB ($47,552)
UTG ($6,044)
UTG+1 ($22,622)
UTG+2 ($11,054)
MP1 ($18,718)
MP2 ($19,652)
CO ($17,668)
BTN ($14,382)

Dealt to Hero A♦ Q♠

fold, fold, fold, MP1 calls $400, fold, fold, BTN calls $400, Hero raises to $9,440 (AI), BB calls $9,040, fold, fold

FLOP ($20,130) 9♠ 4♠ 6♣

TURN ($20,130) 9♠ 4♠ 6♣ K♠

RIVER ($20,130) 9♠ 4♠ 6♣ K♠ 9♦

Hero shows A♦ Q♠
(Pre 70%, Flop 55.6%, Turn 0.0%)

BB shows A♠ T♠
(Pre 30%, Flop 44.4%, Turn 100.0%)

BB wins $20,130

- 91/440 w stacku ponad 40BB w The Bigu, który mi jedynie pozostał.
- Na chwilę obecną -34,99$
- Piotrusiek nie przypomniał mi o rejestracji późnej do 1+R 3x-turbo i zapomniałem się zapisać o.o... :(
- na top10 stack w 2x-turbo... debilne zagranie opłaciło się...

Spoiler

PokerStars - Hold'em Tournament - $1000/2000 Blinds - 9 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

esakyu (CO): $36,222
jordebas (BTN): $50,688
phzfan (SB): $8,361
Alzubra (BB): $8,345
Lubino22 (UTG): $30,238
BAGYAN 173 (UTG+1): $31,950
roxxor07 (MP1): $11,668
xxboedhaxx (MP2): $35,696
Internett93o (MP3): $43,077

Pre-flop: Dealt to esakyu Q♦ Q♥
Lubino22 raises to $6,000, (4 folds), esakyu raises to $36,022 and is all-in, (2 folds), Alzubra calls $6,145 and is all-in, Lubino22 calls $24,038 and is all-in, esakyu returns $5,984

Flop: ($71,021) J♥ A♥ K♠ (3 Players)

Turn: ($71,021) 7♠ (3 Players)

River: ($71,021) 6♦ (3 Players)

Lubino22 Showed A♣ 4♣
esakyu Showed Q♦ Q♥
Alzubra Showed 9♥ 8♣
Lubino22 wins $27,235 with a pair of Aces
Lubino22 wins $43,786 with a pair of Aces

Odpowiedz
Cytat
krzysiekmiszcz
Elite Grinder

i wish you luck

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Kiepsko wymyśliłeś z tym MB tbh i wydaje mi się, że wyrównywanie strat powinno leżeć tutaj w twojej gestii. Już lepiej było założyć netka w dolarach i tam trzymać.

Odpowiedz
Cytat
aldon7
Elite Grinder

ja sie bardzo na tym nie znam, ale z tego co widze po twoich wpisach rysujesz mi sie na czlowieka sumiennego wiec nie widze powodu dla ktorego cos mialo by sie stac z ta wygrana, ktora spoczywala by na Twoim koncie.

bez strat na przewalutowaniach oddalbys wszystko po zakonczeniu i wszyscy sa happy.

pamietaj na przyszlosc rowniez, ze wszytkie akcje ktore nie byly przewidziane moga zle wplywac na Twoj wizerunek. Ja takiego nie mam, ale pisze to w ramach dobrej rady.

wedlug mnie niepotrzebnie wplacasz kase na MB, ale ciesze sie ze jest profit i poki co pelne zadowolenie z Twoich uslug.

tak jak napisal thorek. zrobiles cos czego nie skonsultowales, a przede wszystkim nie zamiesciles takiej mozliwosci na starcie, ale jezeli juz wyniknela taka akcja to jestem za tym zeby kazdy po rowno oddal (mimo ze thorek ma racje, ze powinienes sam to pokryc poniewaz sam o tym zadecydowales).

jestem za tym zeby kazdy oddal po rowno z tego wzgledu ze

i tak wszyscy dzieki Tobie jestsmy na +
kazdy jest czlowiekiem i kazdemu zdarzaja sie bledy
nie sa to jakeis kosmiczne sumu i sam stracisz duzo bardziej niz kiedy razem sie zrzucimy

stackujemy Cie wszyscy wiec na czas gry jestesmy 1 playerem.

Mimo to unikaj takich akcji na przyszlosc, a z pewnoscia bedziesz mial duzo przychylnych osob bo poki co rysujesz sie na duzy + jako calokrztalt (od gry po sprawy formalne).

pozdro i powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Aldon ładnie rozpisał to co miałem na myśli, a nie miałem czasu szeroko rozpisać :).Staking i tak mamy plusowy już po pierwszym dniu, także 1,5 $ mniej nie będzie dla mnie tutaj czymś, co mnie będzie przygnębiało, ale należy zdecydowanie unikać takich sytuacji. Nie widzę tutaj problemów w trzymaniu kasy na P*, ale jeśli już to lepiej było to rozliczyć i nadwyżki po prostu odesłać do nas i masz problem z głowy + nie tracimy na przewalutowaniach :).

PS. shipnij Biga :)

Odpowiedz
Cytat
espantheon Autor wątku
espantheon
PokerStrategist

Napisane przez Thorek
Aldon ładnie rozpisał to co miałem na myśli, a nie miałem czasu szeroko rozpisać :).Staking i tak mamy plusowy już po pierwszym dniu, także 1,5 $ mniej nie będzie dla mnie tutaj czymś, co mnie będzie przygnębiało, ale należy zdecydowanie unikać takich sytuacji. Nie widzę tutaj problemów w trzymaniu kasy na P*, ale jeśli już to lepiej było to rozliczyć i nadwyżki po prostu odesłać do nas i masz problem z głowy + nie tracimy na przewalutowaniach :).

PS. shipnij Biga :)

Shipnę i uciekam z pieniędzmi daleko daleko stąd :D Swoją drogą takie szipnięcie powinno być jakoś dodatkowo oprocentowane z korzyścią dla mnie ;) Ale póki co trzeba walczyć, właśnie na flopie miałem 85.5% i mój leszczyk dostał parkę na turnie i 23k poszło byebye :( a jeszcze draw do koloru był... uh

Co do kasy na MB to pewno dolar spadnie i się obejdzie bez przewalutowań niekorzystnych :) Po drugie gdybym nie miał już żadnego ITMu to 50-60% tej wpłaty należałaby do mnie więc z powrotem na P* będzie mniejsza kwota do przewalutowania.

Zobaczy się później, póki co wyczułem przeciwnika ale river zaprzepaścił plany na pot dla mnie... :( edit: w sumie to szkoda żetonów na to co zrobiłem :( :(

Historyjka:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
aldon7
Elite Grinder

grasz z join.me ?

Odpowiedz
Cytat
espantheon Autor wątku
espantheon
PokerStrategist

Napisane przez aldon7

grasz z join.me ?

może i bym zagrał, ale dziś już nie ma w co ... A8o < J8o i out z biga

:ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm:

zaraz wstawię jakieś wykresiki świecidełka i idę spać ;)

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Swoją drogą takie szipnięcie powinno być jakoś dodatkowo oprocentowane z korzyścią dla mnie ;)

O takich rzeczach myśli się przed stakingiem. My stakujemy licząc właśnie na takie shipy, a nie na bycie break even :)

Co do kasy na MB to pewno dolar spadnie i się obejdzie bez przewalutowań niekorzystnych

Zarabiam w dolarach... nie wiedziałem, że mi tak źle życzysz :(

Odpowiedz
Cytat
martinez92pl
Elite Grinder

Jaki kurs dolara by nie był zawsze tracisz na zamianie dolarów w złotówki i odwrotnie.

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Jaki kurs dolara by nie był zawsze tracisz na zamianie dolarów w złotówki i odwrotnie.

+1

Odpowiedz
Cytat
piotereczek
Oldschool Grinder

nasz przyjacielski mod Thorek ma racje :fdrink :fdrink :fdrink
nieciekawie wymyślone z monibókers, pewnie chciałeś wszystko na sloty wydać :ayfkm: :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
eLTech
Elite Grinder

pokerzysta ktory czeka na spadek dolara oh no god please no !! :D. Ale co do przewalutowan to ma o tyle racje ze jak dolar spadnie to moze wpasc wiecej dolarow mimo tego ze tak naprawde traci to straci mniej niz jakby kisil to na koncie, oczywiscie przy sporym spadku dolara co ani sobie ani wam nie zycze :P.

Odpowiedz
Cytat
espantheon Autor wątku
espantheon
PokerStrategist

DZIEŃ 2

Notki odnośnie wyników w postach wyżej...

Dla zainteresowanych jaką kwotę będę musiał wpłacić z MB żeby pokryć spłaty was wszystkich:

Spoiler

Jak widać w przypadku maksymalnej torby trzydniowej będę musiał wpłacić ~650$, jeżeli 3 dni następne będą na ~0 to wpłata będzie wynosić około ~430$, jeżeli zrobię +450$ jeszcze to wpłacam ~300$. W okolicach +1250$ profitu dodatkowego nie będzie trzeba niczego wpłacać, jeszcze do mnie trzeba będzie wypłacić pozostałości :) Także trzeba szipować! :) :fdrink

TABELA TURNIEJÓW I WYNIKÓW:

Spoiler

ROZLICZENIA

Spoiler

Piotereczek chce się podlizać a nie przypomniał mi o moim ulubionym turnieju i dlatego dzisiejszy profit jest o około 12000$ mniejszy ;\. Z racji tego, że nie lubię podlizywaczy nakładam na niego karę finansową w wysokości sto dollars.

:challenge

PS. Ja przemnażam pieniądze na slotach :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
aldon7
Elite Grinder

o ktorej cos pykamy? :D

Odpowiedz
Cytat
espantheon Autor wątku
espantheon
PokerStrategist

Napisane przez aldon7

o ktorej cos pykamy? :D

o 19 teoretycznie, ale nie chce mi się dziś ;) Jutro też odpada... niedziela?

Odpowiedz
Cytat