Przejdź do forum
FTOPS #26 10-game [...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

FTOPS #26 10-game [closed]

15 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
733 Wyświetlenia
bek0n
PokerStrategist

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

Siema,

jest to moj pierwszy stacking, dlatego prosze o wyrozumialosc :)

tutaj jest link do mojego bloga : https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=291341 jezeli ktos chce cos wiecej sie dowiedziec o mnie.

Jezeli chodzi o wyniki to:

calosc MTT z FTP, chociaz wiekszosc z nich jest z eventow holdemowych. Tutaj przefiltrowane "other games" (w moim wypadku to wiekszosc 10-game, troche horse i chyba 2 eventy w stud8):

probka malutka ale ciezko w te gry zebrac wieksza...

na koniec wszystkie 4cyfrowki z FTP:

To z suchych informacji. Event w 10-game na ftopsie gralem juz 2krotnie (za swoje) i 2 razy udalo sie zacashowac (raz otarlem sie o FT :/) tak wiec do 3 razy sztuka :) (do tego cashowalem tez 2/3 w miniftopsach)
BI jednak dla mnie jest bardzo duzy, tymbardziej ze ostatni miesiac mnie nie rozpieszczal. A szansa zagrac duzy event w ta gre jest 3 razy w roku - dlatego zdecydowalem sie wystawic oferte.
Kolejnym argumentem za inwestycja jest to ze zobowiazuje sie do grania WYLACZNIE tego turnieju w tym dniu - wiec skupienie bedzie 100% (w przeciwienstwie do pewnie 80% fieldu ktory jest napakowany NLHE super-regami, ktorzy jednak zwykle mass-multitabluja.)
Do tego przy kazdej swojej codziennej sesji gram jeden turniej w 10-game, (do teg kilka turniejow w PLO) - tak wiec mozna powiedziec ze bede jednym z bardziej doswiadczonych graczy w turniejowej odmianie tej gry (chyba nikt procz mnie w tym FTOPSie nie reguje 10$ 10game turnieju, wiec oni graja w ta gre 3 razy w roku)

Nie bede sciemnial, field jest z kosmosu - mimo wszystko sa argumenty za tym ze jest jednak do pobicia :)

no i sama oferta:

Dec 03 14:00 (ET) - 530$-FTOPS #26 10-game

sprzedaje 80% udzialow, pobieram 15% cut od profitu tylko w przypadku osiagniecia FT (gtd jest 75k wiec zagra okolo 300-400 osob, platnych bedzie 36-42, ft 6 osobowe)

cegly:
5% - 26,5$
10% - 53$
20% - 106$
40% - 212$
80% - 424$

wplaty na FTP, nick: 'bek0n' . Jest tez opcja na skrill, wtedy kontakt na PW.

Nie wiem czego sie spodziewac po tej ofercie, dlatego jest na 1 entry na te chwile, ale jak bedzie spore zainteresowanie to nie ma zadnego problemu abym zagral ten turek z 2x entry - dlatego prosilbym o feedback w tej sprawie.

I jeszcze jedna sprawa, nie chce dzielic skory na niedzwiedziu ale chcialbym zachowac prawo do przeprowadzenia deala na FT (oczywiscie z mysla o maksymalizacji equity w turnieju dla siebie jak i dla inwestorow).

pozdrawiam i zapraszam do inwestowania :)

feedback : Feedback-bek0n

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
cladarth
Oldschool Grinder

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.
witam, znam Bek0na i znam ten event, jego umiejetnosci w dziwnych grach na pewno pozwalaja mu grac ten event z dobrym rezultatem, field w tym turku jest naprawde fajny, polecam

Odpowiedz
Cytat
ultrac
Oldschool Grinder

Szkoda, że tak późno, na jeden turniej, a nie kilka niszówek z serii FTOPS _frown: Sympatyczne wyniki indeed na FTOPSAch 10mix masz.

Nie podoba mi się to, że jeden turniej - taki złoty strzał.
Albo w rundzie NLHE coin wejdzie, albo nie wejdzie :D

Spoiler

Żartuję, wiem jak się mixy gra. Ale wiesz o co mi chodzi.

Gdybym brał cegiełkę, to wolałbym żebyś grał x2 (multi entry).

Następnym razem daj trochę wcześniej znać.

Na razie się waham bardzo _rolleyes: Będę tu zaglądał.
Wstępnie 5% na x2 Multi-entry. Bardzo wstępnie _wink:

Wbij się [ZAPISY] 1 XII 2013; Turniej 8-game mix; II Edycja
Przed stakingiem chciałbym zobaczyć jak grasz. No i są szanse, że jak ludzie zobaczą jak grasz, to będziesz miał więcej chętnych na stakowanie _smile:

Przyjmij zapro :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Weź 2x entries, a jeśli uważasz, że za drogo, dorzuć satkę z 17:30 ze 2 entries i może uda ci się wygrać drugą wejściówkę.

Odpowiedz
Cytat
bek0n Autor wątku
bek0n
PokerStrategist

turniej juz jutro a widze ze zainteresowanie jest niewielkie, wiec wyglada na to ze z directa bedzie ciezko zagrac...

dlatego jezeli nie pojawia sie inwestorzy na direct to chcialbym troche zmienic oferte (te 109$ ktore chcialem miec jako swoje udzialy przeznacze na satke o 11:30. Satka ma 3-entry, wiec jezeli zebraloby sie 109$ od inwestorow to zagralbym 2 entry (przy 218$ - 3 entry))

cegly wygladalyby tak:
20%-21,8$
50%-54,5$
100%-109$

sprzedaje 200%. W przypadku sprzedania >100% i <200% licza sie pierwsze rezerwacje.

Z ewentualnych wygranych nie bede sie wyrejestrowywal i bede gral docelowy event. Udzialy w satkach przechodza na main-event.W przypadku shipniecia 2ch - bede gral 2x entry. W przypadku shipniecia 3ch -530$ zostanie rozdzielone po udzialach.

przy graniu 2 satek - inwestorzy beda mieli po 50% udzialu w obu satkach ktore bede gral (tzn niezaleznie ktora bym ewentualnie wygral, ich udzialy przechodza na ME. Czyli jezeli kupisz cegle 20% - a ja shipne jedna z 2ch granych satek to masz 10% udzialow w turnieju glownym) jezeli sprzeda sie 200% - to inwestorzy beda mieli 66% z 3 satelit. Mam nadzieje ze dosyc jasno to przedstawilem :) ewentualny cut/deale jak w 1 poscie.

jak nie sprzeda sie 100% (cale jedno sat-entry) to anuluje oferte i bede gral po prostu 1 entry do satki za swoje.

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
xiondz77
PokerStrategist

wzialbym 20% na 3 satki -43,6$?

Odpowiedz
Cytat
bek0n Autor wątku
bek0n
PokerStrategist

zgadza sie - ale to czy zagram 3 zalezy od tego ile sie sprzeda udzialow.

Odpowiedz
Cytat
ultrac
Oldschool Grinder

20%

Odpowiedz
Cytat
xiondz77
PokerStrategist

Nikt nie chce sie do szipa podłączyc??? :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
trinec
PokerStrategist

myślę że może to wynikać z braku KONKRETNEJ oferty... bo w obecnej postaci wygląda to mniej więcej tak: wystawiam na maina, jak nie będzie zainteresowania to wystawiam na 2 satki do maina, jak się nie sprzeda to zagram jedną, jak się sprzeda to dalej sprzedaję na trzecią satke, w zależności ile się sprzeda i ile shipnę satek to inwestor ma 10/20/niewiadomo ile % z maina...

tak na dobrą sprawę nie wiadomo ile konkretnie zainwestować żeby mieć konkretny % w evencie...

no chyba że tylko mi się tak wydaje...

do końca też nie wiadomo czy i ile się sprzedało, bo jedni twierdzą że są chętni na maina, inni że na maina plus satki, jeszcze inni że na same satki...

Odpowiedz
Cytat
bek0n Autor wątku
bek0n
PokerStrategist

mysle ze to moze wynikac z wielu innych przyczyn niz brak konkretnej oferty.

Pierwszy post jest chyba dosyc jasny i ciezko aby oferta byla bardziej konkretna (czegos tam brakuje?) - jednak mimo tego zainteresowanie praktycznie zerowe. Druga opcje przedstawilem jak juz widzialem ze ta oryginalna ma raczej nikle szanse.

jesli chodzi o % w zaleznosci od ilu satek to chyba wszystko jasno jest przedstawione, jesli czegos nie rozumiesz to napisz w ktorym miejscu. Moge tez narysowac tabelke :) ale myslalem ze na forum pokerowym ludzie z przeliczaniem % nie maja az takich problemow.

Na maina nikt procz ultraca nie chcial udzialow (z nim kontaktowalem sie na prv, i po rozmowie z nim zdecydowalem sie na opcje z satkami).

na satki rezerwacje sa 40% i 20% - wiec jak sie nie dozbiera do pelnej satki to anuluje staking.

pozdrawiam
bek0n

PS
prosilem o feedback aby zrobic jak najbardziej przyjazna dla inwestorow opcje - niewiele to dalo a dostalem feedback taki ze za nie mam konkretnej oferty (i taki ze powinienem wystawic na 2 entry, ale IMHO jezeli na 1 jest tak ciezko, to o 2 pewnie nie ma nawet o czym mowic)

Odpowiedz
Cytat
xiondz77
PokerStrategist

BeCoN :D, zaraz wychodze do pracy i jakbys gral to przeleje Ci w nocy (nie musisz sie martwic o dolarsy dojda na pewno) tylko daj znać czy grasz.
ok dam rade polac, z nicka AKsjomat jakbys nie gral to odeslij

Odpowiedz
Cytat
bek0n Autor wątku
bek0n
PokerStrategist

do satki zostalo poltorej godziny wiec zeby juz nie kombinowac - zamykam oferte. Xiondz77 - jak chcesz to moge oddac z niej 20% (bede gral tylko jedna)- odesle wtedy polowe (21,8 jezeli wyslales 40%, jeszcze nie mam w cashierze) dobrze by bylo jakbys jeszcze potwierdzil czy OK. jak nie to zakladam ze ok. pozdro i wmgl z tym 1-bulletem :)

Odpowiedz
Cytat
bek0n Autor wątku
bek0n
PokerStrategist

niestety, odpadlem 16/68 przy 14 miejscach platnych (12 ticketach)... caly turniej turlalem sie na shorcie, do tego z lewej mialem mega nabudowanego aggro CL wiec gralo sie bardzo ciezko. W ostatniej rece flipowalem w stud hi/lo ale gosc dobiegl do niskiego strita i bylo gg.

Odpowiedz
Cytat
xiondz77
PokerStrategist

Nie mialem jak potwierdzic niestety.Szkoda ze sie sie nie udalo -next time sir.

Odpowiedz
Cytat