Przejdź do forum
Twoj dziennik km, k...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Twoj dziennik km, ktore przebiegles

843 Posty
106 Użytkownicy
6 Reakcje
54.5 K Wyświetlenia
Dagryl
Oldschool Grinder
DieHardPL
Elite Grinder

Gratki, jaki czas jesli mozna spytac? Planujesz kolejne maratony?

Jest okazja otworzyc wlasny dzienniczek, w ramach powrotu do biegania wymyslilem sobie polmaraton za 2 miesiace. Z trzymaniem tempa nie mam problemu, a nie chce mi sie biegac z pulsometrem i tu planuje zliczac kilometry :)

Trening 1: 9km
Total: 9km

Odpowiedz
Cytat
Dagryl
Oldschool Grinder

Dzieki. 4:48. Dziadki po szescdziesiatce mnie wyprzedzaly. ;)
Fajne przezycie, mimo ze dzisiaj ledwo chodze. W przyszlosci planuje zlamac 4h, ale musze sie o wiele lepiej przygotowac.

Odpowiedz
Cytat

też się zapisuje :D jutro zaczynam maraton dystans 5,5 km chyba xD

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

Napisane przez DieHardPL
Gratki, jaki czas jesli mozna spytac? Planujesz kolejne maratony?

Jest okazja otworzyc wlasny dzienniczek, w ramach powrotu do biegania wymyslilem sobie polmaraton za 2 miesiace. Z trzymaniem tempa nie mam problemu, a nie chce mi sie biegac z pulsometrem i tu planuje zliczac kilometry :)

Trening 1: 9km
Total: 9km

Jaki czas zakładasz na półmaraton ja właśnie się też przygotowuję =)

Odpowiedz
Cytat
eatmyroll
Poker Player

Ja tez sie chetnie dolacze, choc pewnie jako osoba palaca kilkanascie lat (dzis 5 dzien bez papierosa!!) i nie uprawiajaca sportu od wiekow za wiele km nie nabije.

29/9 5km
27/9 8km
30/9 7.2km

Razem: 22km/3 treningi
Reszta stat mam nadzieje juz z sport trackera, o ile znowu sie nie wysypie

Odpowiedz
Cytat
DieHardPL
Elite Grinder

Napisane przez Dagryl
Dzieki. 4:48. Dziadki po szescdziesiatce mnie wyprzedzaly. ;)
Fajne przezycie, mimo ze dzisiaj ledwo chodze. W przyszlosci planuje zlamac 4h, ale musze sie o wiele lepiej przygotowac.

Ja po swoim jedynym maratonie przez 3 dni nie zginałem nóg w kolanach, komedia było schodzenie ze schodów :P 4h easy, z dokładnie takim czasem przebiegłem swój bez wielomiesięcznego planu treningowego, ale to było 4 lata i 15kg temu... :facepalm: Co powiesz na jakiś challenge do wiosennych maratonów? Ty masz formę, ja może odrobinę więcej doświadczenia. Wydaje mi się ze 3:30h to ambitny ale całkowicie wykonalny cel startując od teraz.

Napisane przez baadnewz01
Jaki czas zakładasz na półmaraton ja właśnie się też przygotowuję =)

Podobnie jak z maratonem to będzie mój drugi półmaraton. Pierwszy przebiegłem prawie 5 lat wcześniej. Standardem dla nowicjuszy jest łamanie 2h i tez tak przed pierwszym zakładałem. Jednak Maniacka Dziesiątka 2 tygodnie przed startem pozwoliła uwierzyć mi w sporo lepszy wynik i finalnie biegłem z pacemakerem na 1:40 a skończyło się ~1:36. Tym razem startuje z dużym powerem do biegania ale nie oszukujmy się formy brak plus balast z bębna i tak dobrze na bank nie będzie. Absolutne minimum to wspomniane 2h, rozsądnym celem będzie 1:50 a optymistycznym 1:40. Myślę że gdzieś za miesiąc dopiero dowiem się na czym stoję.

Odpowiedz
Cytat
Dagryl
Oldschool Grinder

Ja niecale 2 lata temu nie moglem przebiec kilometra bez odpoczynku. Moj cel na przyszly rok to zlamac 4h i bede celowal raczej w jesienne maratony, prawdopodobnie znowu Berlin. Myslelismy ostatnio o Barcelonie w marcu, ale w zwiazku z nasza pogoda ciezko sie przygotowac do takiego maratonu. Ile teraz wazysz?

Odpowiedz
Cytat
DieHardPL
Elite Grinder

Tak publicznie? :P ~85kg Poprzednio ~70-72kg o ile dobrze pamiętam. Dla mnie trening zimą jest nutsowy nigdy nie udawało mi się trenować latem, za dużo innych pokus. Pomijam, że najbliższy kontakt z polska pogodą będę miał w styczniu co nie ułatwi mi treningów :pokerface: Oba starty też zaliczyłem jak piździło na dworze (grudzień i marzec). Nie wiem ile czasu chcesz poświęcić na trening, ale ze swojego doświadczenia wiem, że przygotowanie się na 4h wymagało dużo mniejszego nakładu pracy niż by się mogło wydawać. Pogrzeb po forach typu bieganie.pl na temat przewidywanego progresu jakiego możesz oczekiwać, ale wydaje mi się, że na luzie możesz bardziej ambitny cel wyznaczyć, a te 4h uznać za minimum do spełnienia.

Odpowiedz
Cytat
Dagryl
Oldschool Grinder

Ja startowalem od 96 kilo i nigdy nie uprawialem zadnego sportu, teraz waze 81 i nie zamierzam juz raczej chudnac. Nie wyobrazam sobie tez treningow przy kilkunastucentymetrowym sniegu (w tym roku snieg lezal nawet w kwietniu). ;)

Odpowiedz
Cytat
maroon99
PokerStrategist

Dzisiaj 4km, od jutra interwały. Nie preferuje długich biegów bo wygląd szkieleta mnie nie interesuje

Odpowiedz
Cytat
DieHardPL
Elite Grinder

Napisane przez Dagryl
Ja startowalem od 96 kilo i nigdy nie uprawialem zadnego sportu, teraz waze 81 i nie zamierzam juz raczej chudnac. Nie wyobrazam sobie tez treningow przy kilkunastucentymetrowym sniegu (w tym roku snieg lezal nawet w kwietniu). ;)

Zdażyło mi się parę razy po kilkucentymetrowym śniegu śmigać, ale przy odpowiednim doborze tras trafia się bardzo sporadycznie. Zresztą największy fun z takich treningów jak mimo przeciwności kończysz trening zgodnie z planem, mega power daje na kolejne... W pl aktualnie mam dwie trasy, pierwsza po lesie do biegów dziennych i przy dobrych warunkach pogodowych jak nie jest mokro tudzież nie ma śniegu po kolana oraz drugą na wszelkie inne po deptakach wzdłuż Wisły. W poprzednią zimę biegałem sporadycznie ale chyba tylko raz trafiły mi się hardcorowe warunki także easy :)

Trening 2: 9km
Total: 18km

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

+ 8,10 km

Łącznie : 390,75 km

Odpowiedz
Cytat
Najczarniejszy
Oldschool Grinder

+16,15 km
Total 727,35 km

Odpowiedz
Cytat
DieHardPL
Elite Grinder

Chyba zostanę regiem tego tematu :)

Trening 3: 9km
Total: 27km

Odpowiedz
Cytat
Krzysiek02
PokerStrategist

+ 5 km

Łącznie: 173 km

Jak ja nie lubię biegać w taką pogodę :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
alien67
Oldschool Grinder

Napisane przez Krzysiek02
+ 5 km

Podejście do pogody może zmienić bielizna termoaktywna-polecam
Ostatnio kupiłem koszulkę z długim rękawem firmy Craft, ciężko coś więcej napisać bo miałem ja na sobie raz i to przed pierwszym praniem. Z opinii jakie przeczytałem jest EV+ ;)
Sama koszulka oczywiście to nie wszystko.

Odpowiedz
Cytat
Krzysiek02
PokerStrategist

Napisane przez alien67

Napisane przez Krzysiek02
+ 5 km

Podejście do pogody może zmienić bielizna termoaktywna-polecam
Ostatnio kupiłem koszulkę z długim rękawem firmy Craft, ciężko coś więcej napisać bo miałem ja na sobie raz i to przed pierwszym praniem. Z opinii jakie przeczytałem jest EV+ ;)
Sama koszulka oczywiście to nie wszystko.

No chyba będę musiał pomyśleć bo jak jest taka pogoda to muszę się aż zmuszać żeby iść biegać.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

+ 8,50 km

Łącznie : 399,25 km

Odpowiedz
Cytat
alien67
Oldschool Grinder

Nie zwlekaj szkoda Twojej kondycji na spadek, pamiętaj tylko że bielizna termoaktywna na biegaczy musi być bardzo przylegająca do ciała, ma ona spełniać role drugiej skóry która wydala pot do następnych warstw obrania. Idealna bielizna posiada dwie warstwy pierwsza wydala pot, druga utrzymuje optymalną temperaturę.

Pomyśl nad bluzą dobrej jakości i wiatrówką, jedna warstwa ubrania musi być systemem Windstopper, tak żeby chroniła przed silnym wiatrem.

Klik

Odpowiedz
Cytat