Przejdź do forum
Liga Europejska

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Liga Europejska

83 Posty
35 Użytkownicy
4 Reakcje
20 K Wyświetlenia
kbyku89
Poker Player

Ja nie wiem, co zrobił trener Berg w przerwie, czy suszarę, czy wykład, ale takiej odmiany drużyny w jednym meczu dawno nie widziałem. Żyro nie miał prawa spudłować tego strzału z paru metrów! Ich bramkarz czasem bronił wyśmienicie. Zadziwiające, żę Legia po II połowie miała więcej akcji bramkowych, niż Ajax w całym meczu. 1:0 nie jest tragedią, o ile Legia się postara coś strzelić w Warszawie i zamuruje własną bramkę.

Są do ogrania, choć będzie to naprawdę ciężkie...

Odpowiedz
Cytat
Raul1984
Poker Player

Zmienili taktykę z 5-3-2 na 4-4-2 i stąd ta cała zmiana oblicza meczu

Odpowiedz
Cytat

Pragnę przypomnieć, że Legia prawie zawsze w LE jedną połowę ma świetną drugą fatalną. Albo pierwszą grają jak na fali a w drugiej mają zadyszkę i ledwo wynik udaje im się obronić, albo pierwszą grają tragicznie a w drugiej spinają się i nie do poznania zespół. Ale ogólnie ważne, że tylko 1:0 bo obawiałem się gorszego wyniku.

Odpowiedz
Cytat
smoku
PokerStrategist

Wydaje mi się, że po tym pierwszym meczu można z optymizmem czekać na rewanż. Mam tylko nadzieję, że skuteczność będzie lepsza. Nie taki Ajax straszny.

Odpowiedz
Cytat

Optymizm zawsze jest, ale szanse jednak marne. Dodatkowo pusty stadion... Pozamiatane będzie jak ajax strzeli bramke.

Odpowiedz
Cytat
kbyku89
Poker Player

Napisane przez Jaykob1986
Optymizm zawsze jest, ale szanse jednak marne. Dodatkowo pusty stadion... Pozamiatane będzie jak ajax strzeli bramke.

Strzelił. Milik. I jest pozamiatane, jak do tej pory 0:3...

Posiadanie "momentów" w grze nie wystarcza. Na tym etapie rozgrywek niestety potrzeba czegoś więcej. Pozytyw można z tego wyciągnąć jeden - jest pewien progres, tzn. dwie Ligi Europejskie wcześniej nie przeszli kwalifikacji, ostatnio przegrali fazę grupową z kretesem, a w tym sezonie wyszli z grupy z pierwszego miejsca, mocno awansując w rankingu UEFA. Przypominam, że przed Ligą Europy Legia zajmowała około 120 miejsce, dziś w okolicach 77-78. Zebrali doświadczenie, które powinno zaprocentować w przyszłości. I nie, nie jestem kibicem Legii.

Jak pomyślę o tak szybko wbitych bramkach Legionistom, to pierwsze, co mi przychodzi na myśl to "bieda". A dwa-trzy lata temu każdy polski klub wziąłby ich pozycję pucharową w ciemno. Mimo wszystko, fajnie się ich oglądało, szczególnie w fazie grupowej :)

Odpowiedz
Cytat
smoku
PokerStrategist

Ja nie potrafię pojąć tego, co się stało w pierwszych minutach. Jakieś logiczne wytłumaczenie? "Są słabi" nie jest logicznym wyjaśnieniem, bo nie są. WTF?

Oby Milik zachował skuteczność do końca marca.

Odpowiedz
Cytat
kbyku89
Poker Player

Napisane przez smoku
Ja nie potrafię pojąć tego, co się stało w pierwszych minutach. Jakieś logiczne wytłumaczenie? "Są słabi" nie jest logicznym wyjaśnieniem, bo nie są. WTF?

Oby Milik zachował skuteczność do końca marca.

...psychologia? Polskie "zakompleksienie sportowe"? Albo "za bardzo chcę wygrać, za bardzo nie stracić bramki"? Nie wiem...

Mogą tylko wyciągnąć wnioski i jechać dalej...

Odpowiedz
Cytat
Raul1984
Poker Player

Bo im wyrwano kły!
W grupie grali bo był mózg radovic i żądło duda. teraz wypadły 2 najwazniejsze ogniwa i się gra na środku posypała. Piłkarzyki mają słabą psychikę/mizerne umiejętności bo jak nazwać to co zrobił zyro w amsterdamie albo kucharczyk w w-wie? Na kępie im pilka skoczyła? Jak sie nie wykorzystuje takich akcji to nie ma czego szuakc w LE zwlaszcza gdy rywal na wiecej takich sytuacji w emczu raczej nie pozwoli.

Odpowiedz
Cytat
pijanypotea
Legacy Member

Napisane przez pijanypotea
Hahahaha to mnie rozbawiłeś , z Ajaxem już dostaną z 0:2 u siebie.

:truestory: o mało się nie pomyliłem.

Odpowiedz
Cytat
pijanypotea
Legacy Member

Myśle że LE wygra Sevilla jak przed rokiem :f_drink:

Odpowiedz
Cytat

mam dwa bileciki na Finał LE. kategoria druga. zainteresowanie pisać na priv

Odpowiedz
Cytat
szkieloman
Poker Player

gdzie jest tegoroczna edycja?:)

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Napisane przez szkieloman
gdzie jest tegoroczna edycja?:)

No na razie Jagiellonia Białystok i Śląsk Wrocław wygrali swoje mecze wyjazdowe :)
Dość dobre było też losowanie, bo nikt nie trafił jakiejś dalekiej podróży.

Odpowiedz
Cytat
szkieloman
Poker Player

Jaga miała dużo szczęścia że ta bramka wpadła w ostatniej minucie powinni zdecydowanie ich rozjechać a męczyli się niesamowicie

Odpowiedz
Cytat
Kustipz
PokerStrategist

Ja wychodzę z założenia żę wygrana to wygrana. Tak samo cieszy 1:0 jak i 10:0

Spoiler

Może tym razem wszystkie polskie zespoły wejdą do fazy grupowej :coolface:

Odpowiedz
Cytat
szkieloman
Poker Player

grali tak na prawdę przy własnych trybunach, była przytłaczająca przewaga kibiców Jagi a mimo to grali dość powiedzieć przeciętnie i nie porywali oczywiście kilka akcji wymaga jak najbardziej pozytywnego komentarza w sumie to dopiero pierwszy mecz więc też nie ma co psioczyć na Probierza bo jednak zwycięzców nikt nie rozlicza:)

Odpowiedz
Cytat
Kustipz
PokerStrategist

Co do kibiców to fakt, czasami miałem wrażenie że grają na swoim stadionie :f_biggrin:
Pozostaje czekać i liczyć na to że ich gra się poprawi bo racja że z taką grą to przygoda z pucharami może szybko się skończyć :f_frown:

Odpowiedz
Cytat
szkieloman
Poker Player

zgadza się. obydwa rewanże będą mam nadzieję formalnością, ciekawsze już będzie kolejne losowanie :)

Odpowiedz
Cytat
Proz33
Legacy Member

Najważniejsze, że w obydwu meczach były zwycięstwa. Trzeba ciułać te punkciki do współczynnika UEFA a nie gubić gdzie się da jak przed rokiem (poza LEgią).

Odpowiedz
Cytat