Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

wypociny fisha

61 Posty
14 Użytkownicy
19 Reakcje
19.4 K Wyświetlenia
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Update #2
Ilość rozegranych turniejów: 350
Typ gier: SNG SPIN&GO
Zysk/strata: -26$
Aktualny bankroll: 0
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Postanowiłem znowu zainwestować 25$ (chociaż z perspektywy czasu nie jest to zbyt ev+ inwestycja ale trudno życie :P ) ale dodatkowo zmienić kilka rzeczy a nie standardowo po fishowemu napierd**ac 8 stołów bezmyślnie.
zmiany:
- starać się grać 2 stoły tylko
- jeżeli zaczynam przegrywać nie ze względu na swoją grę a porostu decyzja dobra ale nie pykło (odpuszczam, chwila przerwy)
- i tutaj nowość z mojej strony która bardzo mi pomogła, ( nie spodziewałem się tego) oznaczam graczy :) na razie mam 2 typy ale dużo mi to pomogło
- nie idę w ilość a w jakość (mega zmiana )

Odpowiedz
Cytat
szybkiszymi
Poker Player

Kojarze Ciebie i Twoje poprzednie blogi. Pamietasz o tym spinie jeszcze ktory Cie tak wkurwil? Nie? To po co sie tak wkurzac i wylewac zale na forum. Bylo, minelo. Graj swoja gierke. Najwazniejsze jest zeby pokera odsunac od emocji:) lepiej sie czyta o tym ze ciezko zapierdalasz i masz nowe pomysly niz ze ktos cos tam ci polamal. To ma kazdy z nas na codzien...:)

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Napisane przez szybkiszymi
Kojarze Ciebie i Twoje poprzednie blogi. Pamietasz o tym spinie jeszcze ktory Cie tak wkurwil? Nie? To po co sie tak wkurzac i wylewac zale na forum. Bylo, minelo. Graj swoja gierke. Najwazniejsze jest zeby pokera odsunac od emocji:) lepiej sie czyta o tym ze ciezko zapierdalasz i masz nowe pomysly niz ze ktos cos tam ci polamal. To ma kazdy z nas na codzien...:)

Dalej mnie wkurwiaja spiny :P może to jest dziwne ale w jakiś sposób mnie to motywuje do pracy,analiz rozdań,do jeszcze większego skupienie się na przeciwniku i jego analiza ,nie będę ukrywam długo żyłem tym że kiedyś mi zajebiście szło wiec teraz też będzie bez pracy, ale tak jest.
Co do pracy na tilitem polecam filmiki na yt Lechrumskiego i dwie książki mental game of poker .
Ciekawości bloga wiem ze jest nie ciekawy bo pisze bez składni i ładu i z błędami może kiedyś nad tym popracuje

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad
PokerStrategist

na 3 stołach jak grasz to za dużo info ci ucieka ,a zwłaszcza jak masz wszedzie akcje 2 są spoko
25 $ możesz szybko wdupić

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Update #3
Ilość rozegranych turniejów: 178
Typ gier: SNG SPIN&GO
Zysk/strata: +5$
Aktualny bankroll: 30
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

:D!!! ale ładnie siadło :)

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

muszę pomyśleć. czy kupić za to pt i resztę na p* dopłacić do rolla, czy może zainwestować w status na ps. hymm

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

co lepsze hm2 czy pt4?

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

wiecie co to jest?

trafiłem to w skrzyni

Odpowiedz
Cytat
justdoit24
Legacy Member

PT lepszy jak dla mnie. Zastanawia mnie dlaczego budujesz rolla z takiej malej kwoty na tak wariacyjnej odmianie jak spiny?
lepiej pograc cash i zrobic rolla i pograc od np 3$ i zaczac sie uczyc itp.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Niech się uczy, buduje rolla i mindset od małych stawek. Po zagraniu dobrej próbki człowiek się uodparnia już na mnożniki i downsing. U mnie przynajmniejj tak było. Wiadomo, że jak trafisz 100x to serducho zabije ale kilka głębszych wdechów i ciśniemy po 1st place :) Graty za steam i powodzenia na spinach.

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Dobiłem rolla do 150$ (rollem ze steama) i gram spiny za 3$. Jeżeli zjadę z rollem do 30BI (120$) to wtedy wchodzę na 1$. A przy 150BI wchodzę na 7$.
Za pkt ze skrzynek jakieś mtt będę grał (bo lubię ale normalnie nie mam czasu :P ).Dlaczego spiny w sumie nie wiem :P jakoś przypadły mi do gustu.

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Proszę jak miło trafiłem spina *10 za 3$ i go wygrałem :) . Wiec w jednym spinie wygrałem więcej niz w dotychczasowym challengu mialem rolla 😁 :banana: :banana: :banana: :roto2: xD

Odpowiedz
Cytat
maly1922
Legacy Member

Dosyć agresywny BM masz jak na spiny (delikatnie mówiąc). Gram Spiny od początku kwietnia (po bardzo długiej przerwie). Przyjąłem sobie 100 BI jako takie absolutne minimum na wyższe stawki. Na 0.25$ swingi jakoś mocno mnie nie dobijały, ale jak udało się przejść na 1$ to zaczęły nieźle wjeżdżać na banie xD Dlatego uważaj, bo one naprawdę mogą namieszać w głowie nawet na 100 BI (co i tak jest dość małym rollem jak na spiny). A jak grasz na "kilku" BI to już w ogóle mogą zniszczyć mindset.

Ogólnie fajnie się czyta bloga, raportuj wyniki, powodzonka i do zobaczenia przy stołach! ;)

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Napisane przez maly1922

Ogólnie fajnie się czyta bloga, raportuj wyniki, powodzonka i do zobaczenia przy stołach! ;)

Bardzo dziękuje :) bardzo rzadko takie coś słyszę :). (ogólnie uważam że ten blog jest wyjątkowy nudny i nikt nie czyta :P )

A co do spinów mam świadomość że dość agresywny roll (na razie się tego trzymam ale jak coś będzie szło nie tak zmienię to i wprowadzę zmiany).

Co do raportowania.. przyznam się bez bicia nie chce mi się już zapisywać w exelu jakie gram mnożniki i przepisywanie tego na forum.(może do tego wrócę)

Kolejna zmiana w podejściu do gry pokera która o dziwo dość poprawiło moją jakość gry ( decyzje) Mianowicie wprowadzenie rozgrzewki przed gra w pokera. Mianowicie najpierw szybko spojrzenie w 5 losowych rozdań i zadanie sobie kilku pytań dlaczego tak zagrałem i sprawdzenie tego w Equilab (dostępny na ps za darmo ) i granie na początku tylko jednego stolika żeby dokładnie zobaczyć czy to mój dzień :P

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Po 50 spinach za 3 $
wykres 1

miejsca (dlaczego 0)

wykres 2

Odpowiedz
Cytat
pablosc
PokerStrategist

Nie chcę Cię martwić ale jak na stawki które grasz Twoje CEV jest tragiczne a to oznacza że grasz źle. Jeśli masz teraz szanse to zainwestuj w wiedzę albo wypłać te extra $ i zrób coś fajnego po za pokerem bo z dużą dozą prawdopodobieństwa je stracisz. Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
bukma
Oldschool Grinder

Te wnioski po 50 gierkach?

Odpowiedz
Cytat
pablosc
PokerStrategist

Nie po wpisach od początku i rękach jakie wrzuca .

Odpowiedz
Cytat