Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] T3s 5$ HU

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
444 Wyświetlenia
kacper1230
PokerStrategist

Full Tilt Poker $6 + $0.25 Heads Up No Limit Hold'em Tournament - t15/t30 Blinds - 2 players - View hand 1009297
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BTN/SB): t1840 61.33 BBs
BB: t1160 38.67 BBs

Pre Flop: (t45) Hero is BTN/SB with 3 :spade: T :spade:
Hero raises to t75, BB calls t45

Flop: (t150) Q :spade: 4 :spade: T :heart: (2 players)
BB checks, Hero bets t90, BB raises to t180, Hero ? ,
Więc tak:

Przeciwnik grał w miarę tight, chociaż byliśmy dopiero po około 10 rozdaniach.
Był to jego pierwszy raise na c-beta.

Na flopie trafiam drugą parę + FD, gram standardowo c-beta i dostaję mini raise.
Co powinienem w tym momencie zrobić?

Fold - mam zbyt mocną rękę zeby ją zrzucić na mini raise mimo że zagrał to pierwszy raz, może chciał mnie wyrzucić z rozdania i uznając ten flop za odpowiedni do tego?

Call - czy w takiej sytuacji warto sprawdzać żeby dać mu się 'wyszaleć' i spróbować wyciągnąć z jego blefu (o ile wogóle to jest blef) jak najwięcej? Czy nie warto ryzykować że flush się nie uzupełni i będziemy zmuszeni grać tylko z drugą parą którą pewnie na mocny bet na turnie bym musiał zrzucić?

3-bet - standardowy 3-bet do około 450-500 raczej nie ma większego sensu bo on tutaj i tak tego nigdy nie calluje i nie wiem czemu miałoby to służyć

All-in - Tym zagraniem myślę że jestem w stanie zrzucić go z T, OESD itp które i tak za często byłyby lepsze na showdownie niż moja druga para (która później już mogła być trzecią albo czwartą parą). Moja ręka jest w miarę dobra ale tylko na flopie bo jeśli na turn moja ręka się nie poprawi to już nie mogę wrzucić AI (chyba że wiem że go wyrzucę) a w tym momencie jeszcze mam w najgorszym wypadku flipa (na przykład przeciwko A :heart: Q :heart: )

4 odpowiedzi
rafaeelloooo
Oldschool Grinder

Cześć Kacper :)

Nie mam czasu, aby wiele pisać, ale tak na szybko czytając to ja zagrałbym tu pewnie bet 420-440..

Ciekawi mnie jaką ty podjąłeś decyzję?

A gościa obstawiam na OP lub TPTK, no chyba, że też ma FD..

Pozdrawiam

kacper1230 Autor wątku
kacper1230
PokerStrategist

Ja zagrałem AI, według mnie było to najlepsze zagranie:)

A co Ci daje 3-bet na 440?

misiowilk
Oldschool Grinder

To że o foldzie nie ma tu mowy to oczywiste. Z taką ręką chcesz wrzucić stacka zawsze tu i teraz. Możesz być dobry, a z każdą Q masz coinflipa. Mniejszy rase ma taka przewagę, że IMO wygląda mocniej. Grając all-in twoja ręka jest w zasadzie face-up i prawdopodobnie łatwiej by cię tam sprawdziło coś w stylu AT, KT, które od czasu do czasu widuję w takich sytuacjach a jesteś przeciw tym rękom w gorszej pozycji niż przeciw AQ.

signwm
PokerStrategist

Były jakieś showdowny wczesniej? Zauwazyles czemu Cie nie raisowal? callowal czasami? na podstawie tych pytan mozesz stwierdzic czy trafil lepiej niz Tx jezeli wiesz ze z druga para nie robilby raise to spokojnie mozesz sie stackowac bedzie to na pewno ev+. raise tak x2,5 predzej wymusi u niego AI niz twoje AI wiec chyba 3bet jest wygodniejszy.