Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

rake i rakeback

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,780 Wyświetlenia
slimy3

Zapolek na swoim filmiku mowil o tym jak bardzo wazny jest rakeback dla gracza HUSNG - padly, chyba, slowa, ze wybralby room gdzie jest dobry RB, ale mniejszy field niż słąby/brak RB ale field bardzo duzy.

Zaczalem sie nad tym zastanawiac i nawet porownalem depo bonusy niektorych roomow, zeby gdzies przeniesc kase ze starsow i dzieki takiemu bonusowi bardziej podladowac rola, ale... nie wiem czy moje obliczenia sa poprawne, dlatego prosze o sprawdzenie:

Na P* średnie fee jest w granicach 4%-4.5% (HUSNG turbo), na mniejszy roomach fee jest w granicach 7.5% (sprawdzałem tylko na Party na razie), tak wiec:

(wiem, że na PS nie ma gierek 10$, ale to tylko dla łatwiejszego liczenia)

4.5% fee + 13%RB (GoldStar na P*)
$10 + $0.45, z jednej gry dostajemy $0.06, czyli nasz rzeczywisty koszt to: 0.39

7.5% fee + 40%RB
$10 + $0.75, z jednej gry dostajemy $0.3, czyli nasz rzeczywisty koszt to: 0.45

niby na P* RB jest beznadziejny, ale w ogolnym rozrachunku wychodzi na to, ze i tak tam płacimy mniej rake (wliczajac to zwrotach) - obliczenia byly dla GS, przy PS czy SN sprawa ma sie jeszcze lepiej na korzysc P*.

Popelniam gdzies blad?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
Bielanek

Wszystko się zgadza + na P* jest szybszy soft co zwiększa hourly.

Odpowiedz
Cytat
nuskei

P* i dlugo dlugo nic

Odpowiedz
Cytat
fenikss2009

Ale z drugiej strony na krzakach jest niższy poziom graczy ...

Odpowiedz
Cytat
maaryoush

Plus są krzaki gdzie jest 5% fee

Odpowiedz
Cytat
aenimka

np ipoker

Odpowiedz
Cytat

Co powiecie o Cake Poker aby grać tam SNG 5+22? Opłaca się z First Depo plus stały rb? Jestem początkujacym graczem ale chyba Fee nie jest az tak wysokie? A jakie Fee jest na ipoker?

Odpowiedz
Cytat
slimy3 Autor wątku
slimy3

(by łatwiej się liczyło wszystkie SnG w formie $10 + fee)

PokerStars
4.3% fee + 13%RB (GoldStar na P*) -> u góry w wyliczeniu bardziej zaokrągliłem fee
$10 + $0.43, z jednej gry dostajemy $0.056, czyli nasz rzeczywisty koszt to: 0.374

Liczę jaki musimy mieć RB, by uzyskać minimum takie koszta na jedną grę jak na starsach.

Ongame, IGT (Entraction)
10% fee
$10 + $1, potrzebny RB -> 62.6%

PartyPoker/WPT
7.3% fee
$10 + $0.73, potrzebny RB -> 48.8%

iPoker, BossMedia
5% fee
$10 + $0.5, potrzebny RB -> 25.2%

Wynika, że tam gdzie jest 5% to wychodzimy lepiej niż na P* (RB zazwyczaj zaczyna się od 30%+). Jeszcze jest kwestia limitów, bo fee się troszkę zmniejsza im wyżej - ja liczyłem dla $5-$15.

Na Cake'u nie mam konta, a nie mogę zobaczyć gierek bez rejestracji.

Odpowiedz
Cytat

Własnie na Cake jest 10$+0,50$
Czyli lepiej tam grać mamy stały rb 36% do tego first bonus i wychodzi pewnie ponad 50% na start

Odpowiedz
Cytat