Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Qq 1,5$

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
410 Wyświetlenia
Snips11
PokerStrategist

Villain: F3B pre 0/1, Openuje 65%, FCB 0/3, postflop raczej calling station.

PokerStars No-Limit Hold'em, 1.5 Tournament, 15/30 Blinds (2 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (BB) (t1,327)
SB (t1,673)

Hero's M: 29.49

Preflop: Hero is BB with Q, Q
SB bets t60, Hero raises to t150, SB calls t90

Flop: (t300) 2, 4, K (2 players)
Hero bets t185, SB calls t185

Turn: (t670) 2 (2 players)
Hero bets t365, SB calls t365

River: (t1,400) 3 (2 players)
Hero bets t627 (All-In), SB calls t627

Total pot: t2,654

Results below:

Spoiler

SB had 2, A (three of a kind, twos).
Hero had Q, Q (two pair, Queens and twos).
Outcome: SB won t2,654

Jak powinienem to rozegrać ? ?(

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
SweetPaul
Poker Player

kuźwa nie wiem, ja bym chyba grał ch/c na flopie i liczył na tani showdown. choć CB też nie jest zły moim zdaniem.
ale na pewno bym nie zaatakował z 3'cim strzałem na rzecę tak jak ty to zrobiłeś bo w zakresie rąk które Cię sprawdzą przy wcześniejszym pokazaniu takiej agresji jest bardzo mało przegrywających. ten flop jest suchy jak on tu dwa razy płaci to albo Ci nie ufa, albo naprawdę trafił choć trochę. duże prawdopodobieństwo, że ma coś w stylu A4;A2, trips, Kx, midell paire, Ax high. tak więc widzisz 50/50. myślę, że zbyt się rozpędziłeś z agresją.

Odpowiedz
Cytat
Snips11 Autor wątku
Snips11
PokerStrategist

Jakbym zagrał check na River to pewnie przeciwnik tez by checknął z jakimis Kx nizszymi pocketami. Po moim checku jakby zagrał beta stawiającego mnie na allinie, miałbym 24% na call, no ale z czym by zagral bet, jedynie z rekami ktore mnie biją :P nie licząc jakiś blefów. Mogłem na River zagrać ch/f tak myśle :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
SweetPaul
Poker Player

no znaczy nie do końca. bo on postawił by cie allin w większość przypadków z Kx, trójko i nawet często blefował gdy nic nie ma by uratować staka. ze średnio paro Ahigh, czsem nawet K small kicker często byś pewnie zobaczył check behind lub jakiś z dupy miniraise (tani showdown).przy allin miałbyś do wyboru spasować lub sprawdzić. spasowanie nic nie tracisz, gdy sprawdzasz możesz stracić ale i czasem coś wygrać. gdy go stawiasz allin to nigdy prawie nie wygrasz. czasem tylko zapłaci Ci ze średnio paro jeśli ci nie wierzy. ale to tylko czaem bo ty tu pokazałeś dużo agresji. na tych poziomach często ludzie płacą z niczym 2barelle ale na river już nie, nawet jeśli jest to matematycznie nie poprawne.

ogolnie jesli zamierzałes zainwestowac te zetony to lepszy imho jest czek z nadziejo, ze moze to spowodowac rowniez allin blef.

ch/f to tez jest opcja.

Odpowiedz
Cytat