Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Q9o 1$ 40/80

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
494 Wyświetlenia
loco2f2f
PokerStrategist

Full Tilt No-Limit Hold'em, 1.1 Tournament, 40/80 Blinds (2 handed) - Full Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t2210)
Hero (BB) (t790)

Hero's M: 6.58

Preflop: Hero is BB with Q, 9
SB calls t40, Hero checks

Flop: (t160) 6, Q, 5 (2 players)
Hero bets t110, SB calls t110

Turn: (t380) 2 (2 players)
Hero bets t250, SB calls t250

River: (t880) 7 (2 players)
Hero bets t350 (All-In), SB calls t350

Total pot: t1580

Results below:
SB had 4, 8 (straight, eight high).
Hero had Q, 9 (one pair, Queens).
Outcome: SB won t1580

Ten sam gracz co przy AK.. ale teraz powiedzcie jak rozegralibyscie ta reke na moim miejscu.. i czy przewidzielibyscie co ma na rece

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
mko101
Oldschool Grinder

Fold pfr. Masz 10bb i lepiej wrzucic reke z buttona :)

Odpowiedz
Cytat
loco2f2f Autor wątku
loco2f2f
PokerStrategist

Napisane przez loco2f2f

Preflop: Hero is BB with Q, 9
SB calls t40, Hero checks

Napisane przez mko101

Fold pfr. Masz 10bb i lepiej wrzucic reke z buttona :)

?( ?(

Odpowiedz
Cytat
mko101
Oldschool Grinder

Sorry, male niedouwazenie :)

Mysle, ze jest to push preflop, jego range limpowania jest tu naprawde szeroki, wiec zbieraj dead money, ktore on wrzucil do puli.

Raise jest tutaj nieoplacalny, poniewaz masz za malo zetonow. Jesli zagrasz pfr i nie trafisz boardu, nie bedziesz mial zbyt miejsca zeby grac cbet/fold.
Nawet w tym przypadku, betuje pota w limpowanej puli i wrzucam stacka na turnie.

Pozdro =)

Odpowiedz
Cytat
zagi11
PokerStrategist

Witam

Napisane przez loco2f2f
Ten sam gracz co przy AK.. ale teraz powiedzcie jak rozegralibyscie ta reke na moim miejscu.. i czy przewidzielibyscie co ma na rece

Przy AK nic o nic o nim nie wiedziales, dalej tak jest?

Jak dla mnie to powinienes juz miec jakies informacje. Jak czesto on limpuje? Jaki % rak gra?
Jak gra postflop? Czy jest agresywny/pasywny? Czy atakuje kazdy flop?

anyways jezeli to jest bardzo loose gracz ,to ja tutaj widze push, tylko w ktorym momencie to juz zalezy od info o przeciwniku, na pewno najpozniej na Turnie wrzucam stack

Odpowiedz
Cytat
Bielanek
BlackMember

Dokładnie, jakieś informacje już powinieneś o nim mieć. Przy takim limpie na bardzo słabego gracza gram na 10bb rais do 3,5bb i pushuje każdy flop jeżeli calluje, wydaje mi się lepsze niż push. Pozwalasz wtedy przeciwnikowi popełnić błąd mianowicie callować commitując przy tym swój efektywny stack i czasami zrzucić na flopie.

Małe wyjaśnienie. Jeżeli pushujesz 10bb a w puli są 2bb to EV tego zagrania nie będzie wynosiło pewnie więcej niż 1bb. Jeżeli natomiast podbijesz do tych 3,5bb, pozwolisz graczowi zobaczyć flopa, wtedy zazwyczaj będzie on zbyt często foldował do Twojego pusha (trafia tylko w 33%) i EV tego zagrania będzie dużo wyższe.

Pozdrawiam.

P.S jeżeli zagra on fold, albo push(my oczywiście callujemy 6,5bb do 20bb) to sytuacja jest identyczna jak przy naszym pushu od razu po limpie.

Odpowiedz
Cytat
Lookbehind
Oldschool Grinder

As played to ja tu gram flop 120+ ship turn bo i tak nie ucieknę z tego rozdania a niejednokrotnie on mnie sprawdzi z 89, k6-a6, drawem do clubsów jakimiś crazy played parkami 77-jj, nie znamy jego tendencji bo znów brak info, z uwagi na limit ja tu shipuje tego turna.

Muszę przyznać Bielanku, że twoje rozwiązanie również wygląda ciekawie, muszę popróbować.

Odpowiedz
Cytat