Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poziom na hyperach husng 200$-300$

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
998 Wyświetlenia
lukich1908
PokerStrategist

Cześć wszystkim,
już od dosyć długiego czasu gram sobie hyperki hu, z całkiem niezłym skutkiem. Mam pytanie do bardziej doświadczonych graczy, a kilku się tutaj na pewno znajdzie.
Otóż zagrałem na stawkach 200-300$ ponad 2k hu i jest fatalnie - ev line pikuje mocno w dół, więc gra jest nieoptymalna, jakbym miał problemy z dostosowaniem się do przeciwników, więc to na pewno nie swing. Co śmieszniejsze - na pewno nie gram scary money, prędzej leveluję sam siebie i przesadzam z blefami :pokerface:
Pytanie: czy przeskok między 100 a 200 jest naprawdę tak duży? Poza tym - kogo polecacie na coaching przed kolejnym wejściem na 200, bo już wystarczająco dużo własnego siana wjebałem na tych stawkach, a lepiej byłoby to spożytkować płacąc za trening (Zapol coachujesz coś?).
Pzdr

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
02bub02
PokerStrategist

Od razu powiem, że tak wysoko jeszcze nigdy nie grałem.
Ale z doświadczenia przerzucania się pomiędzy stawkami powiem, że tego typu problem może tkwić w Twojej głowie. A konkretniej mam na myśli to co sam napisałeś. Czyli levelowanie siebie niepotrzebnie, bo przecież "na wyższych stawkach ludzie grają lepiej". Nie mówię oczywiście, że tak generalnie nie jest, bo na pewno jakaś tam różnica zawsze jest. Ale najczęściej nie ma sensu niepotrzebne levelowanie. Nawet Ci bardzo dobrzy gracze grają często dość "zdumiewająco" prostego pokera. Chodzi o to, żeby mieć dobry powód do danych zagrań, a nie adjustować się od razu pod całą populację (gdzie sami nie mamy żadnej sensownej próbki przez długi czas), gdzie różnica chyba, aż tak wielka nie jest.
Samo zadanie pytania "czy przeskok jest aż duży?" i mówiąc, że możliwe, że się levelujesz już może świadczyć, że to w tym tkwi problem.

Odpowiedz
Cytat
Kinch123
BlackMember

zaakceptuj zaproszenie ;)

Odpowiedz
Cytat
lukich1908 Autor wątku
lukich1908
PokerStrategist

Napisane przez Kinch123
zaakceptuj zaproszenie ;)