Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KK / HU SnG

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
942 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $20(BB) Replayer
Hero ($1,620)
villain ($1,380)

Dealt to Hero K♦ K♣

villain raises to $40, Hero raises to $120, villain calls $80

FLOP ($240) 6♦ 7♦ 5♦

Hero bets $120, villain calls $120

TURN ($480) 6♦ 7♦ 5♦ 6♠

Hero checks, villain checks

RIVER ($480) 6♦ 7♦ 5♦ 6♠ 2♥

Hero?

Villain to solidny LAG, lubi check-raisować, w ogóle ma dość szeroki repertuar. Gramy tych kowboi bez pozycji na jednokolorowym boardzie. Czy na turnie lepszy byłby kolejny bet mimo braku pozycji, czy też lepiej zagrać check dla pot control i zobaczyć czy spadnie diamond? Jak zagralibyście river?

7 odpowiedzi
Shad0w69
Elite Grinder

Pomocny byłby timing tell na turnie, jak dlugo czekal zanim zrobił check w stosunku do poprzednich zagrań.

IMO:

1) Jesli to dobry gosc i się 3 betujecie szerzej niż zwykle, to daj tutaj wiekszy ten 3bet pf x 3.5 lub x 4 (140-160)

2)bet na flopie za mały znowu, dajesz mu drawować, jeśli ma asa w diamonds
prawie pot size bet bylby ok

3)river po Twoim check na turnie może zrobić insta push bo zobaczy, ze na turn i river zrobiłes check (lub po prostu duży bet trudny do callowania)

4) jeśli nie robiłes tego wczesniej z nim to można spróbować grać blocking beta na riverze

RealGains
Oldschool Grinder

Ja bym gral bet flop. bet turn, c/f river ewentualnie c/c jakis rozsadny bet, ale to tylko z mocnym readem.

Zgadzam sie, ze bet pre mogles dac wiekszy, spokojnie x4. Nie napisales nic jak czesto typ robi mini raise z bu, ale z racji, ze nie jest to zbyt pro zagranie spodziewam sie ze typ sprawdzi nasz 3bet x4-x5 tak samo czesto jak x3.

Tak jak rozegrales to bet na river nie ma sensu bo nic co bijesz nie sprawdzi. Pula niewielka, wiec mozesz zagrac c/c liczac na blef z missed draw, ale jezeli zabetuje to imo ma tutaj czesto lepiej niz pare.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dobre uwagi. Pf dałem 3bet tego minraise'a, gdyby dał limpa to bym zaatakował 4BB, jakoś mnie wytrącił tym minraisem z nirvany :f_p:.

Bet na flopie za 1/2 pota za mały fucktycznie, good point. 3/4 would be better.

Turn dalej nie wiem, fakt że raczej nie powinienem oddawać inicjatywy/ dawać mu tanio drawować. Ale też z drugiej strony buduje to za dużą pulę.

Blocking bet to dobra rzecz, ale nie na niego. Za często check-raiseował.

A tak w ogóle to grał tutaj J :diamond:T :diamond: - confusing strasznie zagrał, ale właśnie przez to tak ciężki był to hand.

Optymalną grę na river przedstawił Lagmalix, nic dodać nic ująć.

RealGains
Oldschool Grinder

Bet na turnie nie jest dla budowania puli, ale po to by nie okazac slabosci. Board jest straszny nie tylko dla ciebie, ale tez dla niego. Bet zapewnia jakies fold eq, a check daje mu darmowa karte/pozwala zablefowac chociazby z A :diamond:, bo niby ciekaw jestem co bys zrobil jakby typ zabetowal turn? Masz drawa do second nutsa (fulla sobie darujmy) i powinienes betowac. Jak ciebie sprawdzi przy takim boardzie to na 100% jestes z tylu i masz latwa decyzje na river.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Racja, fallow-up bet na turnie ma duża zaletę: daje dość duże fold equity. Z drugiej strony pula wynosiłaby ~1k, a poza tym co zrobiłbyś po raise twojego turn beta? - call byłby w zasadzie allinem.

Ale widzę do czego zmierzasz. Grając pasywnie mogę co prawda obejrzeć rivera taniej (pot wyniósł $480), ale za to zabieram sobie szansę na zgarnięcie puli - klasyczny gap concept Sklansky'ego. No i zawsze trudno winić się za agresywną grę w hu.

Akcja przeciwnika na turnie w obu scenariuszach (bet lub check) to byłby raczej pewny fold. Z tym że przy pasywnej linii nie dość ze nie dałem sobie szansy na wygranie puli, to jeszcze częściej będę wyblefowany przez np. A :diamond:.

RealGains
Oldschool Grinder

Jezeli typ zrobi raise turn to oczywiscie zrzucam. To nie jest jakas gra prosow, ze typ prowadzi meta game raisujac z niczym, choc oczywiscie takie donki/ludzie na tilcie tez sie zdarzaja.

Darmowy river jest dla ciebie bezuzyteczny bo jak spadnie czwarty :diamond: to twoja reka bedzie face up (3 bet preflop + pasywna gra postflop) i w zasadzie zadna reka sie nie wyplaci. Tyle w teorii, bo w praktyce to jest nadal niski limit i ludzie robia mnostwo bledow, ale chyba warto juz teraz doskonalic swoja gre.

marcinos
BlackMember

Jeżeli typ gra LAG ja spróbowałbym na flopie check/rais all in turn bijesz tutaj dosyć dużo układów :)