Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK $5 Poker770

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
401 Wyświetlenia
artur2233
PokerStrategist

Znani gracze:
[tg]/W$SD;SB_1490:///////;Hero_1510:///////;[/tg]
SnG-MTT $ 5,25 (2 Gracze)
10/20 No-Limit Hold'em (2 Gracze)

Preflop: Hero jest BB z K :heart:, K :diamond:
SB podbicia 60 do 80-,
Hero podbicia 120 do 200-, SB sprawdza

Flop: (400) K :spade:, 6 :heart:, 5 :spade:
Hero czeka, SB czeka

Turn: (400) 9 :heart:
Hero betuje 140,
SB podbicia 140 do 280-,
Hero podbicia 140 do 420-, SB sprawdza

River: (1240) 4 :heart:
Hero czeka,
SB betuje 300,
Hero podbicia 590 do 890- ( (AI)),
SB betuje 570 ( (AI))

Pula finałowa: 3000

Rezultaty:
Hero pokazuje trójkę, króle (K :heart:, K )
SB pokazuje kolor do as (A :heart:, 7 )

Uważam, że błędem był brak cBeta po flopie. Stół był drawowaty, więc tym bardziej cbet. Jak sądzicie? A co jeśli sprawdziłby ten mój bet? Błędem był też moim zdaniem raise na river.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
witbike
Poker Player

Błąd to brak cbeta. Lepiej wygrać trochę mniejszą pulę niż dać się dodrawować jakimś runner runnerom :) I tak w ogóle to trochę dziwnie dla mnie wygląda agresor bez cbeta na floopie :)
Jego raise na turnie wyglądał bardziej na jakąś gotową rękę niż na flush draw, więc nie powiedziałbym, że ten AI jest taki zły. Mógł podbić o te 300 na nietrafionym kolorze pików.

Dlaczego nie piszę o stricie - bo trochę nie ten range mi tutaj pasuje do beta i call na 3 beta 78, 34, 23 (gut shot) chyba odpada.

Odpowiedz
Cytat
pobierat0r
PokerStrategist

Dokładnie, moim zdaniem też cbet obowiązkowy, szczególnie po Twoim raisie PF. Na turnie wyższy bet, to 220-260 przynajmniej, chcesz budować pulę aby na kolejnych streetach doszło do stackoffów. Twój min-reraise zamieniłbym na coś w okolicach 570-600+; jeśli będzie miał callować, to będzie callował i tak. Optymalnie byłoby doprowadzić do stackoffu.

As played na riverze fold z setem do betu za 25% puli nie wchodzi oczywiście w grę. Spada scary karta, myślę, że call tutaj będzie optymalny. Wtedy nawet w razie skompletowania koloru przez opponenta zostajesz z prawie 30BB w grze. Jeśli masz intencję się stackować, moim zdaniem poprawniej byłoby zaleadować na riverze i skorzystać z ew. folding equity.

A co może mieć przeciwnik?
Flush w jego ręce dość prawdopodobny, nie rozgrywałby tak 78/37 czyli straighty odpadają, z 2 pikami nie callowałby turna.
Ewentualnie para K z mocnym kickerem typu AK/KQ próbująca Cię wyrzucić z rozdania, może K9s :diamond:, to by tłumaczyło atak na turnie

Co do Twojego pytania, gdyby sprawdził Twój cbet - uśmiechasz się i bijesz dalej na turnie :)

Odpowiedz
Cytat

Bet, bet, bet.

Jezeli juz checkowales na flopie to na turnie powinienes duzo wiekszego tego beta zrobic.

Odpowiedz
Cytat