Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KK 2$nonTurbo

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
399 Wyświetlenia
zagi11
PokerStrategist

No Limit Holdem Tournament
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
Hero (1,560)
BB (1,440)

Blinds: 10/20

Pre-Flop: (30, 2 players) Hero is BTN K♦ K♠
Hero raises to 50, BB calls 30

Flop: 4♥ 7♣ 3♥ (100, 2 players)
BB bets 20, Hero raises to 120, BB calls 100

Turn: 3♦ (340, 2 players)
BB bets 340, Hero calls 340

River: J♥ (1,020, 2 players)
BB bets 765, Hero goes all-in 1,050, BB folds

6 reka meczu, tyle zdazylem wylapac
-gral we wszytskich
-mini donkowal kazdy flop
-z Ahi minibetowal do showdawnu
-na F 2Q7scs mini bet IP i na Turn Js bet pot/ wiec tylko uzupelnil sie FD i gosc atakuje w pota, oczywiscie po moim checku OOP
-IP ORaisowal, nie limpowal

i widze to tak:
-otieram standardowo
-dostaje mini donka, czego sie zreszta spodziewalem, udezam w 3/4 pota, choc chyba moglem wyzej i tak by pewnie callnal
-scary Turn, ale ja w ta 3 u niego nie wierze, gosc wydaje mi sie agresywny na scary boardach
-na River jakby wszedl AI to bym pomyslal o zrzuceniu, ale gosciu sobie zostawia jakies drobne i wyglada mi to na pure blef, instant AI

5 odpowiedzi
Qsypal
BlackMember

Cześć

Rozegranie zależy od tego, na co obstawiasz przeciwnika. Jeżeli może tak grać z drawami, to pewnie na jego psb wrzuciłbym na turnie stack. Jeśli blefuje, można mu pozwolić bić też na ostatnim streecie. Na river Twój raise nie ma raczej sensu, bo sprawdzi cię tylko lepsza ręka, a jeśli blefuje, to i tak jesteś lepszy. I przy okazji masz dodatkowe info, z czym tak gra.

zagi11 Autor wątku
zagi11
PokerStrategist

widzialem u niego raczej call z any 2 pre i jakiegos drawa (gutshota/moze FD ) ,
i na Turnie zastanawialem sie czy nie pushowac
na River to on dla mnie byl busted i pomyslalem ze jak mam callowac to rownie dobrze moge wrzucic stacka a na tym limicie jemu juz i tak wszytsko jedno

w sumie nie pomyslalem o callu dla info :facepalm: , ale pewnie i tak juz go nie spotkam

dzieki i pozdrawiam

Bielanek
BlackMember

Dokładnie, jeżeli widzisz więcej drawów to lepiej pushować się na Turn bo mogą jeszcze dołożyć bez oddsów, jeżeli więcej air to według mnie tak jak zagrałeś jest OK! Wcale nie zgodzę się, że pushu nie callnie gorsza ręka. Przecież jego bet jest tak commitujący, że on tutaj nie może zrzucić praktycznie nic oprócz czystego bluffu. Jeżeli to słaby gracz to całkiem prawdopodobne, że zamieniał rękę ze średnim SV w bluff i może wyskoczyć z czymś typu 47o, czy Jx które wcześniej bluffował.

Gram sng i malo co znam sie na HU, ale niepotrzebnie rozdrabniacie te reke na czynniki pierwsze. Push na turnie i wygrywasz bo koles ma 7 albo jakies dziwacznie rozegrane 88. Dodatkowo pozbywasz sie trudnych decyzji i caly ciezar zrzucasz na niego.

Ps na preflopie 2.5 bb to zdecydowanie za malo. A druga sprawa na riverze push juz jest bez sensu. Call, ale tak jak mowie najlepiej push na turnie, zamykasz oczy i za 20 sekund masz 2,5k zetonow.

zagi11 Autor wątku
zagi11
PokerStrategist

Napisane przez mazik22
Ps na preflopie 2.5 bb to zdecydowanie za malo.

?( ?( ?(

Nie w HUSNG.