Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] JJ / HUSnG

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
873 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $20(BB) Replayer
villain ($1,920)
Hero ($1,080)

Dealt to Hero J♥ J♣

Hero raises to $60, villain calls $40

FLOP ($120) Q♣ 7♦ 9♥

villain bets $60, Hero raises to $300, villain calls $240

TURN ($720) Q♣ 7♦ 9♥ 2♥

villain bets $180, Hero?

Przeciwnik raczej słaby, dużo limpujący, nieświadomy pozycji i bardzo loose. Przeważnie pasywny, chociaż momentami rozgrywał ręce w sposób irracjonalny. Jakie plany macie co do ręki na turnie?

3 odpowiedzi
RealGains
Oldschool Grinder

Ciezka sprawa. Na podstawie tylko tej reki bym to zrzucil, ale jezeli typ jest mocno maniakalny to pewnie shove turn.

Ten raise na flopie, imo, za duzy, wystarczyloby 3,5x.

Shad0w69
Elite Grinder

Tak jak napisał kolega wyżej, raise na flopie za duży 3-3.5x daje taki sam efekt a ryzykujesz mniej chipsow.

Ta sytuacja jest 50 : 50. Albo jestes way ahead albo way behind. Może tak rownie dobrze grać z Q, ale tak samo czesto bedzie grał z drawem, np. JT.

Po Twoim rozegraniu tego (czyli po takim duzym becie na flopie), jestes tutaj jednak prawie zobligowany do calla na turnie.

Wg mnie na na flopie raise do 3x. Jeżeli ci łąduje takiego donka na turnie to ja bym spasował. Po co sie pchac z słabszym kolesiem w takie rozdania? Lepiej zrzucic. Call na turnie troche bez sensu. Koleś po tym jak stawia ci bet na turnie, pewnie postawi tez na river i znowu będziesz miał problem. Oczywiście to dotyczy tej mojej linii gdzie podbijasz 3x flop. Co o tym myślicie?