Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] HU SnG $1 9osób

8 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,122 Wyświetlenia
kasperek17
PokerStrategist

Full Tilt No-Limit Hold'em, 1.2 Tournament, 250/500 Blinds (2 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (SB) (t6139)
BB (t7361)

Hero's M: 8.19

Preflop: Hero is SB with J, 5
Hero calls t250, BB bets t1111, Hero calls t611

Flop: (t2222) 5, 5, J (2 players)
BB bets t1555, Hero raises to t3110, BB raises to t6250 (All-In), Hero calls t1918 (All-In)

Turn: (t12278) 3 (2 players, 2 all-in)

River: (t12278) 10 (2 players, 2 all-in)

Total pot: t12278

wcześniej grałem tight, do HU doszedłem jako 2gi stack (około 80% lidera) i tak się przepychaliśmy przez pewien czas, w końcu gra zrobiła się bardziej loose aż doszło do tego... dodam, że rywal miał TT :(

7 odpowiedzi

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

co w związku z tym?

kamil90
PokerStrategist
kasperek17 Autor wątku
kasperek17
PokerStrategist

no chciałem się zapytać czy po flopie dobrze zagrałem, tylko reraise. bałem się dać allina, bo myślałem, że mi spasuje, wystraszy się mojego seta. chciałem go wciągnąć w pulę... a tu taki zonk...

JagaForever
Elite Grinder
rafaeelloooo
Oldschool Grinder

Napisane przez kasperek17
no chciałem się zapytać czy po flopie dobrze zagrałem, tylko reraise. bałem się dać allina, bo myślałem, że mi spasuje, wystraszy się mojego seta. chciałem go wciągnąć w pulę... a tu taki zonk...

Witam

Dla mnie to jest FOLD preflop.. Masz J5 off, przeciwnik podbija Tobie za 4,5 BB więc decyzja może być tylko jedna, FOLD..

Pozdrawiam

dnochar
Oldschool Grinder

Napisane przez rafaeelloooo

Napisane przez kasperek17

Witam

Dla mnie to jest FOLD preflop.. Masz J5 off, przeciwnik podbija Tobie za 4,5 BB więc decyzja może być tylko jedna, FOLD..

Pozdrawiam

gracie 12 BB eff wiec poczatki fazy push fold i to rzeczywiscie jest fold pre, Generalnie J5o jest 0 EV do shovowania jak masz 5BB.(polecam zaopatrzec sie w tabelke co i kiedy shovowac jesli jestes clueless to pomaga a roznica miedzy 1 a 2 w sng jest spora wiec warto) Natomiast argument ze on podbil 4.5BB????? WTF jak juz kogos opieprzasz to rob to sensownie!!!!!! dostales min raise i skoro juz zrobiles complete to dostajesz 2.64-1 teraz bierzesz stova i sprawdzas jakie masz equity vs jego range. I juz wiesz co masz zrobic. Gra 10BB deep HU jest naprawde schematyczna i nie ma tutaj co kombinowac szczegolnie ze twoi opponenci w HU w 9 osobowych SNG beda lunatykami jesli chodzi o HU. Po flopie, naucz sie nie byc zorientowanym na wynik koncowy bo ta gra cie wykonczy szczegolnie w HU:) Shove flop, slowplay w HU na tych limitach to zbedna rzecz!!!!

Pozdrawiam.