Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [HU] $3,30 JQo

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
392 Wyświetlenia
losprados
PokerStrategist

Witam.

Do omówienia dzisiaj wrzucam jedno wg mnie ciekawe rozdanie z SNG HU 3,30$ z platformy Betsson. Jest to moje pierwsze "profesjonalne" podejście do analizy rozdania w HU SNG w dużej mierze ( zresztą jak większości autorów ostatnich wpisów ;) ) zainspirowane i wyuczone obydwiema częściami produkcji Zapolka. Proszę więc o wyrozumiałośc i konstruktywną krytykę, bo sam nie jestem pewien swoich decyzji ( za to jestem pewien, że są tutaj błędy :P ). W samym SNG HU siedzę jednak już od jakiś 2 miesięcy więc "jakieś" wyczucie dynamiki posiadam.

W sumie cały problem pojawia się na riverze, ale wszystko po kolei.
Gracz, z którym miałem przyjemność grać nie był regiem. Gdy miał mocne karty preflop raisował, reraisował. Nie bał się gry postflop. Z wyłapanych tendencji zauważyłem, że w większości czasu jeśli miał porządny układ zwiększał swój betsizing ostro na turn i river ( na river z reguły pula lub overbet). Od czasu do czasu robił niestandardowe zagrania za pule (turn i river) po pasywnej grze wcześniej. Z reguły gdy robiłem call na takim zagraniu odpuszczał pule ( często grał bez pozycji).

Blinds: 15/30

Hero: t1385
BB: t1615

Preflop: Hero is SB with J, Q
BB checks, Hero bets t75, BB calls t45

Range przeciwnika:

Flop: (t150) 6, J, 9
Hero bets t90, BB calls t90

Trafiłem top parę. Wykonuję bet za 60%. Flop pasuje do flush drawa i straight drawa.Myślę, zę bet na 80% puli byłby odpowiedni, zwłaszcza że przeciwnik zbyt często będzie sprawdzał mój call na flopie.

(Na zdjęciu jest bład - call z J9 zagrałbym w nie więcej niż 10% sytuacji, QTo oceniam na 80%)

66, 99, JJ ilośc rozpatrywanych rąk zmniejszam 2-krotnie. Do jego stylu gry przy tak mocnych układach pasuje bardziej raise niż call, zwłaszcza że flop jest niepewny. Tak samo AJ, KJ, QJ spodziewam się bardziej raise niż call. A2s-A5s, A7s, A8s, ATs zostawiam tylko w treflach.
Wg. Equilaba moje equity wynosi 68%.

Turn: (t330) 7
BB checks, Hero checks

7 pozwala skompletowac flusha i strita (8T).
Kolejna zła decyzja. Pomimo możliwości skompletowanego koloru moje top pair nadal jest b. silnym układem. Check jest darmową kartą do missed draws. Na mój bet przeciwnik musiałby jakoś zareagowac, co dałoby mi kolejny pakiecik informacji o nim Check oponenta mówi nam jednak dużo. Odpadają sety - w tym momencie nie widze z jego strony innego zagrania niż chociaż niewielki raise. To samo tyczy się top pairs i w jakiś 50% 2nd pairs. Check po skompletowaniu strita z gutshota też wydaje mi się mało realny, zwłaszcza że może spaśc zawsze 4 karta w tym samym kolorze. Pousuwałem także trochę Axs oraz Kx ze słabymi kickerami, gdyż uważam że ze skompletowanym kolorem zrobi bet w ok. 50% przypadków.

Wg. Equilaba moje equity wynosi 73%.

River: (t330) K
BB bets t330, Hero ?

Zagranie za pulę jest w tej sytuacji bardzo dziwnym zagraniem. Jednak nie był to jego pierwszy raz. Mój check na turnie mógł byc odebrany jako oznaka słabości moich kart. Gdyby miał jakiś porządny układ w 60-70% zrobiłby mniejszy bet, żeby wciągnąc mnie do puli.
Bez zmiany range w Equilabie moje equity wynosi 56%. W Equilabie nie ma opcji ( przynajmniej jej nie znam ). Wyznaczania procentowej "zawartosci" każdej ręki. Zmiejszłbym zawartosc karty typu Kx do jakis 80%, 9x do 70%, 6x do 55%. Do tego dochodzi sama dynamika gry i wyczucie sytuacji, które podpowiadało mi, aby wejśc.

Podsumowując, uważam że dobrym wyjściem byłby call.

2 odpowiedzi
Lookbehind
Oldschool Grinder

wolę zagrać bet/fold turn za 60-70% pota niż mieć zgadywankę na river oczywiście po callu na donkbet river bym pasował blindy są niskie jeszcze zdąrzysz ograć przeciwnika.

Ewidentny bet turn- tak jak sam napisales poprawiajac sie. Do tego mozna zagrac wiekszy cbet na flopie. Na river bardzo ciezki spot i bez wiekszej ilosci readow prawdopodobnie sklanialbym sie ku foldowi, ale nie dopuscilbym do takiej decyzji bo zabetowalbym turna i wtedy gdybysmy zabetowali turna i przeciwnik by sprawdzil na river mozemy insta zrzucic do jego leada , gdyz to juz jest MEGA MEGA sila, a teraz bardzo ciezko jest okreslic dokladny range naszego przeciwnika.

Dobra analiza i bardzo dobre poprawianie sie