Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Gra z Maniakiem

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,140 Wyświetlenia

Witam,

ostatnio gram na FTP SnG HU ( non turbo ) 2$.

Często dość trafiam na graczy co często na flopie stawiają wartość puli. Dobrze wiem ,że pewnie nic nie maja no ale sam z 8 high za dużo zrobić nie mogę.

Wczoraj grałem z kolejnym takim, co wkółko limp z SB potem za pule. raz go 3betnałem ok, potem już się allinował zawsze ( i co tu robić ? ). Oczywiście nadszedł moment że miałem JJ on KJ push przed flopem sprawdziłem i trafił tego króla .. Ale straszna parodia ogólnie, wiem że no pewnie nic nie ma a stawiają nie wiadomo ile, co najlepsze jak się go w końcu sprawdzi to coś ma.

Sam cont betując czy do tego 2nd barrel, oczywiście calluje, i ma jakaś bottom parke to juz włosy odpadają same z głowy ;)

5 odpowiedzi

ja takich łapie na AA/KK/QQ
łatwy double up :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No heh, gorzej jak co chwila masz 52o,J2o itp. Pozatym nawet jak trafisz akurat rakiety to nie koniecznie on akurat musi szaleć. Sama rogrywka jakos z sensem w sumie musi być, szkoda że cięzko o filmiki z niskich limitów na takich świrów ;)

tomboysil
PokerStrategist

-gramy bardziej tight
-3bet sprawdzamy z kartami dobrze grajacymi po flopie
-zmniejszamy podbicie
-rzadziej stosujemy CB
-zmniejszamy zakres OOP

Przede wszystkim zapytaj siebie: "Dlaczego ja sam nie gram takim stylem jaki on prezentuje?"

Prawdopodobnie odpowiesz coś w stylu: "Nie gram w ten sposób, bo przeciwnik po prostu zrobi calldown z dobrą ręką"

Gdy przeciwnik jest bardzo loose, trzeba zagrać tight. Staraj się oglądać tanio flopy, unikaj callowania raisów pf z weak face kartami jak np. K5, Q7 itp. Wybieraj karty z potencjałem po flopie jak QJ, JT, AJ, 78s, 9T etc. Jeśli masz AK lub dobrego pocketa reraisuj allin jego podbicia czy 3bety pf.

Jeśli na flopie masz rękę, która wydaje się najlepsza i najlepiej nie jest ręką reverse impied odds idź odważnie na showdown.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No poszperałem trochę po necie zaczerpnąłem wiedzy i przyznam od razu gra się polepszyła.

Mianowice.

Najlepiej im taniej tym lepiej zobaczyć flopa, limpować jakieś fajne karty z których monstery mogą się trafić na boardzie ( connectory pocket parki niskie czy 68s etc).

Jeśli maniak reraisuje limpy to poczekać na coś mocnego i zlimpować, wtedy ładnie wpadnie w sidła. ( jak zlimpujemy np takie AA i zrobi na nas raisa to za chiny nie odpuści po naszym re raise [ ponoć ze w 90% nie odpuszczają :) ].

Nie ma co go cont betować.

Jak trafimy np. seta który jest nutsem, to podpuścić można łatwo, niech da zakład, lekko go raisnąć, prawdopodobnie zrobi reraisa wtedy już push i wpadnie.

No i cierpliwość, chyba że mamy już 700 chipsów i mniej ..

To takie parę moich spostrzeżeń :)

a i jeśli gramy w opcji turbo, to szybko decyzje podejmować, nie ma co przymulać i rozmyślać, im więcej rozdań tym lepiej. Przy non turbo to spokojnie można czekać.