Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQo NL 1.50

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
453 Wyświetlenia
Wuerspeed
Poker Player

PokerStars Hold'em Tournament, 25/50 Blinds (2 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

SB (t1,805)
Hero (BB) (t1,195)

Hero's M: 15.93

Preflop: Hero is BB with A, Q
SB bets t150, Hero raises to t450, SB calls t300

Flop: (t900) 3, 2, 10 (2 players)
Hero bets t200, SB raises to t1,355 (All-In), Hero calls t545 (All-In)

Turn: (t2,390) 3 (2 players, 2 all-in)

River: (t2,390) J (2 players, 2 all-in)

Total pot: t2,390

Results below:

Spoiler

SB had 5, 5 (two pair, fives and threes).
Hero had A, Q (one pair, threes).
Outcome: SB won t2,390

No niestety nie trafiłem w board.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
wilden19
Oldschool Grinder

nie gram tej odmiany, ale po co wrzucasz stacka na tym flopie? przecież znajdziesz lepsze spoty żeby wyciągać value, a tutaj bijesz jedynie niższe Ax, z parami jesteś z tyłu, poza tym board jest dość mokry przez te dwa trefle. i co to za niski c-bet w ogóle? wygląda bardzo słabo, przecież to aż się prosi o raise, szczególnie na tym limicie, gdzie ludzie nie będą raczej mieli rozkmin w stylu - o, niski bet, pewnie ma nutsa i chce żebym raisował, to pasuje. biorąc pod uwagę wielkość twojego stacka, chyba lepiej jednak po prostu wrzucić i mieć jakieś fold equity, chociaż niech może wypowie się ktoś kto gra te reg hu

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

shove it pre. na takich stakach. Jak zgrane to fold I chyba nazwe topiku masz zla,

No niestety nie trafiłem w board.

heheh nie dokonca o to chodzi, zebys trafil w board. Grasz range'm

Odpowiedz
Cytat
SweetPaul
Poker Player

3B shove preflop (effective stack is 16bb) a jak zdecydowales sie na 3B do 450 i zostales sprawdzony to nie masz wyjscia wrzucasz staka na flopie ale pierwszy!!

Odpowiedz
Cytat
Sepurta
PokerStrategist

Wydaje mi się że kolega jest nowy w pokerze.
Jeśli tak, proponuję najpierw zaznajomić się trochę i oswoić na np. NL Full ring a dopiero późnej iść w trudniejsze odmiany.

Odpowiedz
Cytat
02bub02
PokerStrategist

Akurat effective stack jest 24bb, co nie zmienia faktu, że imo zawsze najlepszy tutaj będzie 3b shove, zwłaszcza że gość otworzył 3x, co często oznacza coś mocniejszego na tych stackach. Właściwie to nie widzę tutaj innej opcji rozegrania.

Odpowiedz
Cytat
SweetPaul
Poker Player

Napisane przez 02bub02
Akurat effective stack jest 24bb, co nie zmienia faktu, że imo zawsze najlepszy tutaj będzie 3b shove, zwłaszcza że gość otworzył 3x, co często oznacza coś mocniejszego na tych stackach. Właściwie to nie widzę tutaj innej opcji rozegrania.

haha.. mój błąd. pisałem jedno ręko w pracy. musiało mi się 16 zakodować przez ten zielony kolor :)

Odpowiedz
Cytat
Wuerspeed Autor wątku
Wuerspeed
Poker Player

Na tego przeciwnika tak zagrałem bo myślałem, że się zrzuci w sumie trochę mnie tiltował i to miało wpływ na decyzję.

Odpowiedz
Cytat