Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 99 / HUSnG

10 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
973 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $20(BB) Replayer
Hero ($1,350)
villain ($1,650)

Dealt to Hero 9♦ 9♣

villain raises to $40, Hero raises to $120, calls $80

FLOP ($240) K♣ 4♥ 3♦

Hero bets $185, villain calls $185

TURN ($610) K♣ 4♥ 3♦ K♠

Hero bets $500, villain calls $500

RIVER ($1,610) K♣ 4♥ 3♦ K♠ A♣

Hero?

Przeciwnik to całkiem spory fisz, ciągnie do showdownu drugie i trzecie pary z flopów, drawy podobnie. Karta na turnie wg mnie bardzo dobra, ale czy nie za wysoki bet dałem? Moja logika to fakt, ze na riv mogą pojawic sie overkarty do 9, więc chcę chronić rękę. Gracie to tak samo agresywnie? As played co robicie na river?

9 odpowiedzi
RealGains
Oldschool Grinder

Preflop reraise 3,5-4x co by dac mu gorsze pot oddsy do call i ogolnie chronic reke bo raczej mamy niewielkie szanse na poprawe z pocketem, a duzo kart nam tylko zaszkodzi. Jezeli sie boisz grac o duze pule bez pozycji to graj to pod set value choc z para 99 to by bylo strasznie weak.

Linia na turnie calkowicie bez sensu. Typ zrobil call na suchym flopie, nie oznacza to ze cos trafil, ale po prostu moze mu sie podobac jego reka. Turn nic tutaj nie zmienia, co najwyzej polepsza jego reke/sprawia ze jeszcze chetniej ciebie sprawdzi bo pewnie nie masz K, a spasuje tutaj jedynie rece ktore bijesz. Najlepsza linia tutaj to check/shove. Na river as played check/fold bo po tym co napisales i jego grze typ nie spasuje ace rag, a my bijemy tylko kompletny blef.

Glowny blad w tym rozdaniu to calkowity brak kontroli wielkosci puli przez co musimy pasowac na river.

Edit:
Oczywiscie jak zwykle porabaly mi sie bindy.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@Lagmalix

Jeśli masz chwilę czasu, wyjaśnij proszę dlaczego check/shove to wg Ciebie najlepsza linia. Bo jeśli przeciwnik zagra check behind na turnie (a często tak zagra z ace-rag lub weak parką) to dajemy mu kartę za darmo. I co wtedy na river?

Masz tutaj na celu pot control?

RealGains
Oldschool Grinder

Odpowiem pytaniem na pytanie: jakie rece, ktore nas bija, chcesz wyrzucic z rozdania na turnie? Jakie rece, ktore bijemy nas sprawdza? W gre wchodzil by jedynie nizszy pocket, ale jego linia preflop w przypadku niskiego pocketa jest, imo, bezsensowna.

Robiac check typ moze sprawdzic, ale rownie dobrze moze zabetowac any two chcac wyrzucic nas z rozdania. Check jest dla indukcji blefu i kontroli puli. Mamy bardzo duze eq vs dowolne 2 overkarty, a nawet jezeli ktoras z nich spadnie na river to nie znaczy, ze typ ja ma i wtedy mozemy spokojnie sprawdzic bet rozsadnej wielkosci na river, ktory w tym rozdaniu postawiles na turnie.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na turnie bijemy pockety 88- (ale są mniej prawdopodobne ze względu na limp pf), każde X4, X3 (konektory), oraz straight drawy. Bet jest dla protection i także dla value.

Ta moja linia jest niewątpliwie agresywniejsza niż ta zaproponowana przez Ciebie. Myśle ze na nizszych limitach Twoja wersja pewnie bardziej sie sprawdzi.

RealGains
Oldschool Grinder

Lol, no off, poki co nie gram ani duzo ani wysoko, takze nie pretenduje do miana eksperta, ale imo jest wrecz odwrotnie. Na wyzszych limitach myslacy gracze majac pozycje floatuja tone flopow, bo 90% ludzi wymieknie na turnie w 3 betowanym pocie nie majac niczego na rece, slowem gra zaczyna sie od turna. Zadalem pytania, ktore mialem nadzieje rozjasnia troche moja linie, nie wiem dlaczego nie raczyles na nie odpowiedziec. Jasne ze w wielu wypadkach masz tutaj przypuszczalnie najlepsza reke i twoj bet jest dla protekcji, ja tego nie neguje, ale zwroc uwage, ze betujac 80% pota, przy tragicznie suchym boardzie zaden myslacy gracz nie sprawdzi ciebie tutaj z gorsza reka. Nie chce mi sie odpalac stove'a, ale nawet jezeli typ ma kj to ma maksymalnie 15% eq, to dla ciebie az tak duzo, ze chcesz ryzykowac 500 zetonow? Nie wiem czy jestem w stanie ujac to jasniej.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

W pełni się z Tobą zgadzam co do myślącego gracza, z tym że już w pierwszym poście zaznaczyłem jakiego tutaj mialem przeciwnika. Może dlatego się nie rozumiemy.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Edit: Je też nie pretenduję do miana eksperta, chodziło mi o to, ze wyzej fisze z natury są bardziej agresywne. Oddanie inicjatywy na turnie może wtedy naprawdę spowodować ciężką decyzję na river.

RealGains
Oldschool Grinder

W tamtym poscie oczywiscie chcialem napsiac qj, nie kj.

Co masz na mysli piszac "ciezsza decyzje na river"? Jezeli typ zrobi check behind i padnie overkarta mozemy wtedy spokojnie grac c/c bo jestesmy way ahead/way behind. As tez niczego nie przesadza bo to standardowy scare card i duzo fishy lubi go reprezentowac. Imo robisz odwrotnie proporcjonalna plue w stosunku do sily reki przez co utrudniasz sobie decyzje. Jasne ze w wielu wypadkach masz nutsa, ale ja bym nie chcial isc z taka reka na stacki, zwlaszcza ze slabym przeciwnikiem.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No tutaj nie mam na myśli jego check behinda na turnie, tylko sizable bet. Taki float własnie. Wtedy pozostaje już chyba tylko jak mówisz zrobić shove, bo po callu zostajemy na river bez pozycji i bez inicjatywy. No i aggro fisze lubią zaatakować na pozycji, kiedy widzą moj cbet na flopie a potem check na turnie. Jasne, że jest bardzo duzo value w tej linii, co jest super i fajnie to wymyśliłeś, brakuje mi tylko protection przed kartą która może uzupełnić drawa, dać dwie pary, wyższą od 9 parę lub seta z niższym pocketem.

Po prostu uważam że to jest przykład reverse implied odds i trzeba tą pulę chronić on flopa bardzo agresywnie.