Zauważyłem, że jestem graczem wygrywającym grając przeciwko graczom, którzy nie lubią 3betować i nie stosują c/r. Jaki adjust zastosować wobec graczy którzy robią to kilka % rąk częściej?
Odpowiadać 4betem i w przypadku c/r, 3betować częściej? Czy wręcz przeciwnie grać bardziej tight? Od jakiego czynnika zależy w którą stronę zastosować poprawkę?
zakreśl c/r range przeciwnika biorąc pod uwagę głębokość staków, teksturę flopa, typ gracza, swój image, game flow, weź pod uwagę charakter swojej ręki i podejmij decyzję jaką linię obierasz zarówno na flop jak i turn i river.
Napisane przez Magik4ever
zakreśl c/r range przeciwnika biorąc pod uwagę głębokość staków, teksturę flopa, typ gracza, swój image, game flow, weź pod uwagę charakter swojej ręki i podejmij decyzję jaką linię obierasz zarówno na flop jak i turn i river.
+ do tego jeszcze perceived range twoj i przeciwnika, czy robi to z drawem, TP mD AIR? jak bys zagral value w tym spocie a jak draw
Napisane przez hahabazinga
Zauważyłem, że jestem graczem wygrywającym grając przeciwko graczom, którzy nie lubią 3betować i nie stosują c/r. Jaki adjust zastosować wobec graczy którzy robią to kilka % rąk częściej?
Odpowiadać 4betem i w przypadku c/r, 3betować częściej? Czy wręcz przeciwnie grać bardziej tight? Od jakiego czynnika zależy w którą stronę zastosować poprawkę?
Podstawowy adjust to otwierać mniej i CBetować mniej. Na typa, który non stop gra x/r nie chcesz bet-foldować np. drugiej pary a bet-call też nie jest najlepszy bo dmuchasz z tym pota na starcie a tego nie chcesz. Natomiast gdy grasz check to masz spoko bluff catchera vs jego bet vs missed CB
Napisane przez hahabazinga
w swoich propozycjach mozliwych sposobow adjustowania nie podales najoczywistszego i najlepszego: callowania. Jesli podejrzewasz ze przeciwnik blefuje, zarowno vs 3bet pre, jak i c/r na flopie chcesz po prostu callowac z czymkolwiek sensownym.
Na typa, który non stop gra x/r nie chcesz bet-foldować np. drugiej pary a bet-call też nie jest najlepszy bo dmuchasz z tym pota na starcie a tego nie chcesz.
not true, vs bardzo szeroki c/r masz ez cbet/call for value. Wysoki c/r wcale nie jest scisle powiazany z wysokim bet vs missed cbet (chyba ze po prostu grasz z aggro moronem) i zwyczajnie tracisz value od jego blefow. W dodatku grajac checkbacki ze srednim sd value jestes kompletnie face up i kazdy przeciwnik ktory cokolwiek ogarnia bedzie na to gral bezblednie.
Nie wchodzac za bardzo w szczegoly, na typa ktory bardzo duzo c/r flop, pierwszym adjustem powinna byc zmiana struktury range'u cbetu na zdepolaryzowana (wiekszosc graczy gra domyslnie spolaryzowany cbet), a nie zmiana jego wartosci.
Napisane przez McBurak
Na typa, który non stop gra x/r nie chcesz bet-foldować np. drugiej pary a bet-call też nie jest najlepszy bo dmuchasz z tym pota na starcie a tego nie chcesz.
not true, vs bardzo szeroki c/r masz ez cbet/call for value. Wysoki c/r wcale nie jest scisle powiazany z wysokim bet vs missed cbet (chyba ze po prostu grasz z aggro moronem) i zwyczajnie tracisz value od jego blefow. W dodatku grajac checkbacki ze srednim sd value jestes kompletnie face up i kazdy przeciwnik ktory cokolwiek ogarnia bedzie na to gral bezblednie.
.
Spoko zgoda. Tyle ze ja chciałem mu raczej sprzedać tipa w 2 zdaniach, z której strony ewentualnie kombinować jeśli nie radzi sobie z agresją i nie wie czy bet-callowac czy bet-foldować średni range. Ten tip wydaje mi się spoko na stawki na, których gra hahabazinga czyli 1$. Zakładam, też że raczej przeciwnicy nie połapią się w jego gierce
lepiej wyrabiac dobre nawyki od samego poczatku, zwlaszcza jesli chodzi o konstruowanie range'ow