Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

zmiana waluty

14 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
2,473 Wyświetlenia
zaku12
PokerStrategist

Otworzyłem dziś konto w skrillu i wybrałem walutę dolar amerykański, po zakończeniu rejestracji konto mam w pln . Jak zmienić to na usd?

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć zaku12,

Zaloguj się na swoje konto, wejdź w "Pomoc drogą elektroniczną", następnie "Mój profil" i "Chcę zmienić walutę mojego konta Skrill".

Taka zmiana możliwa jest tylko jeżeli nie przeprowadziłeś jeszcze żadnej transakcji na swoim koncie.

Jeżeli już dokonałeś jakiejś transakcji to skontaktuj się z supportem Skrilla wybierając "Ogólne kwestie dotyczące sekcji "Moje konto". Być może pozwolą zamknąć to konto i otworzyć nowe.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
zaku12 Autor wątku
zaku12
PokerStrategist

Dzięki za odpowiedź
Nie zrobiłem żadnej transakcji ale nie mogę zmienić waluty.
Napisałem do supportu, zobaczę co będzie dalej

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Witam zaku12

Dziwna sytuacja, musiałem też u żony na skrillu zmienić walutę z PLN na USD. Konto miała 1,5 roku, ale nie zrobiła żadnej transakcji i nie było problemu.

Daj znać co napisał support.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
zaku12 Autor wątku
zaku12
PokerStrategist

Napisali że wykonałem transakcje i nie mogę zmienić waluty, mogę jedynie zamknąć to konto i otworzyć nowe z innego adresu e mail

Odpowiedz
Cytat

Czesc, odkopuje wątek, zeby spytac sie-
Jaki jest mail do ich supportu, szukam szukam, znalezc nie moge. Wielka prosba :facepalm:.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej sered,

Aby skontaktować się z supportem Skrill zaloguj się na konto i wybierz "Pomoc drogą elektroniczną" lub napisz na adres pokerstrategy@skrill.com

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Dzieki wielkie :).

Odpowiedz
Cytat
jehuwiehu
PokerStrategist

Czesc ;)

Ja tez wybrałem jako walute PLN i dokonałem juz pierwszej transakcji wiec juz za duzo na tym koncie nie zdzialam ;/ pytanie tylko co ten dolar zmieni? jesli bym wybieral pieniadze z bankomatu to i tak beda przewalutowane bo w dolarach nie wyplace :P nie wiem czy jest sens zakladac nowe konto.

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Witam Cię jehuwiehu

Zależy do czego te konto ma służyć? Jeżeli do przepływu funduszy poker room -->Skrill --> poker room. To niepotrzebnie będziesz ponosić opłaty za przewalutowanie.

Jeżeli konto ma być do wypłacania gotówki w bankomacie to też zależy, czy lepszy przelicznik ma poker room czy Skrill:)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

A ja mam pytanie odnośnie karty skrilla i waluty. Kiedy zakładałem konto nie pomyślałem, że lepsze będzie USD jako waluta i założyłem w PLNach. Zamówiłem już sobie natomiast kartę z przewalutowaniem na USD. Teraz pytanie, czy da się to jakoś pozmieniać, pokombinować żeby jednak konto było w USD i używał tej samej karty? Wolałbym nie płacić drugi raz za karte, ale robiłem już troche transakcji. Da się z tym coś zrobić?

Odpowiedz
Cytat
MateQC
PokerStrategist

Podłączam się do tematu. Również założyłem konto na skrill w PLN i przeszedłem już kilka transakcji. Teraz chciałem zlożyć depozyt za pomocą skrilla' na FTP , a tam nie ma wyboru PLN deposit. Czy jest jakaś inna możliwość, żeby dokonać tego depozytu na FTP, ale za pośrednictwem skrill ? Bo rozumiem, że kiedy wybiorę USD, a kase na skrill mam w PLN to nie złożę depozytu, bo mi nie przewalutuje ?

Odpowiedz
Cytat

Hej MateQC,

@MateQC: owszem, jeśli na Full Tilt Poker wybierzesz USD jako walutę, to przewalutowanie nastąpi po stronie Skrill'a. W takim wypadku Skrill otrzyma zlecenie w USD i automatycznie przeliczy na PLN. Musisz jednak zwrócić uwagę, abyś miał na koncie Skrill'a sumę wplaty na Full Tilt Poker plus opłata za przewalutowanie.

@ELENDOR: Jeśli już dokonałeś transakcji na koncie Skrill'a, to zmiana waluty konta nie jest możliwa. Pozostaje jedynie wymiana karty na kartę w walucie konta. W każdym razie zalecam skontaktować się

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
MateQC
PokerStrategist

Napisane przez dohpaZ
Hej MateQC,

@MateQC: owszem, jeśli na Full Tilt Poker wybierzesz USD jako walutę, to przewalutowanie nastąpi po stronie Skrill'a. W takim wypadku Skrill otrzyma zlecenie w USD i automatycznie przeliczy na PLN. Musisz jednak zwrócić uwagę, abyś miał na koncie Skrill'a sumę wplaty na Full Tilt Poker plus opłata za przewalutowanie.

Pozdrawiam.

Szkoda, że tak późno dostałem tę odpowiedź. Usunąłem już poprzednie konto i założyłem nowe z walutą USD na Skrill'u. Czekam teraz na maila zwrotnego, bo kazali mi napisać, że nowe konto będzie jakby kontynuacją tamtego, ale z innego adresu e-mail. Próbowałem kilka razy zrobić depozyt na FTP, ale nie chciało przewalutować, ale możliwe, że miałem zbyt mało środków.

Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat