Przejdź do forum
Zablokowane konto S...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zablokowane konto Skrill

21 Posty
13 Użytkownicy
8 Reakcje
9,050 Wyświetlenia
kabanostre
Poker Player

Jakiś miesiąc temu moje konto zostąło zamrożone aż do czasu gdy wyślę dokumenty i napisze do jakich celów używam Skrilla. Wysłałem wszytko na ich email i dzisiaj, po kilku tygodniach bez odpowiedzi,dostałem takiego maila:

Chcielibyśmy uprzejmie Pana poinformować, że nasz Dział Bezpieczeństwo zdecydował o zakończeniu naszej współpracy.

Nie będzie mógł Pan w przyszłości korzystać z naszych usług. Decyzja ta jest nieodwołalna i ostateczna.

Pragniemy również podkreślić, że każde zarejestrowane przez Pana konto zostanie zamknięte w związku z podjętą decyzją, wspomnianą powyżej.

Środki znajdujące się na Pańskim koncie są zwrócone do nadawczy. Prosimy skontaktować się z nimi aby dowiedzieć się jak inaczej można odzyskać środki

Mam do was kilka pytan:
1. Jakim prawem zamkneli moje konto?! Czy możliwe że powodem były wpłaty do podmiotów oferujących usługi hazardowe znajdując sie w kraju w którym są one nielegalne? W regulaminie jest o tym wspomianie:

Do krajów, w których zabroniony jest hazard on-line zaliczaja sie Stany Zjednoczone Ameryki, Turcja, Chiny, Malezja i Izrael. Niniejsza lista nie jest wyczerpujaca i do zakresu Panstwa obowiazków nalezy upewnienie sie, ze nie uzywaja Panstwo naszych uslug do transakcji, które moga byc uwazane za nielegalne w obrebie jurysdykcji kraju, w którym Panstwo mieszkaja.

2.Na koncie znajdowały się pieniądze które wypłaciłem z pokerstars. Czy środki te znajdą się automatycznie na moim koncie pokerstars czy należy się z nimi skontaktować?

3. Najważniejsze: Jak teraz mam wypłacać z pokerstars? Jedyna opcja jaka mi pozostała to Netletter jednak z tego co wiem zostali oni wykupieni przez Skrilla więc jest duże prawdopodobieństwo że konto zostanie zamknięte zaraz po założeniu?

Dzięki za odpowiedzi!

Odpowiedz
Cytat
20 odpowiedzi
Head Admin
Marta
Poker Player

Cześć kabanostre,

mieliśmy dzisiaj podobne zgłoszenie od innego użytkownika (link).
Jeżeli chodzi o Twoje pytania:

1. Możliwe, że jest tak jak piszesz - tzn. jesteś rezydentem kraju, w którym poker online nie jest legalny, a tym samym transakcje też wpadają w tę kategorię. Być może powód był inny - ale w przypadku kwestii "security" to raczej zgadywanka, bo platforma nie udzieli dodatkowych wyjaśnień. :(

2. To pytanie do supportu Skrilla.

3. Z tego co wiem, to po sfinalizowaniu zakupu, Skrill jak i Neteller pozostaną na rynku jako suwerenne marki i będą operowały tak jak do tej pory. Ułatwienie ma polegać na szybszych transferach między Skrillem i Netellerem, zmiana jest bardziej na poziomie marketingowym/operacyjnym. Dla klientów raczej nie powinno być to odczuwalne (ale jak będzie w rzeczywistości, to się okaże).

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
kabanostre Autor wątku
kabanostre
Poker Player

Masakra jest z tym ich regulaminem, konto mogą ci zablokować za nic, do tego blokują wszelakie formy komunikacji (moje maile do nich automatycznie zmieniały status na zakończone), nie możesz nic wyjaśnic dowiedzieć się dlaczego tak zrobili :f_thumbsup: z nimi nie wygrasz.
Wyślę do nich maila z innego konta to może odpisza. Na Netku założe konto i zobaczymy czy zablokują ale będę ostrożny i operować będę małymi kwotami. Jakby jednak z Netletter nie wyszło to na Pokerstars nie ma już innej opcji wypłaty tylko przelew na konto (co wiązę się z zagrożeniem ze strony US).

Odpowiedz
Cytat
Szymanczi
Poker Player

Ja coś takiego mam od jakiegoś tygodnia. Chciałem wysłać kumplowi kase. Wysłałem zgłoszenie odrazu jak tylko wyskoczyło i zero odzewu z ich strony do tej pory...
Wie ktoś o co kaman?

Odpowiedz
Cytat
cfanniakus
PokerStrategist

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Szymanczi, pewnie Twoje konto jest werfikowane, możliwe, że zostaniesz poproszony o przesłanie dokumentów. Poczekaj na odpowiedź - im zwykle trochę schodzi, żeby odpowiedzieć na e-maile.

Odpowiedz
Cytat
Szymanczi
Poker Player

Dzwoniłem dziś do nich bo jest Polski support i tak jak mówisz Marciu. Chodziło o limity na moim koncie. Przesłałem dokumenty i miał odrazu je znieść ;)

Odpowiedz
Cytat
kabanostre Autor wątku
kabanostre
Poker Player

Wygląda na to, że Skrill zajebał mi tą kase pozostałą na koncie. :truestory: 2 tygodnie minęły, u pokerstars kasy nie widać a Skrill nawet nie raczy odpowiedzieć na maile Omijacie tych złodziei szerokim łukiem!

Odpowiedz
Cytat
Mateusz9316
PokerStrategist

i jak wyjasnilo sie ?

Odpowiedz
Cytat
kabanostre Autor wątku
kabanostre
Poker Player

Po interwencji na twiterze skrilla raczyli odpowiedzieć, niby kasę wysłali, jednak Pokerstars nic nie otrzymało. A więc rozpoczęli dochodzenie i mam czekać kilka dni roboczych na odpowiedź.

Odpowiedz
Cytat
Filipo91
PokerStrategist

Napisane przez kabanostre
Wygląda na to, że Skrill zajebał mi tą kase pozostałą na koncie. :truestory: 2 tygodnie minęły, u pokerstars kasy nie widać a Skrill nawet nie raczy odpowiedzieć na maile Omijacie tych złodziei szerokim łukiem!

Jakich złodziei ?? Zeby wpłacać lub wyplacac wiekszą kase niz równowartość 2500 euro trzeba przeslac dokumenty by cie zweryfikowali . Wchodze dzis na skrilla i to tam pisze .

Odpowiedz
Cytat
Filipo91
PokerStrategist

ile kasy wypłacałeś z pokerstarsa za jednym zamachem ?? Jak powyzej 2500 euro lub dolara to mogli ci zablokowac konto

Odpowiedz
Cytat
orb1teq
PokerStrategist

Czyli jaka najlepsza i najdogodniejsza porada przy wyplacaniu kwoty powyżej 2500 euro ?

Odpowiedz
Cytat
Wladeczek80
Oldschool Grinder

2500 euro to nie jest jeszcze kwota ,którą ktokolwiek miałby się zainteresować (np. US) dopiero powyżej 10k euro banki mają obowiązek zgłaszać to do US

Odpowiedz
Cytat
Wladeczek80
Oldschool Grinder

Poza tym przelew przychodzący od PS jest realizowany przez zewnętrzną firmę więc nie żadnej informacji ,że to od PS

Odpowiedz
Cytat
Filipo91
PokerStrategist

powyzej 2500 to musza cie zweryfikowac na skrillu byś mógł tą operacje wykonywać .

Odpowiedz
Cytat
ogirema
Elite Grinder

hej

kasa sie znalazła? ja od tygodnia czekam na jakąkolwiek wiadomość w mojej sprawie, też mi kazali zweryfikować konto mimo że nie przelewam nigdy kwot większych niż 500USD w mcu. @kabanostre - odzyskałeś kase?

Odpowiedz
Cytat
werter18
Oldschool Grinder

Dzwoń do nich na infolinie PL, u mnie też z tydzień temu zablokowali, przesłałem dokumenty czekałem na weryfikacje i wkurzałem się że nie mogę wpłat robić, przed chwilą zadzwoniłem, po potwierdzeniu tożsamości koleś powiedział że zaraz sprawdzi te dane i jeśli się zgadzają odblokuje, 3min później mail że konto jest aktywne. Więc nie polecam czekać na ich weryfikacje tylko dzwonić i rozwiązują sprawę od ręki.

Odpowiedz
Cytat
djuqpl
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat

Nie pisać maili do Skrill to jest strata czasu. Ja zweryfikowałem konto na sam dowód osobisty i za pomocą telefonu. Maile do nich to jakaś czarna dziura, nic nie ogarniają. Telefon 5 minut i po problemie. Trzeba dzwonić na numer Londyn (Anglia) i tam będzie wybór j. polskiego, klika się 7 potem 1 i gadamy. Robicie transakcje kurde na setki dolarów a nie potraficie zadzwonić i załatwić sprawy. Prosta rada i skuteczna.

Odpowiedz
Cytat