Przejdź do forum
WTF? Nieproszona tr...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] WTF? Nieproszona transkacja MB

10 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,596 Wyświetlenia
Rossonero99
PokerStrategist

Wbijam na poczte rano , patrze auto wiadomosc od MB o wysylaniu pieniedzy ***. Kwota : 695 USD.. Na koncie mialem 35 groszy przed tym calym gownem.
Do konta dopisana jakas karta kredytowa jest. A przeciez nigdy nie dodawalem. Jakiś taki zbieg okolicznosci ze akurat abilem zobaczyc poczte jak minela minuta od transkakcji. Zesrany w gacie wbilem na moneybookers i zmienilem haslo na takie ze ten włamywacz sie zesra teraz w gacie. W prawdzie mam info na stronie ze zostalo 4 tysaki z czyms do wykorzystania limitu karty. No ale zgalaszm to na moneybookers. Nie wiem w ogole o co kamman. A i przelw byl zrobiony na jakis moneybookers@parimatch.com - >
parimatch czyli jakis bukmacher rosyjski.

Tazke nie ze Was strasze ale nie wiem jakos sobie zabezpiecznie konta , nie wiem poczyscie cookies i wszsytko bo moze jaki wirusik/ logger jest co czyta dane z moneybookersa.

Siedze spokojnie bo o co mam sie bać , jak mialem na koncie 35 groszy : D
Piszcie co o tym myslicie.

9 odpowiedzi
Rossonero99 Autor wątku
Rossonero99
PokerStrategist

W ogole tego nie ogarniam, wytlumaczcie mi jak wyglada procedura dodawania karty na konto MB ? No bo teraz przegladam tam konto no to co ktos moze dodac obojetnie jaki numer karty i czerpać z niej pieniądze ? Wbijam na strone glowna mmojego profilu i wyrazne info " Karta kredytowa : ZWERYFIKOWANO"
No ale jak to możliwe jak ja nie posiadam swojej karty kredytowej na moje imie i nazwisko czyli jak moze byc zwerywfikowana ?

Nie wiem co mam robić i w oogle dlaczego ten jakis hacker/debil czy nie wiem jak go nazwac wbił na moje konto które było puste ( no dobra tam kilkanascie groszy) i dodal karte i uzyl jej dowyplaty kasy. To jest jakies totalne kretyństwo..

Zgłosiłem na MB i mam w *** , niech sobie robią co chcą

tomboysil
PokerStrategist

W poniedzialek zejdzie Ci klepa to sie dowiesz.

emomaniac
Oldschool Grinder

Omyłkowo dostałeś jakiś przelew...lepiej nic z tą kasą nie rób do momentu otrzymania jakiejś wiadomości od mb.

Rossonero99 Autor wątku
Rossonero99
PokerStrategist

Napisane przez tomboysil
W poniedzialek zejdzie Ci klepa to sie dowiesz.

co Ci jest ?

damianpat
BlackMember

Witam
być może ktoś wyrobił sobie kartę na Twoje dane
ja bym natychmiast zadzwonił do MB i wyjaśnił sprawę
rozważyłbym również pójście na policje

radzę tego nie wypłacać
to nie jest eurobiznes i "bank omylił się na Twoją korzyść"
tylko życie ;)

pozdrawiam

Ja bym sie na twoim miejscu niczym nie przejmowal. Jedynie nie ruszaj tej kasy,do czasu wyjasnienia, bo to nie jest taka kwota zeby sobie za nia problemow nie robic

Rossonero99 Autor wątku
Rossonero99
PokerStrategist

Zglosilem sprawe , MB pisze ze takei przypadki czesto mają miejsce i do wyjasnienia to pojdzie , poprosili mnie o zmiane hasel emaili itp porobilem i teraz czekam. Aha i dodam ze ta karta to jest karta wyrobiona zagranicą bo jak chcialem wejsc w edycje i sprawdzic tą weryfikacje to wyswietlal sie wlasnei komunikat ze nie mam mozliwosci bo karta jest wyrobiona po za granicami Polski.

Ale wali mnie to, co mialem sobie konto a ktos sie wdupil i zrobil syf to nie moja sprawa w sumie.

wg mnie mozesz to ruszyc. nie twoja wina ze ktos ci kase przelal. korzystaj ile wejdzie.

Rossonero99 Autor wątku
Rossonero99
PokerStrategist

Napisane przez shemhamforash
korzystaj ile wejdzie.

moglem to zrobic , ale niestety za pozno zglosilem juz jest odzew i oni jak jakies ciemniaki sie pytają mnie czy to jest moja karta kredytowa :D Moglem nie zgłaszac wybrać te 4200 PLN bo tyle na niej zostalo i czesc ale trudno glupi czlowiek to glupi. Teraz dupa wielce przeprosiny mi powysyłają , narobili mi syfu na koncie i tyle. Niech rzucą ze 100 dolarów rekompensaty i spoko a tak to gówno na tym skorzystam. Czujecie to ? Masz 4 kafle w ręku i oddajesz osobie która nie jest włascicielem . No wkur...em sie masakrycznie.

ale dobra przynajmniej sie nauczylem ze zawsze pierwsze co plusy i minusy wyciagnac z sytulacji a pozniej zglaszac bo sie tylko czlowiek frajeruje. Mam myslec ze oni beda szukac wlasciciela tej karty ? Haha kasa do własnosci MB i tyle. Nie ma ch...a jak mi ją wypiszą z konta to prosze o dokladne sprawozdanie co robią z tą kartą.