Jak myślicie, opłaca się trzymać część bankrolla na Skrillu czy to jest ryzykowne? Biorąc pod uwagę to, co się stało na MuchBetter zaczynam się zastanawiać, gdzie trzymać bankroll. A wolałbym nie mieć wszystkiego na roomie, bo też może się zdarzyć, że zamrożą czasowo środki z jakiegoś powodu ( np kolejnej weryfikacji tożsamości ) Jak wygląda prawdopodobieństwo tego, że ze Skrillem będzie to samo co z MB?
Nie wiem co sie stalo z muchbetter, ale mam wieksze zaufanie do skrilla niz do jakiegokolwiek banku z jurysdykcja w Polsce- czyli srednie, ale lepsze niz nikle
Generalnie moje zaufanie do zapisow cyfrowych jest male, bo wiem ze wkoncu zapierdola/zdewaluuja, ale dla mnie w cyfrowych gownach:
zagraniczny bank w USD -> zagraniczny bank w EUR -> Skrill -> polski bank
Skrill wyglada na bardziej sprawdzony i jest "od zawsze" w tej branzy, muchbetter byl nowy, wiec chyba mozna miec wieksze zaufanie.
Napisane przez 7bekon7
Jak myślicie, opłaca się trzymać część bankrolla na Skrillu czy to jest ryzykowne? Biorąc pod uwagę to, co się stało na MuchBetter zaczynam się zastanawiać, gdzie trzymać bankroll. A wolałbym nie mieć wszystkiego na roomie, bo też może się zdarzyć, że zamrożą czasowo środki z jakiegoś powodu ( np kolejnej weryfikacji tożsamości ) Jak wygląda prawdopodobieństwo tego, że ze Skrillem będzie to samo co z MB?
1. Brak zabezpieczenia finansowego gwaranacji finansowej umowa jest taka że mogą Ci zablokować konto kiedy chcą a klient może im skoczyć
2. klienci skarżą się że support praktycznie nie istnieje albo gada głupoty i nie pomaga.
3. Blokują środki według ich widzimisię i bezpodstawnie.
4. kolejne głupie wtórne weryfikacje.
5. środki często znikają/giną bądź nie docierają i nie wiadomo gdzie są.
6. rosną prowizję za wszystko, non stop zmiany regulaminu i opłaty z dupy wzięte.
7. w razie jakichkolwiek problemów klient może cmoknąć ich w zad bądź jechać do UKej do sądu
8. od 2026 crs
9. korzyści na chwilę obecną brak
10. jak najbardziej NIE WARTO i nie słuchaj pokemonów.
Jeśli nivero mówi, że Skrill jest zły, to znaczy że Skrill jest dobry i bezpieczny.
no wypowiedzial to niech napisze co jest dobre
nigdy nie mialem problemow ze suportem jestem true skriner , suport zawsze mi pomogl i wrecz przeciwnie ostatnio nawet zwracal pieniadzze a do 2026r moze sie jeszcze wiele zmienic.
Trzymanie części bankrolla na Skrillu, podobnie jak w przypadku innych systemów płatności elektronicznych, wiąże się z pewnym ryzykiem, ale zwykle jest to stosunkowo niewielkie ryzyko. Skrill to renomowany i dobrze znany dostawca usług płatniczych, który jest regulowany przez władze finansowe i posiada odpowiednie zabezpieczenia techniczne, aby chronić środki użytkowników. Jednakże, podobnie jak w przypadku każdej innej usługi finansowej, istnieją pewne ryzyka związane z trzymaniem środków na Skrillu, takie jak np.:
Ryzyko bankructwa - Skrill jest spółką prywatną, a rynek usług płatniczych jest bardzo konkurencyjny i narażony na szybkie zmiany. W przypadku bankructwa Skrilla, środki użytkowników mogą zostać zagrożone.
Ograniczenia wypłat - Skrill, podobnie jak wiele innych usług płatniczych, może mieć ograniczenia w wypłacie środków, na przykład w przypadku podejrzeń o oszustwo lub podejrzenia nielegalnych działań.
Ryzyko cybernetyczne - jak każda inna usługa internetowa, Skrill jest narażony na ataki hakerskie, w tym phishing, malware i inne zagrożenia związane z cyberprzestępczością.
Podsumowując, ryzyko trzymania części bankrolla na Skrillu jest zwykle stosunkowo niewielkie, ale nadal istnieje. Warto zawsze monitorować swoje konto na Skrillu i wykonywać regularne kopie zapasowe danych. Jeśli martwisz się o ryzyko, warto rozważyć alternatywne sposoby przechowywania środków, takie jak kryptowaluty czy tradycyjny bank.
Napisane przez Dyszka90
no wypowiedzial to niech napisze co jest dobrenigdy nie mialem problemow ze suportem jestem true skriner , suport zawsze mi pomogl i wrecz przeciwnie ostatnio nawet zwracal pieniadzze a do 2026r moze sie jeszcze wiele zmienic.
A w czym Ci pomagał? Wysłał Ci instrukcje jak pobrać aplikację na telefon?
Zmieni się tyle że będzie jeszcze więcej weryfikacji blokowania środków i udowadniania w kółko że białe jest białe a nie czarne.
Roomy zaczynają rezygnować z e walletów z MB są już jaja i nie działa, nie zastanawia Cię dlaczego?
To masz jakieś rozwiązanie tego problemu ale co ten caly mb to co nie wypłaca środków czy co
dobra tak na szybko z internetów świeże opinie internautów z tego roku :
Spoiler
"Witam serdecznie dnia 15 stycznia zleciłem wypłatę z konta skrill na konto bankowe 5500zł niestety do dnia dzisiejszego pieniądze nie dotarły, to już miesiąc. Wcześniej nie było problemu zawsze na drugi dzień miałem pieniądze większe i mniejsze kwoty. Najpierw wysłałem dokumenty z konta że taki przelew nie dotarł, oraz dokument ze skrilla że transakcja jest w oczekiwaniu **.01.2023 miały być pieniądze według skrilla ale potem zmieniło status na przetworzone i bach kasy brak. Dzwoniłem około 20 razy. Bezczelność to mało powiedziane. Najpierw miał być piątek bo coś się zadziało ale naprawimy i będą pieniądze 6 piątków minęło ostatnio środa i ch *** j. Nagle gdy dzwonię dziś nie można porozmawiać już z Polskim suportem tylko po angielsku bądź e-mailem a Pani wybuchła śmiechem gdy podniosłem ton i zapytałem gdzie są moje pieniądze. Sytuacja wygląda tak jestem po rozmowie z prawnikiem wysyłam w poniedziałek ostateczne wezwanie do oddania moich pieniędzy. Jeśli to nie nastąpi informuję wszystkie instytucje w Kraju oraz na Wyspach .Szukam także ludzi oszukanych w tym czasie bądź wcześniej do złożenia wspólnego pozwu w sądzie cywilnym. Czekałem miesiąc i o miesiąc za długo. Nie popuszczę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oszuści. PS. Uwaga dla nowych klientów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!."
"Mnie tez oszukali od 15.01 przelew nie dotarl do tej pory kontakt do mnie"
"Tragedia. 16 stycznia zleciłem wypłatę na konto bankowe która jeszcze nie dotarła. Następne wypłaty które zleciłem na konto bankowe dotarły bez problemu a ta jedna wypłata na większą kwotę niż pozostałe ciągle jest przetwarzana. Na prośby o wyjaśnienie sprawy zbywają że potrzebują jeszcze paru dni na przetworzenie wypłaty."
"Przez 4 tygodnie ta śmieszna firma nie potrafiła mi wysłać moich pieniędzy, po napisaniu 5 raz ticketa, na które zawsze jakaś Justyna odpisywała że "zajelismy się tym niedługo pieniądze się pojawia", zablokowali mi konto
i od 2 tygodni nie potrafią go zweryfikować mimo że wysłałem im wszystkie dokumenty, dziś sprawa poszła do UOKiK i na policję"
"Od 12 stycznia nie mam zwrotu transakcji,jakiś koszmar.. jaki jest problem w tym,żeby pieniądze wrocily na konto skrill,skoro bank odrzucił? Brak słów."
"Pieniądze zniknęly z konta bankowego. Skrill odrzucił płatność. I pieniądze zniknęły. Przelewy24 wskazują palcem na Skrill na Skrillu "płatność odrzucona". Nie można się z nimi skontaktować, tylko do 19:00 co jest kpiną jeśli chodzi o pieniądze. Formularz zgłoszeniowy w aplikacji, nie działa."
"Nie polecam, chciałem reaktywować stare konto, ale support nie umie sobie z tym poradzić, a nowego nie mogę założyć, bo wykrywa duplikat." bdw. to ten świetny zaradny support? xDDDDD
"oplaty sa wrecz zabawne , jesli chce przeslac pieniadze do innego uzytkownika skrill , a nie mam pieniedzy na swoim skrillu to tak : wplata z konta bankowego to 7 % , potem przesyl jak juz mam na swoim skrillu do innego skrilla to 3 % , bandytyzm w bialy dzien . Lacznie 10 % oplaty , w banku na rok jest 5 % teraz po odjeciu podatkow , a tu zeby wplaccic jest 10 % .Mam nadzieje ze bedzie dalo sie niedlugo jakos bitcoiny tanio kupic , bo skrill to jest lichwa . Jesli ktos zaraz powie , ze nikt mi nie kaze uzywac , to tak samo mam nadzieje ze cena chleba dla pracownikow firmy skirll wzrosnie o 100000 % w porownaniu do innych , i tez nikt im nie bedzie kazal jesc chleba . Tragedia"
może to otworzy oczy niedowiarkom.
Dlatego karta i wypłata z bankomatu trochę więcej prowizji i gorsze przewalutowanie ale pieniądze w ręce przynajmniej
W apce nic ale po zalogowaniu na www skrilla dzisiaj pojawiło mi się:
"Potrzebujemy więcej informacji na Twój temat. Przepisy wymagają, podania przez Ciebie dodatkowych informacji do 5 Feb 2024, aby kontynuować korzystanie ze Skrill.".
U was to samo? Jeszcze w nic nie kliknąłem, ale ktoś wie o co im chodzi?
ja juz dawno, chyba zawod trzeba podac i cos tam jeszcze to juz chyba bylo kiedys, klikaj bo i tak tego nie ominiesz
Miałem to samo. Kliknąłem i z tym zawodem wyszło tak, że jeśli rozliczasz się ze swoim pracodawcą do "łapki", to możesz mieć problem, bo pomimo iż przesłałem do skrilla wyciągi z banku, ze starsów i GG - to konto mi zablokowali na stałe a używałem skrilla od 2017 roku.
Ale jak im się poda zawód, to oni jeszcze coś chcą do tego aby im dosłać...wyciągi bankowe z pensją od pracodawcy, czy coś podobnego? Co jeśli ktoś ma wyuczony zawód ale obecnie np. nie pracuje?
Napisane przez Kidmann84
IsHeTheBest a jaki powód blokady Ci podali?
Informacja od nich:
We are sorry to inform you that we have found reasonable grounds to discontinue our business relationship. This decision has been taken in compliance with the General Terms and Conditions of Skrill accepted by you upon registration.
As a regulated financial institution, we take any violation of our policies very seriously and are strict in enforcing the measures stipulated above.
Your account is now closed, and you will no longer have access to it. However, if you have any remaining balance, you can still log in and take it out from “Withdraw” section of your profile. Once the funds are successfully withdrawn, your account will be automatically closed.
More information on the issue is available in section 11 of the Terms and Conditions you accepted when you registered. The following articles also apply:
4. Opening Your Skrill Account
[ ... ]
4.5. All information you provide during the signup process or any time thereafter must be accurate and truthful.
[ ... ]
16. Termination and suspension
[ ... ]
16.4. We may at any time suspend or terminate your Skrill Account without notice if:
16.4.1. you breach any condition of these Terms of Use or any other condition applicable to specific services covered by separate terms and conditions;
We strongly recommend you refrain from opening any additional profiles in our system as the same would be closed upon detection and without prior notice or right to withdraw.
Best regards,
Skrill Compliance team
Napisane przez yellowsock
Ale jak im się poda zawód, to oni jeszcze coś chcą do tego aby im dosłać...wyciągi bankowe z pensją od pracodawcy, czy coś podobnego? Co jeśli ktoś ma wyuczony zawód ale obecnie np. nie pracuje?
Przez chwilę miałem prowadzoną JDG, bo jedna z firm dla której pracowałem wymagała faktury, więc zgodnie z prawdą na tamten czas podałem taką informację skrillowi. Po czym poprosili mnie o wszystkie dokumenty finansowe firmy łącznie z PITem za zeszły rok, więc uprzejmie odpowiedziałem, że nie prześlę im takich informacji, bo nie czuję się z tym komfortowo. Następnie wysłałem im graph z PT4 i screena z cashiera z PS z wpłatami i wypłatami. I takj trwała przepychanka może ze 2-3 wiadomości mailowe, po czym minął ostateczny termin weryfikacji i konto zostało zablokowane.