hej, opiszę moją sytuację: mam konto w MB w $ tak samo jak konto na FTP. Przy wypłacie pieniędzy z MB przewalutowanie $ na zł policzono po kursie 2.78
1. Co zrobić żeby przewalutowania były bardziej atrakcyjne.
2. Zmieniam platformę w poniedziałek na taką która jest w euro i zupełnie nie wiem co zrobić bo przy dwóch przewalutowaniach zupełnie na tym nie wyjdę
Czy jest jakaś możliwość żeby wypłacić pieniądze w $ lub euro z bankomatu? (Konto mam w mbanku)
karta moneybookers, poczytaj o niej - ogolnie to jest super
a co do kursu to jakos watpliwe mi sie wydaje zeby po takim kursie MB robilo przewalutowanie, pewnie kurs byl wyzszy ale z uwagi na niski wolumen transakcji dobil cie pojedynczy koszt wyplaty? Karta na MB pobiera nie pamietam dokladnie cos kolo 3-5 dolarow prowizji ktora jest lacznie nieduza jak wyplaca sie 400+ zł za jednym razem
edit: pomylka, z tego co pamietam 1.8 EUR bylo z pol roku temu jak wyplacalem ostatnio, poza tym mozna placic w sklepie bez dodatkowej prowizji po atrakcyjnym kursie - sprawdz dokladne oplaty na moneybookers.com
Wypłacałem pieniądze właśnie za pomocą karty MB. To były pieniądze z PS.com za TAF 150zł i bankomat mi policzył za to 53.80$ co stanowi kurs 2.78.
Na moneybookers pisze coś takiego:
http://www.moneybookers.com/przelewy-zagraniczne/oplaty-za-przelew/
jednak nie wiem która opłata została pobrana
Martwi mnie bardzo fakt że teraz bd grał w euro i te przewalutowania mnie zabiją
Room bd w euro a moneybookers jest w $ (jedno przewalutowanie), później z moneybookers do mojej ręki (drugie przewalutowanie z $ na zł).
Pomocy!!!
Wypłacałem pieniądze właśnie za pomocą karty MB. To były pieniądze z PS.com za TAF 150zł i bankomat mi policzył za to 53.80$ co stanowi kurs 2.78.
A policzyłeś opłaty? Sprawdzałeś jaki aktualny kurs oferuje dana sieć bankomatów? Może do euronetu poszedłeś i Cię oskubali.
Hej,
musisz tutaj doliczyć dwie opłaty - za wypłatę z bankomatu (1,80€) i za przewalutowanie (1,99%).
Jak sobie to odejmiesz, kurs wyjdzie troszkę inny
Pozdro!
Nie wiem ale mam podobne pytanie: czemu MB policzyło mi transakcję po takim dobrym kursie ?!
Dzisiaj zamieniałem $ na zł w kantorze po kursie 2,9
wg strony http://www.nbp.pl/kursy/kursyC.html średni kurs kupna wynosi ~2,94 (tam zawsze jest większy niż w kantorach i bankach), a w sklepie policzyli $ po ~2,97 co jest zbliżone do ceny kupna
Prawdopodobnie dlatego, że MB nie korzysta z kursów NBP, poza tym na tej stronie raczej nie mają odświerzanego kursu na bierząco, a MB tak właśnie robi (bodajże co godzinę).
Pozdro!