Przejdź do forum
problem z kartą w a...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

problem z kartą w app store

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
1,609 Wyświetlenia
Olsza12
PokerStrategist

Witam
chciałem sobie ostatnio zakupić pewną apke na Iphone i odrzuca mi karte skrill
a w sklepie google płaciłem bez problemu, nawet wczoraj płaciłem za zakupy w sklepie inetrnetowym i nie było problemu , może ktoś miał podobny problem z app store i skrill????

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
Zoom32r
PokerStrategist

Witaj Olsza12,

Nie udzielę CI pewnej w 100% informacji (jeszcze), ale przed chwilą sam próbowałem dodać kartę Skrill do swojego konta AppStore i nie mogłem tego zrobić, tak więc może to być problem spowodowany przez Apple, a nie Skrilla, jednak póki co jest to tylko moja własna obserwacja postaram się potwierdzić moje info jak najszybciej.

Sprawa została rozwiązana, wynika z głupiej polityki Apple o używaniu kart z kraju, z którego pochodzą, tak więc, aby karta Skrill działała musisz ustawić swój sklep na Angielski, czyli inaczej mówiąc "oszukać" sklep, że jesteś w Anglii.

1. Wejdź w ustawienia -> iTunes Store i App Store -> klikasz na swój adres e-mail -> "Pokaż Apple ID"
2. Country/Region tam zmieniasz na UK i wszystko akceptujesz -> Payment information -> dajesz obojętnie jaki adres, miasto i numer telefonu Angielski jeśli chcesz to możesz podać mój (+44 7783682670), jest to numer na kartę, którego z resztą obecnie nie używam więc bez obaw, -> MasterCard -> wpisujesz wszystkie dane z karty i klikasz "Done".

Tym sposobem kilka sekund temu dodałem swoją kartę Skrill i dla sprawdzenia działania całego procesu zakupiłem jedną aplikację. Niestety AppStore będzie teraz rozliczał Cię w funtach brytyjskich, co nie wychodzi najkorzystniej, ja mając Skrilla w $ za appkę, która kosztuje normalnie 0.99$, a teraz kosztowała 0.99funta zapłaciłem, aż 3.54$.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrawiam,
Zoom32r

Odpowiedz
Cytat