Przejdź do forum
moneybookers - kilk...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] moneybookers - kilka pytan

16 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,308 Wyświetlenia
mnm87
PokerStrategist

witam wszystkich,

chcialbym zalozyc konto na moneybookers i mialbym do was kilka pytan;

- oplata za karte wynosi 10 euro na rok; jesli np. zalozylbym konto 1.09.2011, to 10 euro zaplace 1.09.2012? czy trzeba to zaplacic z gory, od razu po zalozeniu konta?
- prowadzenie konta na MB kosztuje 1 euro miesiecznie, ale jesli raz w miesiacu sie zlogujemy na konto to zwracaja nam 1 euro; naprawde wystarczy sie tylko zalogowac?
- zalozmy ze bede mial 2 konta: jedno na MB w zlotowkach a drugie w $ na neteller; ile bedzie kosztowalo przelanie pieniedzy np. 100$ z N-->MB?

15 odpowiedzi
Kakakeke
PokerStrategist

Napisane przez mnm87
witam wszystkich,

chcialbym zalozyc konto na moneybookers i mialbym do was kilka pytan;

- oplata za karte wynosi 10 euro na rok; jesli np. zalozylbym konto 1.09.2011, to 10 euro zaplace 1.09.2012? czy trzeba to zaplacic z gory, od razu po zalozeniu konta?

Z góry ,abyś karte dostał . Co rok się płaci z góry . Pozdrawiam

"Z kont nie-biznesowych pobierana będzie miesięczna opłata za usługę wysokości 1.00 EUR (lub jej równowartość). Zostanie ona zwrócona, a zatem korzystanie z konta Moneybookers będzie DARMOWE, jeśli użytkownik zaloguje się do niego lub dokona transakcji w ciągu ostatnich 18 miesięcy. W przeciwnym wypadku zostanie ona odjęta od salda konta."

Cześć mnm87,

- opłata za kartę jest za 12 miesięcy z góry. Opłata zostanie pobrana, gdy otrzymasz kartę, a nie w momencie zakładania konta na Moneybookers,

- wystarczy się tylko zalogować, nie musisz dokonywać transakcji.

- nie ma możliwości bezpośredniego przelewu pomiędzy kontami na Moneybookers i Neteller. Zawsze trzeba użyć jakiejś "stacji" przesiadkowej, która obsługuje oba portfele elektroniczne.

Pozdrawiam.

mnm87 Autor wątku
mnm87
PokerStrategist

dzieki Kakakeke i dohpaZ :)

mam jeszcze pytanie do tego: "Zawsze trzeba użyć jakiejś "stacji" przesiadkowej, która obsługuje oba portfele elektroniczne." Chodzi o jakis poker room, tak?

ok, zalozmy ze chcialbym przelac 100$ z pokerstars na moje konto MB prowadzone w zlotowkach. Czy oprocz 2% za przewalutowanie bede musial placic jeszcze jakas prowizje?

Witam,

możesz użyć poker roomu, albo jeśli masz kartę Moneybookers, to możesz jej użyć wpłacając pieniądze na Neteller. Podobnie możesz robić wpłacając pieniądze z Neteller na Moneybookers.

Jeśli użyjesz poker roomu, to będziesz musiał płacić prowizję za przewalutowanie oraz nie zawsze uda Ci się całość kasy przelać (patrz pewne zasady obowiązujące na poker roomach, np. na PokerStars przelew może zostać automatycznie podzielony na kilka rat wpływających do innych portfeli elektronicznych/dróg wypłaty).

Pozdrawiam.

mnm87 Autor wątku
mnm87
PokerStrategist

Rozumiem, czyli posiadajac karte Neteller moge pieniadze bez problemu wplacac na konto MB. A sa jakies limity tych wplat np. max. 100$ na raz lub 1000$/m-c?

Cześć,

w zależności od statusu konta na Neteller, masz inne limity. Na tej stronie znajdziesz dokładny spis.

Na Moneybookers również istnieją pewne limity, które zależne są od wielu czynników, nie tylko od tego, czy konto jest zweryfikowane. Limity wysokości przelewów można zobaczyć bezpośrednio na swoim koncie.

Pozdrawiam.

mnm87 Autor wątku
mnm87
PokerStrategist

Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc :)

Nie ma sprawy, po to tutaj jesteśmy :)

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, z chęcią na nie odpowiemy.

Pozdrawiam.

3eakY
PokerStrategist

A wiecie przypadkiem czy mozna zmienic walute z Pln na Usd?

Cześć 3eakY,

jeśli chodzi o zmianę waluty na Moneybookers, to można to zrobić, pod warunkiem, że nie przeprowadzałeś na swoim koncie żadnych transakcji.

Poniżej fragment FAQ na stronie Moneybookers:

Czy mogę zmienić walutę mojego konta Moneybookers?
Po otwarciu konta Moneybookers zmiana waluty jest możliwa jedynie w przypadku pustej historii rachunku. Jeżeli to Pana/i dotyczy, prosimy o przejście do Centrum Wiadomości: ‘Mój Profil’ > 'Chcę zmienić walutę mojego konta Moneybookers'.

Pozdrawiam.

mnm87 Autor wątku
mnm87
PokerStrategist

Hej dobrzy ludzie, mam jeszcze pytanie co do weryfikacji konta na MB. Sa tam 3 opcje: weryfikacja konta bankowego, weryfikacja karty kredytowej oraz weryfikacja za pomoca podania kodu, ktory przyjdzie poczta na nasz adres. Czy zeby miec w 100% odblokowane konto to trzeba zweryfikowac wszystkie te 3 opcje czy wystarczy tylko wybrac jedna?

Przy opisie weryfikacji konta bankowego jest takie cos: "Po prostu wpłać środki na swoje konto Moneybookers z osobistego rachunku bankowego. Po ich zaksięgowaniu na twoim koncie Moneybookers, zwiekszy sie takze twoj limit transakcji. Można przekazać dowolna kwotę (Zalecane minimum: EUR 5)." CZyli np. moge wplacic na konto MB 5-10zl i zweryfikuje mi to prawidlowo? (konto na MB mam w zlotowkach).

Piromanek
Oldschool Grinder

3eakY

można zmienić walute > zamykasz konto PLN i otwierasz nowe USD.

Musisz mieć nowy adres mailow i nie możesz z tego samego numeru komórki korzystać.

To jest mail z supp MB:

Szanowny X,

Dziękujemy za kontakt z Obsługą klienta Moneybookers.

Informujemy, ze niestety nie ma mozliwosci zmiany waluty Pana konta, zarejestrowanego pod adresem e-mail X, poniewaz posiada ono historie transakcji w PLN. Nie ma takze mozliwosci aby posiadac konto w dwoch walutach.

Prosimy miec na uwadze, w drodze wyjatku mozemy zezwolic Panu na zamkniecie aktywnego konta i otwarcie nowego, w innej walucie, pragniemy jednak podkreslic ze jest to niepolecane, poniewaz
kazdorazowo przy wyplacaniu srodkow na Pana polskie konto bankowe bedzie ponosil Pan koszty przewalutowan, poniewaz operacje tego typu zawsze przeprowadzane beda w oficjalnej walucie kraju, w ktorym ulokowany jest bank (PLN). Nie bedzie mial Pan mozliwosci korzystania na nowym koncie z adresu e-mail oraz numeru telefonu komórkowego z konta zamknietego.

Może Pan otworzyć nowe konto w innej walucie, ale niezbędne będzie zamknięcie starego konta w walucie PLN. 'Pomoc drogą elektroniczną'-> 'Konto/Bezpieczeństwo' -> 'Chce zamknąć moje konto Moneybookers'

Prosimy jeszcze po otwarciu nowego konta nie zapominać napisać do nas i poinformować o tym abyśmy mogli udostępnić Panu możliwości korzystania na nowym koncie z rachunku bankowego z konta zamkniętego.

Zanim podejmie Pan decyzję prosimy zapoznać się również z regulaminem karty MasterCard (na sekcji Moje konto>>>Moja karta MasterCard>>>Regulamin) szczególnie punkt 10. dotyczący opłaty oraz koszty przewalutowania.

Mamy nadzieję, że informacja okaże się dla Pana pomocna. W razie wątpliwości zapraszamy do kontaktu z nami ponownie.

Pozdrawiam,
Natalia,
Obsługa klienta Moneybookers

Cześć mnm87,

nie musisz korzystać ze wszystkich możliwości weryfikacji konta. Jeden sposób wystarczy.
A co do kwoty, to minimalna wpłata to 5€, czyli coś około 20 PLN, licząc po aktualnym kursie.

Pozdrawiam.

mnm87 Autor wątku
mnm87
PokerStrategist

Ok, a ile bedzie kosztowac przelanie kasy z MB w zlotowkach do jakiegos poker roomu w $, a pozniej z poker roomu w $ na konto MB w zlotowkach?

A czy jest jakis poker room, ktory obsluguje Neteller i MB i pozwala na wyplaty na dowolny e-portfel bez czegos takiego jak jest na P* (czyli ze najpierw wyplaca cala sume na konto z ktorego przyszedl przelew, a pozniej jesli cos zostanie to sobie moge wybrac gdzie chce przelac reszte pieniedzy)?

Witam,

będziesz musiał zapłacić podwójną opłatą za przewalutowanie.

Z tego co wiem, to tylko PokerStars ma takie reguły. W innych znanych mi poker roomach, jeśli masz aktywowane Moneybookers oraz Neteller, to możesz bez ograniczeń korzystać z obu portfeli.

Pozdrawiam.