3eakY
można zmienić walute > zamykasz konto PLN i otwierasz nowe USD.
Musisz mieć nowy adres mailow i nie możesz z tego samego numeru komórki korzystać.
To jest mail z supp MB:
Szanowny X,
Dziękujemy za kontakt z Obsługą klienta Moneybookers.
Informujemy, ze niestety nie ma mozliwosci zmiany waluty Pana konta, zarejestrowanego pod adresem e-mail X, poniewaz posiada ono historie transakcji w PLN. Nie ma takze mozliwosci aby posiadac konto w dwoch walutach.
Prosimy miec na uwadze, w drodze wyjatku mozemy zezwolic Panu na zamkniecie aktywnego konta i otwarcie nowego, w innej walucie, pragniemy jednak podkreslic ze jest to niepolecane, poniewaz
kazdorazowo przy wyplacaniu srodkow na Pana polskie konto bankowe bedzie ponosil Pan koszty przewalutowan, poniewaz operacje tego typu zawsze przeprowadzane beda w oficjalnej walucie kraju, w ktorym ulokowany jest bank (PLN). Nie bedzie mial Pan mozliwosci korzystania na nowym koncie z adresu e-mail oraz numeru telefonu komórkowego z konta zamknietego.
Może Pan otworzyć nowe konto w innej walucie, ale niezbędne będzie zamknięcie starego konta w walucie PLN. 'Pomoc drogą elektroniczną'-> 'Konto/Bezpieczeństwo' -> 'Chce zamknąć moje konto Moneybookers'
Prosimy jeszcze po otwarciu nowego konta nie zapominać napisać do nas i poinformować o tym abyśmy mogli udostępnić Panu możliwości korzystania na nowym koncie z rachunku bankowego z konta zamkniętego.
Zanim podejmie Pan decyzję prosimy zapoznać się również z regulaminem karty MasterCard (na sekcji Moje konto>>>Moja karta MasterCard>>>Regulamin) szczególnie punkt 10. dotyczący opłaty oraz koszty przewalutowania.
Mamy nadzieję, że informacja okaże się dla Pana pomocna. W razie wątpliwości zapraszamy do kontaktu z nami ponownie.
Pozdrawiam,
Natalia,
Obsługa klienta Moneybookers