Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Karta Skrill-waluta

22 Posty
10 Użytkownicy
3 Reakcje
2,520 Wyświetlenia
MotorcycleBoy25
Oldschool Grinder

Hej,

Zamierzam zaopatrzyć się w kartę prepaid Skrill i mam pytanie:
moje konto na P* jest w USD, konto Skrill również mam w tej walucie. Czy najlepszym rozwiązaniem będzie karta obsługiwana również w tej walucie?

Zamierzam korzystać z wypłat kartą z bankomatu oraz płatności w sklepach itp., czy w tych przypadkach zapłacę za jednorazowe przewalutowanie z USD na PLN?

Ile po ostatnich zmianach ma wynosić opłata za przewalutowanie i wypłatę z bankomatu.

Jestem świeży w temacie i proszę o wyrozumiałość.

Pozdrawiam;)

Odpowiedz
Cytat
21 odpowiedzi
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć MotorcycleBoy25,

W Twoim przypadku polecałbym kartę również w USD.

Przewalutowanie z PLN na USD zawsze będzie miało miejsce bez względu na to czy wybierzesz kartę w USD czy PLN, ale korzyści z karty USD są takie:
1) gdy masz konto Skrill i kartę w tej samej walucie nie obowiązuje Cię opłata nakładana przez Skrill, gdyż przewalutowania dokonuje MasterCard
2) możesz nią płacić w USD w zagranicznych sklepach
3) gdy będziesz chciał się nią posłużyć poza Polską cały czas będzie miało miejsce tylko jedno przewalutowanie: z lokalnej waluty na USD. Posiadając kartę w PLN, a konto na Skrill w USD płacąc za granicą miałbyś podwójne przewalutowanie: lokalna waluta->PLN->USD

Koszt przewalutowania przez Skrill (np. przy wypłacie z pokerroomu, które jest w innej walucie niż konto SKrill) to obecnie 2,49%, ale z planowanymi zmianami, które wejdą za około 2 miesiące będzie to 2,99%.

Koszt wypłaty z bankomatu to 1,80 Euro. Chyba, że masz konto VIP na Skrill - wtedy wypłaty są bezpłatne.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
MotorcycleBoy25 Autor wątku
MotorcycleBoy25
Oldschool Grinder

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź;)

Odpowiedz
Cytat
thufir2
Elite Grinder

malo prawdy w tym co napisal spinek.
Wyplaty z bankomatow sa darmo (musisz zrobic VIP) i nie ma zadnych przewalutowan jesli konto i karte masz w tej samej walucie. Operacje obsluguje Mastercard a nie Skrill i on nie pobiera oplat za przewalutowanie.
Oplaty za przewalutowania sa tylko wtedy gdy operacje obsluguje Skrill.
Jak masz konto w $ to zakladasz karte tez w $ i masz za darmo wyplaty na calym swiecie bez wzgledu jaka walute wyciagasz z bankomatu.

Odpowiedz
Cytat

Hej thufir2,

zapomniałeś napisać, że należy dokonać transakcji w kwocie 6000 € w przeciągu 3 miesięcy, aby otrzymać status VIP. Nie każda osoba na tym forum jest w stanie tego dokonać, dlatego informacja podana przez naszego moderatora nie mija się z prawdą.

Twoja uwaga jest słuszna, lecz skierowana do wąskiego grona naszych użytkowników. Niemniej dziękują za pomoc _thumbsup:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

thufir2 ma tu rację. Gdy konto Skrill i karta Skrill jest w tej samej walucie, wtedy przewalutowania dokonuje MasterCard i nie ma opłaty, którą za przewalutowanie pobiera Skrill. Najgorsze co można zrobić, to mieć kartę w innej walucie niż konto.

Zaktualizowałem pierwszego posta, żeby ta informacja była widoczna.

Gdy pojawiają się pytania o wybór waluty konta czy karty, zawsze staram się doradzić najlepszą według mnie opcję, czyli konto i karta w USD (ewentualnie taka konfiguracja w EUR, jeżeli ktoś ma konta na pokerroomach w EUR).

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Yanooo
Oldschool Grinder

Jeżeli mam konto w USD a kartę w PLN, czy jest możliwość wymiany karty na USD?

Odpowiedz
Cytat
slabar
PokerStrategist

A ja się zastanawiam nad taką kwestią, którą poruszyłem w temacie.

Czy nie lepiej w takim razie, pomimo posiadania konta w USD na sSarsach, założyć konto w EUR i kartę w EUR na Skrillu?

Przewalutowania na PLN nie unikniemy nigdy, a chyba częściej będziemy mieć do czynienia (przynajmniej ja) z płatnościami, tudzież wypłatami z bankomatów w EUR, niż w USD.

Porównanie wykresów wahań kursów EUR/PLN i USD/PLN w długim okresie, przedstawia prawie identyczny obraz, to też wg mnie nie ma znaczenia kiedy dokonamy przewalutowania. Ważne aby było one darmowe, a Starsy z tego co wiem liczą po naprawdę uczciwym kursie danego dnia na podstawie kursów Reuters.

Chyba że coś źle rozumuję, to proszę o feedback.

Odpowiedz
Cytat
slabar
PokerStrategist

Napisane przez slabar

Czy nie lepiej w takim razie, pomimo posiadania konta w USD na Starsach, założyć konto w EUR i kartę w EUR na Skrillu?

Przewalutowania na PLN nie unikniemy nigdy, a chyba częściej będziemy mieć do czynienia (przynajmniej ja) z płatnościami, tudzież wypłatami z bankomatów w EUR, niż w USD.

Porównanie wykresów wahań kursów EUR/PLN i USD/PLN w długim okresie, przedstawia prawie identyczny obraz, to też wg mnie nie ma znaczenia kiedy dokonamy przewalutowania. Ważne aby było one darmowe, a Starsy z tego co wiem liczą po naprawdę uczciwym kursie danego dnia na podstawie kursów Reuters.

sory za dubel, zamiast zmienić kliknąłem cytuj....

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Napisane przez slabar

Czy nie lepiej w takim razie, pomimo posiadania konta w USD na sSarsach, założyć konto w EUR i kartę w EUR na Skrillu?

Wiecej osob ma konto w USD, wiec IMO lepiej miec w USD jesli ktos czesto robi transfery do innego gracza.

Odpowiedz
Cytat
slabar
PokerStrategist

Napisane przez innocent2102

Napisane przez slabar

Wiecej osob ma konto w USD, wiec IMO lepiej miec w USD.

źle mnie zrozumiałeś. Masz rację, że więcej osób ma konto w USD (ja również), ale chodzi mi o to, czy nie bardziej opłacalne jest robić przewalutowanie na poziomie Starsów niż później?

I czy wtedy opcja Skrill EUR/EUR (konto/karta), nie jest najlepsza?

Odpowiedz
Cytat
martelo777
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat

Witam slabar,

założyłeś jeden wątek z zapytaniem, to prosiłbym się go trzymać i zadawać kolejne pytania w zacytowanym przez Ciebie wątku, o ile dotyczą one tego samego zagadnienia. W ten sposób zachowamy jako taki porządek na forum. Jeśli każdy zacznie się "podpinać" pod inne wątki z innymi zapytaniami, to w każdym wątku zrobi się śmietnik i nic nie będzie można znaleźć.

W "Twoim wątku" otrzymałeś odpowiedź, że nie ma znaczenia waluta konta na Skrill'u, o ile jest ona taka sama jak na PokerStars. Jeśli w życiu codziennym nie obracasz EUR, to nie widzę żadnej zalety zakładania konta w tej walucie na Skrill'u. Zakładasz w USD, wybierasz kartę w USD i jeśli masz konto na PokerStars w USD, to możesz przelewać pieniądze na Skrill'a bez żadnej opłaty oraz bez żadnego przewalutowania.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
slabar
PokerStrategist

hej dohpaZ,

sory za zamieszanie, masz rację oczywiście.

A zmieniłem wątek, gdyż ten wydał się bardziej trafiać w temat, ale w porządku, już wracam do swojego.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Napisane przez Yanooo
Jeżeli mam konto w USD a kartę w PLN, czy jest możliwość wymiany karty na USD?

Nigdy tego nie robiłem, ale na logikę wydaje się, że jak zrezygnujesz z obecnej karty, będziesz miał możliwość wystąpienia o nową i ponowny wybór waluty. Najlepiej dopytaj się supportu Skrill. Wniosek o nową kartę będzie wiązał się z opłatą 10 Euro za wydanie karty.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
thufir2
Elite Grinder

Napisane przez dohpaZ
Hej thufir2,

zapomniałeś napisać, że należy dokonać transakcji w kwocie 6000 € w przeciągu 3 miesięcy, aby otrzymać status VIP. Nie każda osoba na tym forum jest w stanie tego dokonać, dlatego informacja podana przez naszego moderatora nie mija się z prawdą.

kolejny fail. ja wiem ze wy musicie myslec jak szef powie ale uwiezcie mi ze mozna miec lepsze warunki niz na podane 6000 euro na stronie, tak samo jak mozna miec lepsze warunki niz pokerstrategy daje odnosnie rb.
mozna miec bez problemow vipa za 2000 euro, a taki wymog w 3 miesiace to jest w stanie zrobic gracz nl25 a moze nl10 nawet.

Odpowiedz
Cytat

Hej thufir2,

jeśli chodzi o otrzymanie statusu VIP na Skrill'u, to również u nas pojawiają się informacje o promocjach, w których status ten można otrzymać po wygenerowaniu transakcji w kwocie 2000 €. Jednak obecnie takiej oferty nie mamy, dlatego o niej nie pisałem :)

Natomiast podając informacje pochodzące ze strony Skrill'a, nie podajemy nieprawidłowych informacji.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
thufir2
Elite Grinder

Nie napisales nieprawdy ale tez nie doinformowales uzytkownikow ze jest mozliwosc zdobycia vipa za mniej niz 6000 euro.

Gdybyscie nie mieli cenzury to bys mogl napisac "Jest mozliwosc zdobycia vipa za 2000 euro ale nie mamy tej promocji w ofercie, sprobuj znalesc ja na innych serwisach".

Odpowiedz
Cytat
mko101
Oldschool Grinder

A skad info, ze Cie nie charguja za bankomaty jak masz VIPa?

Mnie zawsze charguja.

Odpowiedz
Cytat
thufir2
Elite Grinder

Dawniej bralo 1,8 euro z konta ale na koniec miesiaca Skrill oddawal ta kase.
Teraz nie charguja, pisze na stronie stronie Skrill jak sie zalogujesz na swoje konto: wyplata:xxxzl fee 0zl
Przynajmniej ja tak mam.

Odpowiedz
Cytat