Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Karta Skrill

88 Posty
44 Użytkownicy
37 Reakcje
21.7 K Wyświetlenia
dzipek19922
PokerStrategist

Napisane przez BleakAmaranth

Napisane przez dzipek19922
Panowie jak wy wypłacacie tą kase że macie takie dobre kursy ;0 Ostatnio zleciłem wypłatę na próbę.
Wyszło 151$= 500 zł. oczywiście wziąłem bez przewalutowanie w bankomacie ING. Nie wiem o co biega, ale jak to ma tak dalej wyglądać to ja dziękuje
1 EUR = 1.148050 USD

status VIP, w bankomacie wybierasz PLN jako walutę lub kurs bez gwarancji

Faktycznie może to być prawdą, bo mój status jest początkowy. Przed wprowadzeniem karty euro, nie wychodzily mi aż tak duże rozbieżności. Dlatego się mocno zdziwiłem, Coś pozmieniali w statusach ?

Odpowiedz
Cytat
natka00
Poker Player

Jaki jest koszt utrzymania konta jesli zdecyduje się na kartę Skrill ? Mogę ją płacić normalnie w w całej Europie w sklepach itd ? I wypłacać z bankomatów ?

Odpowiedz
Cytat
art133
Oldschool Grinder

10$ karta. Tak. % od wypłat

Odpowiedz
Cytat
natka00
Poker Player

10$ to jest oplata jednorazowa, miesieczna, roczna ?

Odpowiedz
Cytat
art133
Oldschool Grinder

Roczna

Odpowiedz
Cytat
natka00
Poker Player

W takim razie oplaca sie placic bezposrednio ta karta w PL sklepach ? Czy lepiej przelac na PL konto

Odpowiedz
Cytat
TheFanciest
Poker Player

Cześć, mam konto Skrill w USD. Chciałbym wyrobić kartę do wypłat (które są teraz tylko w EUR).

Czy w takiej sytuacji płatności w Polsce będą przewalutowania USD -> EUR -> PLN?

Co w takiej sytuacji mogę zrobić, żeby uniknąć podwójnego przewalutowania? Założyć nowe konto Skrill w PLN? To skuteczne rozwiązanie?

Odpowiedz
Cytat
bigabing123
Poker Player

nie unikniesz od stycznia i tak wysyłają kasę tylko przelewami SEPA w euro bez względu czy masz konto w $ czy PLN, jedyna opcja to poproszenie o zamknięcie konta i otworzenie nowego w euro na nowy email tak przynajmniej twierdzi infolinia skrill, później możesz wypłacić w bankomacie obsługującym euro albo wysłać na rachunek bankowy w euro ale i tak jak chcesz PLN musisz przewalutować sobie w banku albo wpłacić na revoult i tam zamienić niektóre banki mają podobne widełki jak revoult więc wszystko zależy od banku.

Odpowiedz
Cytat
mycka86
PokerStrategist

Napisane przez bigabing123
później możesz wypłacić w bankomacie obsługującym euro albo wysłać na rachunek bankowy w euro

Udało Ci się kiedyś to zrobić ? Mi się nie udało i usłyszałem, że w PL z bankomatu wypłacisz euro, tylko z karty powiązanej z kontem bankowym. Inaczej operatorzy tracą na tym i im się to nie opłaca. Co innego za granicą w kraju strefy euro, tam wypłacasz bez problemu.

Odpowiedz
Cytat
szukEER
PokerStrategist

Mam konto w skrill $ a karte wiadomo w EURO... Przy wypłacie teraz z bankomatu PLN na terenie Polski opłaty bedą takie same zarówna dla kont głównego EURO i $ ? Czy konto w $ wychodzi na tym gorzej?
Sorry za glupie pytanie , ale juz sie pogubilem w tych nowych przewalutowaniach...

Odpowiedz
Cytat
palyspalys
Oldschool Grinder

Podbijam temat. Wiadomo już jakie jest najlepsze wyjście jak chcemy wyplacić PLN kartą EUR z konta $?

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2
PokerStrategist

Napisane przez palyspalys
Podbijam temat. Wiadomo już jakie jest najlepsze wyjście jak chcemy wyplacić PLN kartą EUR z konta $?

Mam podobny problem, myślę jednak o innym myku, kwestia tego, czy to możliwe.

Karta wirtualna Skrill jest darmowa (w $), czy można jakoś kartę wykorzystać, żeby korzystać z np. cinkciarza, czy innego kantoru walutowego (nie ukrywam, że nie szukałem na ten temat żadnych info, luźno myślę)? Wiem, że na pewno można powiązać PayPala (ustawić na dolarowego) z wirtualną kartą dolarową w Skrillu bez przewalutowania dolar-euro-dolar (korzystam tak do innych celów, więc sprawdzone), lecz PayPal nie ma karty.

Można jakoś wykorzystać PayPala oraz kartę wirtualną Skrill, żeby wypłacić korzystniej pieniądze? Np. potem z PayPala przelać na kantor z dobrym kursem i z kantoru na rachunek bankowy?

Odpowiedz
Cytat
palyspalys
Oldschool Grinder

A jakby wyrobić silver status VIP na skrillu i otworzyć dodatkowe konto EUR (rachunek wielowalutowy)? Wyplacać ze starsów EUR na konto EUR i wtedy zaplacimy za przewalutowanie tylko raz?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Napisane przez RobertByku2

Karta wirtualna Skrill jest darmowa (w $), czy można jakoś kartę wykorzystać, żeby korzystać z np. cinkciarza, czy innego kantoru walutowego (nie ukrywam, że nie szukałem na ten temat żadnych info, luźno myślę)? Wiem, że na pewno można powiązać PayPala (ustawić na dolarowego) z wirtualną kartą dolarową w Skrillu bez przewalutowania dolar-euro-dolar (korzystam tak do innych celów, więc sprawdzone), lecz PayPal nie ma karty.

Można jakoś wykorzystać PayPala oraz kartę wirtualną Skrill, żeby wypłacić korzystniej pieniądze? Np. potem z PayPala przelać na kantor z dobrym kursem i z kantoru na rachunek bankowy?

Na pewno kartą wirtualną Skrill możesz doładować Revolut bez żadnych opłat.
Kilka miesiecy temu tak zrobiłem i wszystko zadziałało bez problemów.

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2
PokerStrategist

Napisane przez Elzo2012

Na pewno kartą wirtualną Skrill możesz doładować Revolut bez żadnych opłat.
Kilka miesiecy temu tak zrobiłem i wszystko zadziałało bez problemów.

Z tym, że czytałem tutaj na forum, że Revoult może się przypieprzyć o pochodzenie źródła przelanych, a potem wypłaconych pieniędzy doładowując ze Skrilla. Nie chcę mieć z tym na przyszłość żadnego problemu.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Z tym, że czytałem tutaj na forum, że Revoult może się przypieprzyć o pochodzenie źródła przelanych, a potem wypłaconych pieniędzy doładowując ze Skrilla. Nie chcę mieć z tym na przyszłość żadnego problemu.

Tak naprawdę każdy podmiot obracający pieniędzmi może się przypieprzyć o to.
Takie czasy.

Odpowiedz
Cytat
Kristo914
PokerStrategist

Witam z jakiego powodu może karta odrzucić płatność i bankomat ? Ma lub miał ktoś podobnie rano płaciłem normalnie.

Odpowiedz
Cytat
yarish
PokerStrategist

Jakieś 30 minut temu nie mogłem płacić i wypłacić. Błąd wyskakiwał też przy próbie odzyskania pinu do karty w aplikacji. Teraz tego błędu nie ma, więc płatności też już pewnie działają.

Odpowiedz
Cytat
molekpl
Oldschool Grinder

Napisane przez palyspalys
A jakby wyrobić silver status VIP na skrillu i otworzyć dodatkowe konto EUR (rachunek wielowalutowy)? Wyplacać ze starsów EUR na konto EUR i wtedy zaplacimy za przewalutowanie tylko raz?

No i też dostałem kartę w Euro a konto w USD. Mam Skrill Vipa, wygląda na to, że można sobie z poziomu Starsowego przewalutować z USD na EUR po oficjalnym kursie czyli nic nie tracimy i zacząć używać tylko konta skrill w EUR. Dobrze to rozumiem ?

Odpowiedz
Cytat
palyspalys
Oldschool Grinder

A możesz wypłacić EUR na tego skrilla, którego masz podpiętego w starsach? Ja mam możliwą wypłatę tylko w $.

Odpowiedz
Cytat