Przejdź do forum
Bezpieczne wypłacan...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Bezpieczne wypłacanie...

10 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,825 Wyświetlenia
69CuZo69
PokerStrategist

Siema ;)

Mam takie pytanko... ile bezpiecznie można przelać ze skrilla na mbank aby nikt do niczego się nie przyczepił? 1000 zł? Bo jak się wygra 100$ i chcę się wypłacić bo pilnie potrzebuje to dla 300zł nie będę karty wyrabiał... chyba że tak jest najbezpieczniej ale zanim karta przyjdzie + na pin jeszcze czekać itp...

Dzięki za info ;)

PS. pytam bo w przyszłości planuje coś wygrać ^^ :fdrink

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

w teorii zadna suma nie jest bezpieczna, w praktyce pewnie nawet jakbys wyplacil 20k to nikt by sie nie przyczepil, jednak proponuje wyrobic karte bo jest to na pewno zdecydowanie lepszy sposob niz przelewy do banku

Odpowiedz
Cytat
maciekdbr
Oldschool Grinder

nie jestem pewien ale bank wykonuje jakiekolwiek czynności sprawdzające przy przelewach chyba powyżej 30 tys zł - łącznie z powiadomieniem urzędu sk. Gdzieś słyszałem ale mówię - nie jestem pewien.

w każdym razie 1-2-5 tys to na pewno bez problemów

Odpowiedz
Cytat
marinero36
Elite Grinder

Chyba powyżej 10k ojro banki muszą zgłaszać przelew do US

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez marinero36
Chyba powyżej 10k ojro banki muszą zgłaszać przelew do US

Nie prawda

Każda system bankowy działający w bankach na terenie RP z automatu przekazuje wiadomość do urzędu skarbowego jeżeli przelew jest równy bądź wyższy od 50 tyś zł.

Osobiście przelałem już MB--->konto w banku grubo grubo ponad ta kwotę jednak nigdy nie więcej jak 20k PLN w jednym tygodniu.

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997
PokerStrategist

ja robię co jakiś czas przelewy,na razie maksymalnie jednorazowo wypłaciłem 2k zł, a w chwili obecnej jestem na wolności wiec chyba można ;p

Odpowiedz
Cytat

Witam,

dziękuję za pomoc.

Bank to jedno, natomiast należy uważać po prostu na swoich sąsiadów. W tym roku mieliśmy przypadek na forum, że sąsiad podał jednego z naszych użytkowników do skarbówki, która zrobiła kontrolę na koncie i zakończyło się to bardzo nieprzyjemnie.

Dlatego zawsze trzeba pamiętać o ostrożności i zachować zdrowy rozsądek.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
SamRadziwill
Elite Grinder

Napisane przez dohpaZ
Witam,

dziękuję za pomoc.

Bank to jedno, natomiast należy uważać po prostu na swoich sąsiadów. W tym roku mieliśmy przypadek na forum, że sąsiad podał jednego z naszych użytkowników do skarbówki, która zrobiła kontrolę na koncie i zakończyło się to bardzo nieprzyjemnie.

Dlatego zawsze trzeba pamiętać o ostrożności i zachować zdrowy rozsądek.

Pozdrawiam.

Poproszę o linka do tematu.

Odpowiedz
Cytat

Oto przykład "życzliwego" sąsiada: Wyplaty karta na poczcie.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
69CuZo69 Autor wątku
69CuZo69
PokerStrategist

Dzięki dzięki... mam nadzieje że moi sąsiedzi nie są tacy ;D a zreszta ile bym musiał wygrać żeby mnie "sprzedali" ... ;p co ja bym musiał nakupować ;p

Odpowiedz
Cytat