Przejdź do forum
Zakresy Huda w STT

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zakresy Huda w STT

19 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
786 Wyświetlenia
Matesu
PokerStrategist

Siemka,

Właśnie mam zamiar zająć się na poważnie odmianą STT,a co za tym idzie, pierwszy raz zaczne używać do tego HUDa(wcześniej tylko cashówki:)). w związku z tym, że nigdy jeszcze nie używałem Huda w sng chciałbym się dowiedzieć, jakie mniej wiecej zakresy sobie w nim ustawić?,wiadomo,że są to wszystko orientacyjne zakresy,ale takie mogą byc:), do huda wybrałem wydaję mi się najważniejsze staty:

Vip
PfR
3bet
ft3bet
cbet
ftcbet
atts
fts
Af

Byłbym bardzo wdzieczny za podanie orientacyjnych przedziałów(odchyleń) od normy:)

pozdro.

zapomniałem jeszcze zapytać,który i jak filtr ustawić,aby te statystyki miały sens?,ponieważ w cashowkach nie było takiej potrzeby, a tu podobno jest:)

18 odpowiedzi

Lepiej byloby gdybys zajal sie ICM i late game niz glupim HUDem...

Matesu Autor wątku
Matesu
PokerStrategist

ICM swoją drogą, to,że chce używać HUda nie wyklucza nauki ICM,która jest priorytetem:),poprostu jak mam możliwość używać huda,to z tego korzystam,bo zawsze to w jakimś tam stopniu pomaga:)

Nie pomaga...

kustra
Elite Grinder

jak to nie ?(

Miloszpoker2
Oldschool Grinder

ja w hudzie do sng zawsze miałem vpip/pfr/hands i tyle. Prosty i przejrzysty.

Matesu Autor wątku
Matesu
PokerStrategist

No w sumie faktycznie za duzo ich troche wypisalem,wystarcza chyba podstawowe+steale:),a moglby mi ktos powiedziec, jak tego HM skonfigurowac pod STT?

wchodze w player preferences,ustalam sobie staty,zaznaczam w nastepnym okienku, ze turnieje i cos jeszcze? czytalem gdzies o filtrach wzgledem ilosci graczy i wysokosci blindów,jak to ma wyglądac?

a nie możesz sobie przeszukać tego działu, gdzie ludzie srultum razy napisali jakie filtry ustawić?

kalachpl
PokerStrategist

3bet dorzuć , att to steal, fold bb to steal

kustra
Elite Grinder

i pamiętaj o filtrach dot. ilości graczy przy stole

Matesu Autor wątku
Matesu
PokerStrategist

no wlasnie jesli chodzi o filtry, to ten od ilosci graczy wystarczy?, bo widzialem, ze jest jeszcze jeden względem bb, tez go jakos ustawic?

Wlasnie ustawiac go pod wzgledem graczi i bb czy nie ?

MarioAK
PokerStrategist

mazik22 jak masz udzielać takich porad to lepiej wogóle nic nie pisz... maro123 początkującym graczom polecam filtrowanie wg ilości graczy na stole. Niestety nie można połączyć obydwu filtrów. Jeżeli chodzi o staty to im mniej tym lepiej. Ja korzystam tylko z vpp, pfr, 3bet, limp, fold to stealBB, fold to cbet. Reszte zawsze możesz sobie wywołać klikając na gracza. Jak skonfigurować filtry znajdziesz tutaj:
HUD Filters w Holdem Managerze

tmfinger
Elite Grinder

Napisane przez kustra
i pamiętaj o filtrach dot. ilości graczy przy stole

lepszy jest filtr wg ilości blindów. Razem jeden i drugi raczej nie działają

Tmfinger a jak ustawić ten z podziełem na BB?

MarioAK
PokerStrategist

natomiast additional hud filters jak ustawić? w sensie jakie są ustawienia domyślne, jeśli chcę korzystać z filtrów turniejowych

herekPL
PokerStrategist

Tylko jaką próbkę trzeba by mieć by te przefiltrowane staty cokolwiek dawały?
Jeśli co chwila zmieniają się blindy to będziemy mieli parę rąk na przeciwników.

bardzo duza probka, moje zdanie jest takie ze nie oplaca sie filtrowac :)

jak grasz duzo to wiesz kto jest wygrywajacym/dobrym regiem, bez patrzenia w staty wiesz jak luzno bedzie pushowal w danej sytuacji. Filtr wg graczy to spora pomylka, bo wiadomo ze zasiegi beda zupelnie inne jak ktos ma maly staczek, sredni stak i masywny cziplider i takie wyfiltrowane na 4-5 graczy staty moga tylko zaszkodzic.

idac dalej, w sng zarabia sie na randomach/turystach, na takich kolesi nie bedziesz mial zadnego sampla, lepiej widziec jego ogolne staty (nawet po marnych 30 rekach) przez caly turniej niz to ze bedzie 33/33 po 3 rekach 4-5 handed... bo to nie mowi absolutnie nic

jedyny filtr ktorego uzywam to tak naprawde 2 handed, jak sie gra duzo stolow i czasem sporo gier 2-4 handed to ciezko spamietac ile razy z rzedu przeciwnik pushowal w HU i czy mozesz go snapowac z T8s