Przejdź do forum
zakres rak przeciwn...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] zakres rak przeciwnika i fold equity.

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
588 Wyświetlenia

no właśnie, jak te 2 rzeczy okreslać?
Bo przeczytaniu artu mam pytania.
jesli po 30 h mam na przeciwnika staty 33/9
to wg tej tabelki
2,6% QQ+, AK

4,2% JJ+,AQ+

8,7% 99+, AT+ KQ+

18,6% 66+, A6+, KT+, QJ+

32,7% 44+, A2+, K6+, Q9+, JT+

40,9% 22+, A2+, K2+, Q8+, J9+

48,1% 22+, A2+, K2+, Q5+, J7+, T9+

limpuje on ręce od 44+, A2+, K6+, Q9+, JT+, a podbija 99+, AT+ KQ+? Tak to mam rozumieć?
a jak obliczać fold equity?
jesli mam ats na bb i koleś ze statami 33/9 na sb pushuje majac 16 bb. To moje sprawdzenie nie jest dobre? Bo w najlepszym razie mam flipa a często będę z tyłu?
Jak to okreslac na microstawkach? :P

4 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przeniosiono do działu w którym nikt nie odpowiada...

szok38
Elite Grinder

30hands to jest żadna próbka , nic konkretnego nie można po niej określić .Można jedynie zrobić wstępną próbę klasyfikacji gracza : na lużnego lub wąskiego .
Mając 100 hands na oponenta na podstawie głównych statystyk typu VP, Prf , 3bet , cold call , limp , AF już znacznie precyzyjniej określić z jakim typem oponenta mamy do czynienia.Z tym że stawianie go na jakiś konkretny range nadal mija się z celem , zwłaszcza w SNG , gdzie zmienna wielkość stacka i zmiany wysokości blindów mogą zupełnie zamazywać obraz oponenta.Tutaj niezbędna jest zarówno duża próbka , jak i filtracja statystyk( np. w Stt można flitrować statystyki ze względu na ilość pozostałych graczy przy stole czy jeszcze lepiej ilości bb w stacku) .
Przy niewielkich próbkach najlepszą metodą oceny jest obserwacja oponentów , wyciąganie z tego wniosków i robienie notatek.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

mi chodzi o mtt nie wiem dlaczego jakiś mod wepchnął ten temat do sng :D

szok38
Elite Grinder

W mtt podobnie jak i Sng .
Pozdro