Od niedawna zaczynam grac 45os na FTP i po pierwszej sesji jak zawsze 6 stolow na tile zauwazylem, ze tutaj lepiej bedzie grac wiecej stołów. Tak więc pierwszy raz w karierze sprobowalem wiekszej liczby i teraz probuje grac 9 stołów naraz. Chce sie tylko spytac jak wy ustawiacie stoliki, bo tile to raczej nie ma szans. Gralem w stacku wydaje sie najlepsze, ale bardzo boli brak jakiejs analizy graczy.
ja gram na tile na dwoch 24 monitorach, 2x9 stolow, na pierwszym monitorze zwykle wywalam pasek zadan na 'pozycje boczna' zeby miec troszke wieksze stoliki
Przede wszystkim to kwestia tego czy jesteś w stanie te stoły pomieścić na swoim monitorze. Jeśli tak to sprowadza się to do preferencji, komfortu gry i ogólnie liczby stołów jaką zamierzasz grać. Ogólna reguła wygląda mniej więcej w ten sposób:
Tile: wyższe ROI, mniej stołów -> niższy $/h
Stack/cascade: niższe ROI, więcej stołów -> wyższy $/h
Przy takiej ilości stołów jaką grasz odradzam stackowanie/kaskadowanie. Dyskomfort gry wynika tu głównie z tego, że grasz więcej stołów niż zwykle, poświęcasz niepotrzebną uwagę na to co konkretnie się dzieje na stołach (przebieg i rezultat rozdań, czekanie na swoją kolej) i rozprasza Cię akcja na pozostałych stołach (wszelkie powiadomienia, rozdania w których nie bierzesz udziału). Stackowanie pozornie (przy takiej ilości) daje tu większy komfort gry bo widzisz tylko stół który aktualnie wymaga decyzji. Granie w ten sposób ma sens ale w przypadku mass tablingu, imo. Także bardziej niż nad layoutem powinieneś się skupić nad nastawieniem siebie na "high volume" co wiąże się z pewnym zrutynizowaniem gry.
troche przekombinowany jak dla mnie ten ahk scripts. Mysle ze najlepiej bedzie grac w sracku i stale zwiekszac liczbe stolikow. Na tych 45os graja tacy smieszni ludzie ze grajac jak robot mozna tam naprawde niezle kase trzepac
... bardzo fajne narzedzie, aczkolwiek bezplatne pod nazwa stackAndTile - polecam!
na przy okazji sie jeszcze spytam, bo szukalem 180os na FTP i nie moglem znalezc. Nie ma tam takich turniejow? Bo w takim razie 45os to chyba najwieksze takie normalne turnieje, 90os wg mnie maja troche dziwna strukture wyplat bo za pierwsze miejsce jest tylko troszke wiecej co za pierwsze miejsce na 45
Byly 180 non-turbo $2.2 jakis czas temu.
Podejrzewam, ze teraz zostaly podmienione przez rushowskie On Demandy.
AHK są dla starsów, nie FTP
Podobna struktura bb/payout na 180 jak kolega wyżej zauważył. Ponadto są jeszcze 27 os. W kwestii stołów to powtórzę jeszcze raz: preferencje przede wszystkim - pograj i popróbuj. Osobiście jednak grając tyle stołów uważam, że stackowanie mija się z celem. 9 stołów to na tyle mało, że tile w tym przypadku jest bardziej efektywny i wydajny bo jeśli przychodzisz tutaj z takim pytaniem to znaczy, że masz mało doświadczenia w samej grze, w multitablingu. Stack wymaga zautomatyzowanej gry i rutyny więc jeśli zaczniesz gubić się w spotach to ucierpi na tym Twój winrate.
Bart mam pare pytań odnośnie tego programu.
Od ilu stołów ten programik staje się przydatny?
Ile ty grasz stołów?
i czy lepsze to niż Table Ninja?
Od ilu stolow to sprawa indywidualna - mozesz sobie nawet na 4 grac uzywajac tego programu
a tak na powaznie to ja zaczynam od 12, po prostu wtedy nie mam miejsca na TV zeby stoly w miare grywalnym rozmiarze byly rozmieszczone normalnie... Table Ninja też używam razem z StackAndTile...
Stack and tile mam odpowiedzialne tylko za ustawianie stolow na ekranie, a Table Ninja jako skróty klawiszowe i jedno z drugim nie ma nic do rzeczy pod wzgledem rozmieszczenia stolow. Bo np. StackAndTile posiada jakieś tam skróty klawiszowe, ale raczej odnosnie kierowanie rozmieszczeniem stolów.
Moze moja porada wyda sie trywialna i kazdy o tym wie ale mi to niesamowicie ulatwilo gre i zwiekszylo koncentracje
Ustaw sobie w opcjach, zeby Ci nie pokazywalo Twoich kart po tym jak je zmuckujesz
Ja lapalem sie czesto na tym ze po spasowaniu podgladalem sobie flopa, patrzylem na swoje karty i cos tam rozkminialem - bezsensowna strata czasu ale nie moglem sie powstrzymac
Po wylaczeniu pokazywania zmuckowanych kart problem oczywiscie zniknal i moge zwracac uwage tylko na stoly z moja akcja, ewentualnie na gre innych graczy
ja jak gram w stacku to nawet nie mam jak patrzec na karty, a i tak malo mnie to obchodzi. Juz od dawna przestalem sie interesowac a co by bylo gdybym sprawdzil i takie tam : p
jest też opcja nie grać myszką - wtedy nie zobaczysz kart.
Ja gram na padzie od paru dni i bardzo mi się to podoba.
Mam pytanie do Ciebie Bart, mowisz ze uzywasz TN i SaT.
Mam taki problem, że jak używam skrótów na klawiaturze w TN to SaT tego nie wykrywa i nie przesuwa okienek. Jak klikam myszką wszystko jest w porządku. Wiesz może jak to rozwiązać? Z góry dziekuje za odpowiedź.
Napisane przez herekPL
jest też opcja nie grać myszką - wtedy nie zobaczysz kart.
Ja gram na padzie od paru dni i bardzo mi się to podoba.
Kupiłeś specjalnie czy już miałeś ?? Który Pad polecałbyś ? A może wszystko jedno ?
Ja mam chińczyka za 20zł. Kupiłem pod fife. Imitacja tego od sony.
Tak na prawdę wszystko jedno co masz, bo i tak sobie ustawiasz pod siebie, który guzik za co odpowiada.