Ano właśnie, zdaje się że dzisiaj pojawił się nowy rodzaj turniejów sit and go na P*. Działają one podobnie jak DONy, całkowita pula dzielona jest pomiędzy 5 pierwszych graczy, z tą różnicą że za wejście do kasy dostaje się zwrot buy ina a resztę pieniędzy za posiadane żetony, czyli wreszcie bycie chip leaderem w tego typu turnieju przedstawia realną wartość pieniężną. Zilustruje to przykładem z turków turbo za 1.08$:
5 pierwszych miejsc płatnych po 1$,
0.03$ za każde 100 żetonów w stacku.
Z tego wynika, że przetrwanie ze stackiem początkowym 1500 żetonów daje nam 1.45$, próg rentowności gdy wychodzimy na 0 po uwzględnieniu rake to niecałe 300 żetonów. Jakieś pomysły jak to grać? Z tego co widze narazie pełno donków.
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
Sit and Go
3
Użytkownicy
0
Reakcje
458
Wyświetlenia
2 odpowiedzi
przylaczam sie do pytania, jest to zupelnie nowa odmiana sng, moze jakis trener by sie mogl nia zainteresowac,
jak dla mnie na pierwszy rzut oka wydaje sie bez sensu, bo z tym co jest wazne w donach ma niewiele wspolnego, a ma gorsza strukture wyplat niz zwykle sng,
wiec mysle, ze grac albo klasyczne dony albo zwykle sng, ale moze cos tu jest...
Zagrałem dwie sesje po 10 stołów dla próby. Według mnie można dzięki nim iść bez problemu do góry. W niektórych wygrać się udało jedynie 10 centów więcej niż wpisowe, a w niektórych aż ponad 3x wpisowe. Trochę łatwiejsze niż zwykłe DoNy ze względu na to, że ludzie próbują uzbierać czasami za wszelką cenę więcej żetonów.