Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Turnieje DoN

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
846 Wyświetlenia
DarksMen

Witam, od jakiegoś czasu gram DoNy, limit 2,40$ na ipokerze. Chciałbym dowiedziec sie czy jest na forum ktoś kto również rozgrywa te turnieje (nie amatorsko tylko z nastawieniem głównie na nie). Chciałbym podyskutowac o strategii w tych turniejach.

6 odpowiedzi

najpierw popraw tytuł "Turnieje Double of Nothing" bo razi
potem pytaj o strategię, chociaż nie wiem czy się znajdzie ktoś kto gra tylko dony

Juniorski90

Napewno nalezy grac bardziej tight niz w normalnych s&g, poniewaz zalezy nam jedynie na nie odpadnieciu. Jedyny cel to ostrozne nabudowanie takiego stacka zeby nas nie zjadly blindy.

snaf85

a grywa je ktos na starsach? duza jest roznica miedzy tymi za 1$ a 5$?

DarksMen Autor wątku
DarksMen

Na starsach DoNów nie grałem ale na ipokerze pare 5$ zagrałem, różnica jest i to nawet odczuwalna ale grając naprawdę tight można osiągnąc naprawde przyzwoity ROI.
1$-5$ bo nie wiem jak wyżej można przejśc grając podstawowe ABC z artów w brązie.

Kaeresen

Grałem sporo 1$ i 5$ na starsach. Na tych drugich większa częsc oponentów kuma grę. Co do taktyki to nie lubię się wdawac na początku w marginalne sytuacje, ale gdy blindy urosną do 50, to zaczynam szukac spotów do stealowania blindów. Jeśli mam prawdziwego murka na bb i tight graczy bez big stacków za sobą, jestem w stanie otworzyc (oczywiście na tyle rzadko, żeby nie budzic specjalnych podejrzeń) z zasięgiem zbliżonym do mojego zasięgu BU nawet z pozycji MP3, MP2. A co do DONów na ipokerze to rake 2,40 jest mega zawyżony i polecam wybór innej platformy jeśli chcesz grac w tą formę sng.

thesis71

Najpierw sprawdź czy grając konkretną ilość gier wyrobisz silvera na Titanie, jeśli nie, to punkty które generujesz nic Tobie nie dają czyli masz plecy.
Grywałem DoN-y na Titanie i CAKE. Titan to straszne swingi, jednego dnia na 20 masz 18 wygranych ale już następne dni to same wtopy.
CAKE - Amerykanie jako przeciwnicy ( sporadycznie Rosjanin się pojawia ), miałem sporadycznie bad beaty, na plus masz rb 33% tygodniowy oraz poprawiony program z bonusami za Chipsów. Dodatkowo na ciachu DoNy ładują się znacznie szybciej a jeśli zdecydujesz się grać zarobkowo to proponuję przestawić się na granie od 19:00 - 4:00 - można nieźle na tym wyjść. Masz również DoN-y za chipsy gdzie wygrywasz kaskę ;-).

Taktyka, tight, jedynie przy blindach do 50 limpuję w mp na późnej niskie pary oraz Axs, gdyż jeśli trafisz możesz skasować nawet 2-3 przeciwników :-), później murek i wchodzę tylko z JJ+/AK. Push zgodnie z pozycją zajmowaną i przeciwnikami których masz przed sobą ( obserwacja stołu, notatki )

Aktualnie jestem na innej platformie a tam DoN-y zaczynają się od 7$. Ten poziom zamierzam osiągnąć za dwa tygodnie a do tego czasu gram Beginnery które są podobne tyle że ustawki wygrane są zróżnicowane czyli: Beginer 2.2$ - 5-2$/4-3$/3-4$/2-5$/1-6$.