Przejdź do forum
Turnieje 6-handed, ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Turnieje 6-handed, knockout, double stack

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,696 Wyświetlenia

Słowniczek:

6-handed: Na każdym stoliku gra maksymalnie 6 gości, a nie jak standardowo 9 czy 10

Knockout: Za każdego wyeliminowanego zawodnika dostaje się część pieniędzy z puli nagród (np. przy wpisowym $10, za wyeliminowanie każdego przeciwnika natychmiast dostaje się $2)

Double stack: Każdy startuje z podwójnym normalnym stackiem (np. na Full Tilcie normalny startowy stack to 50BB, a w tych turniejach wszyscy zaczynają z 100BB)

---

Moje pytanie brzmi: W jaki sposób należy zmienić strategię w wymienionych typach turniejów?

6 odpowiedzi
Bielanek

Moim zdaniem początek zagrać bardzo agresywnie by mieć przewagę nad innymi z graczy, może to być nawet 1 wartość żetona:). Byle to byś mógł ty ich postawić na All'in, a nie oni Ciebie. Żeby nie było sytuacji, że wygrasz z kimś, ale mu zostanie 10 z 1000 i w następnej ręce wyeliminuje go ktoś inny. Szukać słabych ogniw i atakować :].

a mi sie wydaje ze poczatek trzeba mocno przeczekac.. ja zazwyczaj pierwsze 10-15 rak odpuszczam by "wystrzelali sie" slabi, szaleni gracze, ktorzy w kazdej rece podejrzewaja blef albo drawuja z middle pair lub nawet gorzej... Oczywiscie chyba ze ladna reka sie pojawi to mozna uderzac :) a w miare zaawansowania turnieju trzeba isc w strone loose (bynajmniej nie wielkimi krokami :) ). Tak mi sie wydaje... tak sie staram grac i w sumie ogolem bilans mam dodatni... Choc jesli chodzi o turnieje KO to cos jest w tym co powiedzial poprzednik... na poczatku czesto leca all iny... fajnie jest miec choc minimalna przewage by przy mocnej rece i sprawdzeniu moc juz zainkasowac kase :) pozdrawiam

qb4
qb4

Nie ma co leciec na siłę na te knockouty. Graj normalnie i solidnie a same przyjdą...

vanhoost

możecie powiedzieć na których platformach są rozgrywane turnieje knockout? i z jakim wpisowym? ja znam kilka roomów, ale tam ich niestety nie ma :(

na FTP sa... wpisowe zaczyna sie chyba od 5$ do turniejow KO...a maksymalna granica chyba Cie jeszcze nie dotyczy ;) (sama nie wiem, ale pewnie kilka tysiecy $)

vanhoost

faktycznie, górna granica "jeszcze" mnie nie dotyczy :]

dzięki za odpowiedź!

może ktoś jeszcze zna inne roomy?